Kabelmärkning och etiketter för industrin för din applikation!

Kabelmärkning och etiketter av högsta kvalitet : tryckbar krympslang, självhäftande etiketter, präglad rostfri märkning.

kabelmärkning

Kabelmärkning och etiketter för industrin som är hållbara och lättanvända blir mer och mer viktiga. För att möta den stora efterfrågan av innovativa kabelmärkningar och etikettlösningar, erbjuder HellermannTyton ett brett sortiment självhäftande etiketter, präglad rostfri märkning och tryckbar krympslang. Vårt sortiment av kabelmärkning och etiketter utvecklas genom ett nära samarbete med våra kunder, detta gör att vi kan erbjuda lösningar som passar de flesta behov oavsett industri, självklart följer vår kabelmärkning svensk standard. HellermannTyton's industriella märkningskunnande kan säkerställa att rätt produkt inom kabelmärkning och etiketter motsvarar varje branschs specifika behov. I vårt stora kabelmärkning-sortiment finns allt från enkla förtryckta etiketter, självhäftande etiketter, självhäftande etiketter som kan skrivas på för hand, till präglad rostfri kabelmärkning, samt utskriftssystem för att bearbeta stora volymer av etiketter.

M-Boss kabelmärkning

Rostfri kabelmärkning & märk-etiketter med manipuleringsskydd
Extrema miljöförhållanden kräver märkningsprodukter tillverkade av hårda material, HellermannTyton kan stolt erbjuda bäst-i-klassen kabelmärkning-skrivare för märkning på plattor av rostfritt stål. M-BOSS Compact skrivaren är tyst, snabb och mycket enkel att använda. Denna skrivare för kabelmärkning är det självklara valet för rostfri kabelmärkning!
När det finns ett behov av att skriva ut på märketiketter som erbjuder manipuleringsskydd finns en rad olika material tillgängliga för HellermannTyton's termotransferskrivare. Vår erfarenhet, teknisk kompetens, engagemang och närhet till våra kunder gör att vi kan förse dig med den hjälp och de produkter som passar dina krav på kabelmärkning.
- Märk med oss!

Skräddarsydd kabelmärkning för dina behov. 4 anledningar att använda kabelmärkning från HellermannTyton!

 1. Kabelmärkning och etiketter inom industrin blir alltmer komplex. Det är inte alltid tillräckligt att handskriva märkningen på kablar, i vissa fall behövs rostfri kabelmärkning eller till och med syrafast kabelmärkning. Kraven är högre och HellermannTyton har produkter som löser dina specifika önskemål, våra kabelmärkningssystem uppfyller alltid Svensk standard för kabelmärkning.
   
 2. Det är av avgörande betydelse att de märk-etiketter du använder passar för din applikation, att etiketterna är lätta att arbeta med och att märk-etiketterna håller hög kvalitet. Vi är övertygade om att vi kan erbjuda rätt material och märksystem för att passa alla dina behov inom kabelmärkning. Vi har även tekniska resurser i Europa som kan erbjuda kundanpassade lösningar för speciella behov. Låt oss veta hur vi kan hjälpa till!
   
 3. Vi erbjuder ett komplett utskriftssystem som inkluderar toppmodeller av programvara och termoskrivare som snabbt skriver ut märketiketter för dig. Vår etikettkvalitet är genomgående korrekt så att en rad komplicerade grafiska bilder som streckkoder och logotyper är tydligt tryckta. Vi erbjuder etiketter som kan skrivas ut med termoskrivare, laserskrivare och matrisskrivare.
   
 4. HellermannTyton är en global tillverkare som erbjuder högprestandaprodukter inom kabelmärkning, etiketter och tillbehör. För våra kunder utvecklar vi marknadslösningar som möter industrins behov och löser applikationskrav. Detta sparar kostnader för installation och komponenter, samt förbättrar kvaliteten på slutprodukten.

Industriell kabelmärkning: Kabel och ledning Industriell kabelmärkning: Kabel och ledning

 

 • Produkter för kabelmärkning av kablar
 • Självhäftande etiketter
 • Märkbar krympslang
 • Märkning av andra typer av slangar
 • Självlaminerande etiketter 
 • Etiketter RiteOn & dispenser
 • Förtryckt kabelmärkning 
 • Märkbara buntband identifiering
 • Helafix bärare

Industriell kabelmärkning: Appratskåp och paneler Industriell kabelmärkning: Appratskåp och paneler

 

 • Produkter för identifiering av kontrollpaneler och plint 
 • Etiketter från vinyl (PVC), polyester (PET) och vinyl belagd bomullsväv att skriva på med termotransfer och laserskrivare samt för manuell skrift.
 • PVC / Vinyl kontrollpanel märkning, Polyester (PET) eller bomull, vid elkopplare & manöverpaneler och utrustning.
 • Lämplig för termotransferutskrift, laserutskrifter eller med en märkpenna.

Industriell kabelmärkning Industriell kabelmärkning

 

 • Produkter för industriella tillämpningar
 • Självhäftande etiketter för komponent identifiering tillverkad av polyester (PET), Vinyl (PVC) och manipuleringssäkra material för användning med termotransferskrivare och laserskrivare.
 • Självhäftande etiketter för kabelmärkning, avtagbar etikett, tillfälliga etiketter, lagermärkning, rör och kabelmärkning och säker identifiering av komponenter och mönsterkort.

