Krympslang och formgods till din applikation


En perfekt krympslang från HellermannTyton

Krympslang SA47

Söker du efter en krympslang som uppfyller dina specifika produktkrav?
Användningsområden för krympslang varierar. Därför fokuserar HellermannTyton på ett brett sortiment av isolerslang, krympslang såväl som formgods.

Detta innebär att HellermannTyton sätter hög standard på krympslang när det gäller att ge skydd mot mekaniska, kemiska eller elektriska effekter.
De viktigaste faktorerna till vår framgång är de unika och specifika egenskaperna hos våra isoleringslangar.
 

Vilken krympslang ska man välja?
Valet av krympslang möts av olika materialkrav beroende på användningsområde och bransch. Inom exempelvis flygindustrin samt järnvägs- och transportsektorn ligger fokus på självsläckande och antändningsskyddande egenskaperna hos en krympslang.

Enligt kravspecifikationen kan krympförhållandet, det vill säga den exakta storleken som krympslang kan krympa, vara viktig aspekt vid val av isolerslang. Likaså som att välja krympslang med halogenfritt material.

Vald formgods

Krympslangen måste uppfylla kraven för det specifika användningsområde för att nå den högsta graden av precision. -  Exempel som att isolera handtag av verktyg, isolation av kablage eller bibehålla hållbarheten av kablar. Krympslang med insida av transparent lim ger en bra försegling och ett bra och beständig skydd mot slit och nötning.

HellermannTyton erbjuder varje industri en lösning för varje enskilt behov. HellermannTytons krympslangar krymper dina problem innan de uppstått.

Produktnyhet: Omvikningshylsa RMS

Omvikningshylsa RMS

Vad är RMS?
RMS
 är en värmekrympbar omvikningshylsa som används för kabelreparationer och kabelskarvning. Det flexibla krympförhållandet kan variera antalet krympstorlekar till sex stycken.

När kan man använda RMS omvikningshylsa?
Ett vanligt användningsområde för RMS omvikningshylsa är vid kabelskarvning av lågspänningskablar under jord. Framförallt eftersom RMS spar tid, ger permanent kabelreparation och tätning.
Hylsan viks runt kabeln och hålls på plats med hjälp av en stålskena. Genom uppvärmning krymper hylsan och limbeläggningen smälter. Detta skapar en fuktsäker, isolerande och åtsittande reparation. Hylsan ger kablarna utmärkt skydd mot slitage, korrosion och väder.

Krympslang som passar dina krav bäst!

Krympslang är en formsprutad plastslang som expanderas, som sedan genom värming, krymper till sin ursprungliga form. Krympslang används för elektrisk isolering av kablar och även för mekaniskt och kemiskt skydd.

HellermannTyton är en global aktör inom kabeltillbehör som erbjuder kvalitativa produkter för att bunta, fästa, skydda, märka och koppla kabel för en mängd marknader. Våra produkter är industri och applikationsanpassade. Vi har något för alla behov:

Krympslang Krympslang

Krympslang för elektrisk isolering och mekaniskt skydd. Tunnväggiga slangar, Medium- och tjockväggig  slang, med eller utan (enkel vägg)  lim (dubbel vägg). Krympslang tillverkad av polyolefin (POX), Elastomer (PES), Fluorpolymer (FPM), polyvinylidenfluorid (PVDF) och polytetrafluoretylen (PTFE).
Finns i olika krympförhållanden från 2:1 upp till 6:1 för olika applikationer.

Värmeformgods Värmeformgods

Värmefomsgods (formgods), ändhylsor, med eller utan lim, 2- 6vägsformer 90 ° och 45 ° vinkel, genomgångar, Y-uttag, VG-stil former. Ändhylsor för lågspänning-applikationer, tvåkomponent epoxylim och smältlim som tejp.

Skyddslang Skyddslang

Skyddsslang, tillverkad av kloropren (CR), polyvinylklorid (PVC), polyolefin (PO),  Polytetrafluoretylen (PTFE) eller silikon (SI), liksom Hellerine smörjolja för gummi- och plasthylsor.

Rätt krympprodukt för varje applikation

ShrinkKit 321, krympslang i praktisk låda

ShrinkKit 321, krympslang i praktisk låda

ShrinKit 321 är en familj på fem olika krympslangskit i attraktiva och behändiga lådor. Med sitt idealiska krympförhållande 3:1 ersätter dessa produkter många olika storlekar och passar nästan alla krympslangskrav. Att välja produkt är enkelt, eftersom slangarna tydligt identifieras efter storlek och längd på lådan.

Krympslang HIS-3

Krympslang HIS-3

HIS är en serie krympslang i praktisk box. Serien består av HIS-3 och HIS-A (med eller utan lim). Med sin idealiska krympförhållande på 3:1 ersätter dessa produkter många olika storlekar. Den praktiska  lådan möjliggöra en ändamålsenlig lagring och slangen förblir dammfri även efter öppnat paket.

Krympformgods med lim

Krympformgods med lim

Helashrink formgods med lim tillåter mycket exakt montering, extremt robusta anslutningar och bra korrosionsskydd på utsatta kablage.

Krympslang MA47

Krympslang MA47

Mediumväggig, 4:1 krympförhållande, krympslang MA47 med termoplastiskt lim ger tillförlitlig isolering och fuktskydd för lågspänningskabel och avslutningar.

Krympslang TREDUX

Krympslang TREDUX

Tunnväggig TREDUX krympslang med ett krympförhållande på 3:1 garanterar pålitlig elektrisk isolering och mekaniskt skydd för kablar i växelriktare.

