Kabelmärkning och etiketter för industrin för din applikation!


Kabelmärkning och etiketter av högsta kvalitet : tryckbar krympslang, självhäftande etiketter, präglad rostfri märkning.

kabelmärkning

Hållbar och lättanvänd kabelmärkning och etiketter blir mer och mer viktig i industriella processer.

HellermannTyton erbjuder innovativ kabelmärkning och etikettlösningar. Våra innovativa kabelmärkning och etiketter utvecklas vanligen genom ett nära samarbete vi har med våra kunder och detta gör att vi kan erbjuda lösningar som passar de flesta behov.

HellermannTyton's industriella märkningskunnande har säkerställt att erbjudna produkter som motsvarar kundernas behov, vilket varierar från enkla förtryckta etiketter, till självhäftande etiketter som kan skrivas på för hand, självhäftande etiketter, präglad rostfri märkning, upp till utskriftssystem för att bearbeta stora volymer av etiketter per vecka.

M-Boss kabelmärkning

Extrema miljöförhållanden kräver märkningsprodukter tillverkade av hårda material och HellermannTyton erbjuder bäst-i-klassen skrivare för prägling på plattor av rostfritt stål. M-BOSS Compact skrivaren är tyst, snabb och mycket enkel att använda.

När det finns ett behov av att skriva ut på märketiketter som erbjuder manipuleringsskydd finns en rad olika material tillgängliga för de vanliga HellermannTyton termotransferskrivare.

Märk med oss! Vår erfarenhet, teknisk kompetens, engagemang och närhet till våra kunder gör att vi kan förse dig med den hjälp och de produkter som passar dina krav på kabelmärkning.

Skräddarsydd kabelmärkning för dina behov!

Kabelmärkning/Märkning inom industrin blir alltmer komplex.

Det är inte längre tillräckligt att handskriva märkningen på kablar. Kravbilden är högre och HellermannTyton har produkter som löser dessa krav.

Det är av avgörande betydelse att de Det är av största vikt att märketiketter du använder passar för dina behov, är lätt att arbeta med och av exceptionell kvalitet. Vi är övertygade om att vi kan erbjuda material för att passa de flesta kabelmärkning/applikationer. Vi har även tekniska resurser i Europa som kan erbjuda kundanpassade lösningar för speciella behov. Låt oss veta hur vi kan hjälpa till.

Vi erbjuder ett komplett utskriftssystem som inkluderar toppmodeller programvara och termoskrivare som snabbt skriva ut märketiketter för dig. Vår etikettkvalitet är genomgående korrekt så att en rad komplicerade grafiska bilder som streckkoder och logotyper är tydligt tryckta. Vi erbjuder etiketter som kan skrivas ut med termoskrivare, laserskrivare och matrisskrivare.
 
HellermannTyton är en global tillverkare som erbjuder hög prestandaprodukter inom kabelmärkning och tillbehör. För våra kunder utvecklar vi marknadslösningar som möter industrins behov - löser applikationskrav, vilket sparar kostnader för installation och komponenter, samt förbättrar kvaliteten på slutprodukten:

Industriell kabelmärkning: Kabel och ledning Industriell kabelmärkning: Kabel och ledning

Produkter för kabelmärkning av kablar, inklusive självhäftande etiketter, utskrivbar krympslang, andra typer av slangar, självlaminerande etiketter, etiketter RiteOn & dispenser, förtryckt kabelmärkning, märkbara buntband identifiering och Helafix bärare.

Industriell kabelmärkning: Appratskåp och paneler Industriell kabelmärkning: Appratskåp och paneler

Produkter för identifiering av kontrollpaneler och plint: Etiketter från vinyl (PVC), polyester (PET) och vinyl belagd bomullsväv att skriva på med termotransfer och laserskrivare samt för manuell skrift. PVC / Vinyl kontrollpanel märkning, Polyester (PET) eller bomull, vid elkopplare, manöverpaneler och utrustning. Lämplig för termotransferutskrift, laserutskrifter eller med en märkpenna.

Industriell kabelmärkning Industriell kabelmärkning

Produkter för industriella tillämpningar: Självhäftande etiketter för komponent identifiering tillverkad av polyester (PET), Vinyl (PVC) och manipulereringssäkra material för användning med termotransferskrivare och laserskrivare. Självhäftande etiketter för kapitalförvaltning märkning, avtagbar spårning, tillfälliga etiketter spårning, lager märkning, pipemarking, tråd och kabelmärkning och säker identifiering av komponenter och mönsterkort.

Industriell kabelmärkning: säkerhetsmärkning Industriell kabelmärkning: säkerhetsmärkning

Produkter för säkerhetsmärkning: självhäftande etiketter gjorda i manipuleringsvisande polyester (PET) lämnar synliga tecken på störningar.

