Konstruktion av järnvägsvagnar: sätt din tillit till en global partner. Vi levererar innovativa lösningar. Självfallet certifierade.

Alltid på rätt spår:
den främsta leverantören för järnvägsindustrin

Vår expertis inom järnvägskonstruktion kan mycket enkelt beskrivas som att vi alltid ligger steget före konkurrenterna. Vi är redan framme! Till att börja med är vi verkligen förstahandsvalet av leverantör tack vare vår IRIS-certifiering. Vi följer riktlinjerna i IRIS (International Railway Industry Standard) och erbjuder allt du behöver i fråga om kabelhantering för att göra din verksamhet både säker och lönsam. Du har också direkt nytta av vår innovativa styrka eftersom vi kontinuerligt bedriver utveckling inom konstruktion av järnväg. Med HellermannTyton har du en partner vid din sida med allt som ett internationellt varumärke kan erbjuda: erfarenhet, kvalitet och tillförlitlighet.

 

Konstruktion av järnvägsfordon pågår

Specialutvecklade lösningar för konstruktion av järnvägsvagnar:
certifierade och långlivade.

Det säger sig självt att vi gärna uppfinner hjulet på nytt. Kompetenserna vid våra utvecklingscentra, som är förlagda på strategiskt fördelaktiga platser i världen, kombineras ständigt på nya sätt för att utveckla kabelhanteringslösningar för morgondagens järnvägsindustri – idag. Det här har varit vårt tillvägagångssätt i mer än 20 år, med samarbete mellan olika parter som en avgörande faktor. Det är enbart tack vare våra djupgående specialistkunskaper som vi kan uppfylla dina önskemål på ett optimalt sätt. Dina fördelar är säkerhet och effektivitet: Med HellermannTyton kan förlita dig på certifierade produkter och tjänster som bygger på kunskaper om din bransch.

Kabelidentifiering: TLFX DS krympslangsmärkning.

Konstruktion av järnvägsfordon: TLFX-DSDessa kabelmärkningar levereras som en praktisk rulle för traktormatning och har specialutvecklats för konstruktion av järnvägsvagnar. De uppfyller de högsta kraven om låg antändlighet, har all viktig certifiering och kan snabbt skrivas ut som permanenta kabelmärkningslösningar med hjälp av termotransfer.


Perfekt för stränga brandskyddskrav: TIPTAG-märkningssystemet.

Konstruktion av järnvägsfordon: TIPTAGKabelmärkningarna i TIPTAG-serien är idealiska för tillämpningar med särskilt stränga brandskyddskrav. De uppfyller alla krav inom järnvägsindustrin, är halogenfria och är särskilt uppskattade för sina flexibla mekaniska egenskaper.

 


För dubbelsidig utskrift: TrakMark DS termotransferskrivare.

Rail industry: TrakMark DSDenna termotransferskrivare är precis vad du behöver för att snabbt skriva ut stora mängder krympslang. TrakMark DS klarar upp till 125 millimeter per sekund – en effektiv hastighet som gör att utskrift inte längre är en kamp mot klockan.


Kabelskydd för konstruktion av järnvägsfordon: HTWD-HF kabelkanal.

Konstruktion av järnvägsfordon: HTWD-HFDenna kabelkanal är halogenfri, certifierad för förbättrat brandskydd och tillverkad av en unik polymerblandning – allt du behöver för platsbesparande och säkert kabelskydd. Perfekt för områden med ett stort antal människor eller dyrbar utrustning.

 


Om det förekommer friktion och stötar: Helagaine Twist-In-FR.

Konstruktion av järnvägsfordon: Helagaine Twist-In-FRDen supersnabba hanteringen av Helagaine Twist-In-FR ökar effektiviteten. Och de utmärkta brandskyddsegenskaperna gör dessa självförslutande strumpor oumbärliga när säkerheten vid järnvägen har högsta prioritet.


För tuffa förhållanden och högt brandskydd: Helawrap HWPAV0.

Konstruktion av järnvägsfordon: Helawrap HWPAV0Att bunta och skydda kablar i ett enda svep är enkelt med Helawrap HWPAV0. Ett extremt högt nötningsskydd och enastående brandskyddsegenskaper är de viktigaste faktorerna när det gäller certifierad användning i järnvägsvagnar.

 


Snabbt arbetsflöde för ökad effektivitet med EVO9.

Konstruktion av järnvägsfordon: EVO9Ingenting rör sig framåt utan evolution. Vår helhetssyn på kabelhantering innebär att vi säkerställer både snabb och tillförlitlig bearbetning. Därför utvecklade vi det patenterade EVO7-verktyget för montering av buntband. Vi har därefter vidareutvecklat detta verktyg, och nu kan du med EVO9 slutföra dina arbetsuppgifter ännu snabbare.

 

Vår absoluta specialitet: buntband för järnvägen.