Formgods Helashrink serien 1100

Formgods Helashrink serien 1100

Den rätvinkliga, gjutna formgodset av Helashrink serien 1100 ger dragavlastning och mekaniskt skydd för kontakt-kabelanslutningar med cirkulära anslutningar.

Värmekrympslang TF24

Värmekrympslang TF24

Transparent krympslang TF24 ger skydd mot mekanisk och kemisk påverkan och används ofta i identifieringslösningar.

Värmekrympslang TF21

Värmekrympslang TF21

Markeringsbar och tunnväggig TF21 värmekrympslang används för tydlig märkning av kablar, till exempel för att markera fas av kraftkablar.

Krympslang TR27

Krympslang TR27

Den tunnväggiga krympslangen TR27 är en halogenfri och självsläckande, slangen är väl anpassad för montage i bland annat tunnlar.

Krympslang HFT-A

Krympslang HFT-A

Krympslang HFT-A används för elektrisk och mekaniskt skydd för komponenter,  HFT-A kan även användas för färgidentifiering.

HEK Ändhylsa

HEK Ändhylsa

HEK ändhylsa används för att täta kabeländar vid lagring och transport. Limmet ger en utmärkt tätning.

När du väljer rätt krympslang är det viktigt att beakta följande parametrar:

Väggtjocklek: 
Materialtjockleken kommer att anges i millimeter efter fullständig krympning. "Nominell" definierar dimensionerna utan några toleranser.
Generellt kan man välja mellan tunnväggig, mediumväggig och tjockväggig krympslang.
Värmekrympslangar finns också med lim, de går under kategorin dubbelväggig.


Krympslangsdiameter:
För tunnväggig krympslang med krympförhållande om 2:1 (standard slang) är diametern oftast i tum, storlekarna 25,4 mm motsvarar 1 tum.

Krympförhållande:
Beroende på  föreningen i materialet och väggtjocklek kan krympslang expanderas olika.
Ett krympförhållande visar hastighet och produktens krymphastighet (diameter i förhållande till återvunnen diameter).  Krympförhållandet varierar från 2:1 till 6:1. Ju högre krympförhållande ju mer varierande diametrar av objektet skall täckas. Således behövs färre storlekar av värmekrympslangar, vilket bidrar till att minska lager och kräver mindre lagerutrymme.

Längdkrympning
Krympslangarna krymper inte bara i diameter,  utan även på längden. Denna förändring i längd efter krympning indikeras  procentuellt.

Minsta krymptemperatur:
Krympslang krymper vid olika temperaturer beroende av väggtjocklek och vilken typ av förening som de är tillverkade av.

Operativ temperatur:
Den operativa temperaturen varierar per slangtyp. Detta är beroende av vilken typ av förening som de är tillverkade av.

När du väljer rätt krympslangsstorlek rekommenderas du att följa 80:20 regeln.
Krympslang ska minska med minst 20% och högst 80% av den tillförda diameter för att uppnå optimalt resultat.

I vår översikt för värmekrympslang hittar du rekommenderade krympslangsstorlek för varje kabeldiameter.
Regeln 80:20 har naturligtvis tagits hänsyn till.

Krympslang används för diverse montering i allmänhet. Tillämpningen av värmekrympslang omfattar isolering, kabel märkning, mekaniskt skydd och av estetiska skäl.

Användbart verktyg för val av rätt krympslangsstorlek.

Krympslangskalkylator

Krympslangskalkylator

Verktyget visar lämplig storlek på krympslang för din speciella applikation.
Ange dina data och räknaren presenterar passande storlek i enlighet med 80:20-regeln.

Tips: kalkylatorn kontrollerar också om den valda krympslangen verkligen passar din applikation. Krympslang kan väljas genom att använda produktsökning på vår webbplats 
www.hellermanntyton.se/site/kalkylator/krympslang-kalkylator

 

Väggtjocklekskalkylator

Väggtjocklekskalkylator

När krympslangen krymper kommer diametern och väggtjockleken ändras. Denna räknare indikerar den teoretiska väggtjocklek för en given diameter.
www.hellermanntyton.se/site/kalkylator/vaggtjocklekskalkylator

Anvisningar för värmekrympande slangar


 

 • För krympslang är det rekommenderat att starta den krympande processen i mittsektionen på slangen och sedan gradvis gå vidare till ena änden och sedan från mitten igen till den motsatta änden. På så sätt undviks luft att bli instängd i slangen.
   
 • Krympslang kommer också att krympa i längdriktningen, detta måste beaktas vid skärning av slangen.
   
 • Det är möjligt att minimera den längsgående krympning genom att krympa ändarna först och sedan mittsektionen. Undvik dock att luft fastnar och hindrar mittsektionen från att krympa. Alternativt krymp ner slangen genom att starta på ena (den mest kritiska) änden och krymp ned långsamt mot den andra änden.
   
 • När du skär krympslang till önskad längd bör särskild försiktighet vidtas för att säkerställa raka skurna ändar. Dåligt skurna och oregelbundna kanter kan orsaka att krympslangen delar sig under krympning.
   
 • När du klipper krympslang till önskad längd måste särskild försiktighet vidtas för att säkerställa väl klippta ändar. Dåligt klippta och oregelbundna kanter kan orsaka att krympslangen delar sig under krympning.
   
 • När du väljer slangstorlek är det viktigt att beakta 80%/20%-regeln. Detta innebär att slangens storlek bör väljas så att krympning sker med minst  20% och högst 80%.
   
 • Under krympprocessen bör arbetsplatsen vara väl ventilerad.

Håll kontakt med oss!


Update: 09/12/2017 © HellermannTyton 2017
Kontakt