Kabelmärkning inom riskområden Kabelmärkning inom riskområden

Produkter för kabelmärkning i riskområden inom industrin:
Rostfritt märksystem M-BOSS Lite
M-BOSS printshop
Hellermark rostfri stålmärkning
Skyddande laminat mot kemikalier, höga temperaturer och UV-ljus

Skrivare och Software för kabelmärkning inom industrin Skrivare och Software för kabelmärkning inom industrin

Termotransferskrivare och färgband för utskrift på krympslang, etiketter och andra typer av märkning. Programvara HellermannTyton TagPrint Pro för att skapa etikettmallar för termotransfer, laser bläckstråle-och matrisskrivare.

Valda produkter

Förtryckt kabelmärkning

Förtryckt kabelmärkning

Denna snabba och enkla att använda snap-on märkning är idealisk för användning i områden där anslutning  har slutförts eller när spänningen måste förbli permanent påslagen.
Använd det ergonomiskt utformade WIC verktyget för ett snabbt montage. WIC Verktyget är unikt eftersom det klarar alla tre storlekar av WIC och kan hantera 20 märkningar.

Självlaminerande etiketter, manuell kabelmärkning

Självlaminerande etiketter, manuell kabelmärkning

Självlaminerande etiketter, manuell kabelmärkning finns i 3 olika stolekar för kabeldiameter from 4 till 18 mm.

RiteOn laminerande folie ger optimalt skydd mot fukt, smuts, skräp och mekanisk påverkan.
Skriv text i markeringsrutan när etiketten ligger i hållaren. Drag ut etiketten. Fäst den färgade, textade delen på kabelisoleringen. Vira runt den transparenta delen.

Industriell kabelmärkning med TULT DS

Industriell kabelmärkning med TULT DS

HellermannTytons kabelmärkning finns i gult och vitt och finns för kablar mellan 39mm och 1mm.
 
Använd TagPrint Pro mjukvara vid design av etiketter.

Industriell kabelmärkning med krympslang: TLFX DS

Industriell kabelmärkning med krympslang: TLFX DS

TLFX DS en järnvägsgodkänd 2:1 krympslang för märkning levereras i "ladder-format".

Den särskilt sammansatta materialet är lämpligt för järnvägsapplikationer och omfattar diameter mellan 1,2mm och 38,1mm. Längden är 50mm, 25mm och 16mm i gult och vitt. Denna produkt får bäst tryckt med TTDTHOUT band på antingen TrakMark DS, TT4000 + och den nyligen lanserade TT430.

Använd TagPrint Pro programvaran för att snabbt och effektiv utskrift.

Kabelmärkning för industrin, TIPTAG

Kabelmärkning för industrin, TIPTAG

TIPTAG industriella märskyltar utvecklades speciellt för permanent märkning under tuffa förhållanden.  Halogenfria TIPTAG's är lämpade för att märka stora kabeldiameter. De används vid höga krav på brandskydd.

Kabelmärkning för industrin: Rostfri stålmärkning, M-BOSS Lite

Kabelmärkning för industrin: Rostfri stålmärkning, M-BOSS Lite

M-BOSS rostfria märkningar förblir lättlästa även under extrema väderförhållanden som inom offshoreindustrin eller signalsystem. De märks/präglas med en M-BOSS Lite maskin. HellermannTyton erbjuder också färdigpräglad rostfri märkning.

Industriell kabelmärkning: Lagermärkning, termotransfer

Industriell kabelmärkning: Lagermärkning, termotransfer

För märkning i lagerutrymmen, ger detta sammanhängande längd etikett material användaren möjlighet att skriva ut stora medelstora text och streckkoder och kapas efter tryckning med antingen levererat en klippare till TT4000 eller för hand med TT430. Med hjälp av dessa produkter säkerställs all märkning är så att en konsekvent och professionell standard uppfylls.

Kabelmärkning för industrin med TrakMark DS

Kabelmärkning för industrin med TrakMark DS

TrakMark DS är en termotransferskrivare avsedd att skriva ut på båda sidorna av en märkning på samma gång.  Samma text på båda sidor av en märkning eller skriva ut olika texter på varje sida.

Möjligheten att skriva ut på två sidor samtidigt utgör en arbetskostnadsbesparing på 50%.

Lika viktigt som arbetskraftbesparingar, är noggrannheten och integriteten av utskriften av yttersta vikt. 

Kabelmärkning för industrin med rostfri stålmärkning, M-BOSS Compact Skrivare

Kabelmärkning för industrin med rostfri stålmärkning, M-BOSS Compact Skrivare

M-BOSS Compact rostfri präglingsskrivare för medelvolym användare.

M-BOSS Compact är en präglingsskrivare för rostfri märkning i medelvolymer. Skrivaren är lätt att placera genom sin smidiga storlek och använder en vanlig elförsörjning och väger bara 35kg.

Fördelar med industriell kabelmärkning och etiketter från HellermannTyton:

Tydlig och slitstark kabelmärkning för industrin

Tydlig och slitstark kabelmärkning för industrin

Självlaminerande märketiketter innebär att texten skyddas med den transparenta delen.
TagPrint Pro programvaran har inbyggda mallar som gör design och utskrift av etiketter till en enkel process.

Industriell kabelmärkning för kontrollpaneler med etiketter för laserustrift.