Konstruktion av järnvägsfordon: T-serienVårt specialområde är utveckling av branschspecifika kabelhanteringslösningar. Vi har arbetat i cirka 20 år för järnvägsindustrin – ett område där våra innovationer fortsätter att sätta nya standarder. Ta till exempel våra buntband i T-serien med räffling på insidan som ger ett pålitligt grepp om bunten. Buntbanden i OS-serien är däremot räfflade på utsidan så att de känsliga kablarna ligger an mot en perfekt slät yta. Där det finns krav på exceptionella hållkrafter eller tillförlitligt säkra anslutningar, som på vikbälgar, rekommenderar vi vår KR-serie som är ett patenterat system med ett unikt låshuvud.

 

 

Perfekt för järnvägsindustrin:
bekräftat av internationellt erkända certifieringar.

För knappt två decennier sedan började vi skapa säkra kabelhanteringslösningar för järnvägsindustrin. Denna unika bransch spänner över flera discipliner och kännetecknas av ständigt förändrade marknadsförhållanden och tekniska krav. Under årens lopp har en trend varit särskilt tydlig: Certifieringar som den som uppfyller DIN EN 45545 har blivit allt viktigare, liksom de exceptionellt stränga brandskyddskraven.


Som företag beslutade vi därför att ta ett kliv i förväg. Eftersom vi är lyhörda och samråder med lagstiftare och institut över hela världen, kan vi uppfylla kraven för det certifikat du behöver innan lagstiftningen ens har trätt i kraft. Våra experter över hela världen står beredda att hjälpa ditt företag. Vi har vårt hem i 38 länder och talar ditt språk.


Vi kan även bistå dig i planeringsfasen för nya järnvägsvagnar. Det är HellermannTyton i ett nötskal. Lika karakteristiskt som vår världsomspännande service är mervärdet vi erbjuder genom att vara en verkligt pålitlig partner.

Tänka och planera i förväg.

Två av våra mest oumbärliga egenskaper är vår förmåga att upptäcka trender och att utveckla innovationer som möjliggör tillförlitlig planering. Tidigare fanns ingen certifiering för buntband. Vi insåg dock att saker och ting förändras, och samarbetade mycket tätt med de etablerade instituten. Därför blev vi inte överraskade när certifieringen blev ett krav. Tvärtom. Vi hade redan uppfyllt standarderna när lagstiftningen trädde i kraft.

Det för oss tillbaka till vad vi sa i början – vi ligger alltid steget före. Vi är redan framme!

I projektplanering är trenden den att sänka kostnaderna.

Konstruktion av järnvägsfordon: CADI projektplanering är trenden den att sänka kostnaderna. För att du ska kunna göra ännu säkrare planering arbetar vi med CADENAS. När du letar efter den perfekta lösningen som inte nödvändigtvis måste utvecklas först kan du använda 3D-tekniken för att kontrollera om det redan finns färdiga produkter som passar ditt system.


Läs mer här.

 

 

Innovation är resultatet av målinriktad evolution.

Konstruktion av järnvägsfordon: EVO9

Tack vare en systematisk vidareutveckling av buntbandsverktyget EVO7 höjer EVO9 ribban för effektivitet och snabbhet.

 

Läs mer här.

 

 

Funktionalitet baserat på kvalitet.
Säljbarhet baserat på certifiering.

Inom järnvägsindustrin är den stränga säkerhetslagstiftningen avgörande för säljbarheten. Här är internationell certifiering en nyckelfaktor. IRIS (International Railway Industry Standard) är redan en fast beståndsdel i HellermannTytons riktlinjer för upphandling. Som en mångårig tillverkare för järnvägsindustrin uppfyller vi alla krav på detta område och skräddarsyr våra tjänster helt efter era behov. I synnerhet innebär det harmoniska samspelet mellan projektledning, konfigurationshantering och inkuranshantering ett plus för säkerheten och effektiviteten i din verksamhet.

Många av buntbanden från HellermannTyton uppfyller kraven i DIN EN 45545. I denna standard beskrivs kraven på brandbeteende för material och komponenter i enlighet med riktlinjerna från Internationella järnvägsunionen (UIC). Följande HellermannTyton-produkter, som regelbundet används inom järnvägsindustrin, är redan klassificerade efter denna standard:

T-serien/PA66W, PA66V0
OS-serien/PA66W, PA66V0
KR-serien/PA66W, PA66

 

Vi stödjer framgången för din verksamhet hela vägen.

HellermannTyton tänker och agerar med en helhetssyn på din bransch – från utbildning i nya system i dina lokaler till certifiering för de senaste innovationerna ser vi oss som din optimala partner. Se själv.

 

HellermannTyton INSIDE
Ta en tjuvtitt

Titta bakom kulisserna på HellermannTyton.  Vår kameraman har varit ute på en upptäcktsresa för att hjälpa dig att förstå mer om vad det är som driver oss.

 

 

Håll kontakt med oss!


Update: 19/01/2019 © HellermannTyton 2019
Kontakt