Kabelskarvar med gel från HellermannTyton för en tillförlitlig kabelskarv.

RELICON kabelskarvar med gel: enkla och tidsbesparande användning

Gel fylld kabelskarv

Kabelskarv med gel är en praktisk och vädertålig lösning för anslutningskablar utomhus. Kabelskarv med gel passar bra att använda både ovanför mark och under jord, detta är ett av många användningsområde för en gel-fylld kabelskarv. HellermannTytons Relicon kabelskarvar med gel består av ett robust yttre skal och insida av flexibel RELICON gel. Dessa gel-fyllda kabelskarvar uppfyller elektrisk standard och fungerar som ett mekaniskt skydd. Med en kabelskarv med gel uppnås en isolering och tätning i ett enkelt steg - installatören sparar tid och det krävs inga speciella verktyg eller tillbehör för installation.

RELICON kabelskarv med gel erbjuder flera speciella fördelar, en kabelskarv med gel är bland annat snabb och enkel att installera. Skalet är tillverkat av slagtålig polypropen (PP) med integrerade gångjärn.

RELICON kabelskarvar med gel är temperaturbeständiga upp till 90 °C och kan lagras under obegränsad tid. RELICON gelfyllda kabelskarvar kan användas för rakskarvar samt för avgreningar. HellermannTyton erbjuder kabelskarvar med gel i en mängd olika storlekar som täcker behoven för alla vanliga kabelareor. De uppfyller också europeiska DIN EN 50 393 (enligt DIN VDE 0278) och DIN EN 60695-2-11 standarder.

Den optimala gelteknologin för din applikation!

Relifix Familjen kabelskarv gel

Gelskarv
Relifix

gelfylld kabelskarv med Religel

Gelskarv
Relilight
 

Gel fylld kabekskarv: Reliseal

Gelskarv
Reliseal

Religel silikongel

2-komponent silikongel Religel
Religel

Gelteknologi från RELICON från HellermannTyton: kabelskarvar med gel för extrema krav!

Gelfyllda kabelskarvar Relifix

Relifix Kabelganitur

Geltekniken i RELICON Relifix erbjuder flera fördelar. Kabelskarven med gel går snabbt och lätt att installera. Skalen är försedda med ett filmgångjärn och är tillverkade av kraftig, seg och slagtålig polypropen (PP). Relicon gelen i skalen isolerar och tätar hela anslutningen vid stängning. Beroende på vilken typ kontaktdon är Relifix kabelskarv en universell rak och / eller avgreningsskarv. Denna kabelskarv med gel är lämpliga för skarvning på plastkablar och ledningar av PVC, PEX, PE, EPR etc.

Användningsområde: I lågspänningsnät som rak eller avgreningsskarv t ex i mark, i vatten, inom och utomhus.

 

Gelfyllda kabelskarvar Reliseal

Reliseal Kabelganitur

Reliseal kabelskarvar med gel är säkra och robusta partners för de mest extrema krav. De är universella kabelskarvarna med gel har skyddsklass IP68 och består av ett fast polypropylen skal (PP) fylld med RELICON gel. Lämplig för kabelanslutningar under de mest extrema förhållanden, över och under jord. De är lämpliga för skarvning på plastkablar och ledningar av PVC, PEX, PE, EPR, etc. Reliseal kabelskarv med gel uppfyller de högsta kraven för elektriska installationer och erbjuder mekaniskt skydd, isolering och tätning i ett arbetsmoment. Installatören sparar tid och kräver inga speciella installationsverktyg.

Användningsområde: I lågspänningsinstallationer som rakskarv. Under mark, nedsänkt i jord, utomhus, inomhus och  i kabelkanaler.

 

 

Gelfyllda kabelskarvar Relilight

Relilight Kabelskarv

Relilight kabelskarvar med gel är speciellt utformade för belysningsinstallationer med särskilt fokus på LED-belysning.

Relilights kabelskarvar med gel är testade enligt DIN EN 60998-2-1: 2004 och erbjuder en IP68 skyddsklass, skalet är flamskyddat enligt UL94 V0. Relight kabelskarvar med gel är universella raka och avgreningsskarvar. Beroende på typen av kontaktdon kan kabelskarven användas för rak eller avgreningsskarvning. De är lämpliga för skarvning på plastkablar och ledningar av PVC, PEX, PE, EPR etc. Den silikonbaserade gelen i RELICON Relilight kabelskarvar ger isolering, tätning och mekaniskt skydd i ett steg och minskar den totala kostnaden för installationen.

Användningsområde: I lågspänningsinstallationer som rak eller avgreningsskarv för exempelvis belysningsinstallationer, under mark, nedsänkt, utomhus, inomhus och kabelkanaler.

 

 

 

2-komponent silikongel Religel

Religel gel för kabelskarv

RELICON Religel är en transparent, elastisk 2-komponents silikon-gel för kabelskarvar. Den levereras i praktiska genomskinlig flaska eller i en behållare. RELICON Religel är särskilt lämpad för att fylla kopplingsdosor för lågspänningsapplikationer. Efter härdning av RELICON Religel uppnås utmärkt motståndskraft mot fukt, högisolerande egenskaper och mycket god kemisk resistens.

Användningsområde: Elektrisk isolering och fuktskydd för lågspänningsapplikationer, särskilt lämpade för isolering av kablar och ledningar i kopplingsdosor.

2-komponent gel RELICON KH 67

RELICON KH 67

RELICON KH 67 är en transparent, borttagningsbar, saltvattenresistent, flexibel 2-komponents gel baserad på kolvätehartser. Refill-gelen är särskilt lämplig för användning med kopplingsdosor i lågspänningsområde som ligger i en fuktig miljö eller applicering under marken. Efter härdning av kabelskarv-gelen kännetecknas RELICON KH 67 av dess utmärkta motståndskraft mot fukt och mycket goda isolerande egenskaper samt en god kemisk beständighet.

Användningsområde: Elektrisk isolering och fuktskydd för låg spänningsområdet. Särskilt lämplig för fyllning av kopplingsdosor.

2-komponent gel RELICON KH 100

RELICON KH 100 gel för kabelskarv

RELICON KH 100 är en transparent, avtagbar, saltvattenresistent och flexibel 2-komponent skarvgel baserad på kolvätehartser i en 250 ml patron. Skarvgelen är särskilt lämplig för användning med kopplingsdosor i lågspänningsapplikationer som ligger i ett fuktigt område eller i marken. Efter härdning kännetecknas kabelskarv-gelen av dess höga isolation och dess stora motståndskraft mot fukt.

Användningsområde: Elektrisk isolering och fuktskydd för lågspänningsområdet. Särskilt lämplig för fyllning av kopplingsdosor.

Håll kontakt med oss!


Update: 17/02/2018 © HellermannTyton 2017
Kontakt