Industriell kabelmärkning för kontrollpaneler med etiketter för laserustrift.

Det finns ett par material för manuell kabelmärkning samt märkning avsedda för användning med termotransferskrivare eller konventionella
laserskrivare. Vår TT430 och TT4000+ skrivarsystem kombinerat med TagPrint Pro märkning programvara ser till att märkningen kan
göras enkelt och snabbt.

Etiketter för kabelmärkning inom industrin

Etiketter för kabelmärkning inom industrin

Utbudet av material och storlekar som erbjuds säkerställs att en optimal produkterbjudande är tillgängliga för märkning av ett varierat utbud. Märkskyltar och etiketter för mängder av behov. Hög kvalitet på material försäkrar gott resultat och lång livslängd.

Bedrägeriskyddade etiketter för industriell märkning

Bedrägeriskyddade etiketter för industriell märkning

Att kunna kontrollera integriteten för en produkt är av avgörande betydelse och HellermannTyton ger en rad olika material som kommer att ge kunderna möjlighet att snabbt se om varan har manipulerats. Bedrägeriskyddade etiketter för industriell märkning har två typer av material som är vanliga och båda tjänar till belysa problem med manipulation, ett lämnar ett distinkt mönster på ytan och den andra kommer att upplösas i fragment.
Det finns även en tuff utomhusmärkning innefattande av ett transparent överlaminat, och en tryckbar silveretikett som ger utmärkt prestanda för ex. lastbilar och släpvagnar.

Den snabba vägen för att maximera utskriftskvaliteten för stora och små serier

Den snabba vägen för att maximera utskriftskvaliteten för stora och små serier

Ett lättanvänt och heltäckande system för märkning är oerhört viktigt när stora eller små volymer av märkning krävs.
De omfattande system HellermannTyton erbjuder bland annat etiketter och tillhörande färgband, hög och låg skrivarvolym.

 

En nybörjar 300 dpi skrivare som är särskilt utformad för att köra HellermannTyton standardsortiment av krympslang, i ladder-style (DS) markörer, tiptags och självhäftande etiketter. TT430 passar bäst för dem med små till medelstora serier.

Självhäftande etiketter för identifiering av kabel och ledning

Självhäftande etiketter för identifiering av kabel och ledning

Självlaminerande etiketter är ett utmärkt sätt att identifiera ledning och kabel. Skyddslaminatet skyddar utskriften från effekten av damm och skräp och håller texten ren och synlig. Designa och skriva ut etiketter är enkelt när du använder HellermannTytons kabelmärkning, programvara och termotransferskrivare.

Industriell kabelmärkning med professionell etikettutskrift

Industriell kabelmärkning med professionell etikettutskrift

TagPrint Pro skapar etiketter och programvaran är en kraftfull, multi-funktionell och mycket enkel att använda.

Används för att ge lösningar för industriell kabelmärkning, TagPrint Pro snabbar upp produktionen och erbjuder många alternativ för en mängd olika märkningskrav.

"What You See Is What You Get" (WYSIWYG), streckkoder, serienummer, grafik och valfri text är bara några ex. Av kapaciteten i TagPrint Pro.

TagPrint Pro kan användas till HellermannTytons breda utbud av märkalternativ inklusive laser, bläckstråle, matrisskrivare och termotransfer och erbjuder följande funktioner:

 

 • Enkelt att importera olika typer av grafik i din märkdesign
 • Använd valfritt typsnitt till din att skapa din egen design
 • Professionella layoutfunktioner 
 • Linjaler på toppen och sidan möjliggör exakt placering av objekt
 • Lätt ändra textfärg, fyllningsfärg och gränsfärger
 • Tillåt texttecken att sträckas eller komprimeras till valfri höjd eller bredd
 • Rita linjer, cirklar och rutor på etiketten som ett enkelt sätt göra så att etiketten ser mer professionell


Tack vare etikettmallar från HellermannTyton, vilket sparar både tid och pengar, är märkningar av kablar så enkelt. På vår internationella hemsida www.hellermanntyton.com, finns för nedladdning, gratis mallar för alla laseretiketter. Dessa kan bearbetas mycket enkelt med hjälp av någon populär Word redaktör. Om du redan använder en etikettprogramvara, kan du skala ritningarna som ger all information du behöver för att mata direkt in i ditt program.

Kabelmärkning – Tekniskt Index

Technical information on self-adhesive labels and printers link

Omfattande teknisk information hittar du i vår huvudkatalog:

 

 • Flödesschema för att hitta rätt etiketten eller material
 • Vidhäftning

Industrial identification: Bonding properties of labels 

 • Effekter av ytenergi på bindningsegenskaper

Industrial identification: Surface energy and bonding properties

 • Instruktion för användning av kabelmärkning 
   med skyddslaminat

Industrial identification: Instructions for using cable markers with protective laminate

 • Intressant fakta om Termotransferskrivare

Industrial identification: Thermal transfer printing

Håll kontakt med oss!


Update: 18/11/2017 © HellermannTyton 2017
Kontakt