Industriell kabelmärkning: säkerhetsmärkning Industriell kabelmärkning: säkerhetsmärkning

 

 • Produkter för säkerhetsmärkning
 • Självhäftande etiketter gjorda i manipuleringsvisande polyester (PET) som lämnar synliga tecken på störningar.

Kabelmärkning inom riskområden Kabelmärkning inom riskområden

 

 • Produkter för kabelmärkning i riskområden inom industrin
 • Rostfritt märksystem M-BOSS Lite
 • M-BOSS printshop
 • Hellermark rostfri stålmärkning
 • Skyddande laminat mot kemikalier, höga temperaturer och UV-ljus

Skrivare och Software för kabelmärkning inom industrin Skrivare och Software för kabelmärkning inom industrin

 

 • Termotransferskrivare och färgband för utskrift på krympslang, etiketter och andra typer av märkning.
 • Programvara HellermannTyton TagPrint Pro för att skapa etikettmallar för termotransfer, laser bläckstråle-och matrisskrivare.

Valda produkter

Förtryckt kabelmärkning

Förtryckt kabelmärkning

Förtryckt kabelmärkning, så kallad snap-on märkning är både snabb och enkel att använda. Snap-on märkning är idealisk för användning i områden där anslutning redan har slutförts eller när spänningen måste förbli permanent påslagen.
Använd det ergonomiskt utformade WIC verktyget för ett snabbt montage. WIC Verktyget är unikt eftersom det klarar alla tre storlekar av WIC-märking och kan hantera 20 märkningar.

Självlaminerande etiketter, manuell kabelmärkning

Självlaminerande etiketter, manuell kabelmärkning

Självlaminerande etiketter, manuell kabelmärkning finns i 3 olika storlekar för kabeldiameter från 4 till 18 mm. RiteOn laminerande folie ger optimalt skydd mot fukt, smuts, skräp och mekanisk påverkan.

Används i några enkla steg:

 1. Skriv text i markeringsrutan när etiketten ligger i hållaren.
 2. Drag ut etiketten.
 3. Fäst den färgade, textade delen på kabelisoleringen.
 4. Vira runt den transparenta delen.

Industriell kabelmärkning med TULT DS

Industriell kabelmärkning med TULT DS

HellermannTytons kabelmärkning finns i färgerna gult och vitt, och finns för kablar med olika storlek.
Använd tillsammans med TagPrint Pro mjukvara vid design av etiketter.

Industriell kabelmärkning med krympslang: TLFX DS

Industriell kabelmärkning med krympslang: TLFX DS

TLFX DS en järnvägsgodkänd 2:1 krympslang för märkning. Levereras i "ladder-format".
Det särskilt sammansatta materialet är lämpligt för järnvägsapplikationer och omfattar diameter mellan 1,2mm och 38,1mm. Finns i längderna 50mm, 25mm och 16mm, samt i färgerna gult och vitt. Denna produkt får bäst tryck med TTDTHOUT band på antingen TrakMark DS, TT4000 + och den nyligen lanserade TT430.
Använd tillsammans TagPrint Pro programvara för att snabb och effektiv utskrift.

Kabelmärkning för industrin, TIPTAG

Kabelmärkning för industrin, TIPTAG

TIPTAG industriella märkskyltar utvecklades speciellt för permanent märkning under tuffa förhållanden. Halogenfria TIPTAG's är lämpade för att märka stora kabeldiametrar. Dessa kabelmärkningar används främst vid höga krav på brandskydd.

Kabelmärkning för industrin: Rostfri stålmärkning, M-BOSS Lite

Kabelmärkning för industrin: Rostfri stålmärkning, M-BOSS Lite

M-BOSS rostfria märkningar förblir lättlästa även under extrema väderförhållanden, exempelvis som inom offshoreindustrin eller signalsystem. De märks/präglas med en M-BOSS Lite maskin. HellermannTyton erbjuder också färdigpräglad rostfri märkning.

Industriell kabelmärkning: Lagermärkning, termotransfer

Industriell kabelmärkning: Lagermärkning, termotransfer

Kabelmärkaren TT4000 används för märkning i lagerutrymmen, den ger användaren möjlighet att skriva ut stora till medelstora texter och streckkoder. Etiketten kapas genom tryckning med antingen klipparen till TT4000 eller för hand med TT430. Med hjälp av dessa produkter säkerställs all märkning är så att en professionell standard för kabelmärkning uppfylls.

Kabelmärkning för industrin med TrakMark DS

Kabelmärkning för industrin med TrakMark DS

TrakMark DS är en termotransferskrivare avsedd att skriva ut på båda sidorna av en märkning på samma gång. Antingen samma text på båda sidorna av en märkningen, eller för att skriva ut olika texter på varje sida.
Möjligheten att skriva ut på två sidor samtidigt utgör en arbetskostnadsbesparing och tidsbesparning på 50%.
 

Kabelmärkning för industrin med rostfri stålmärkning, M-BOSS Compact Skrivare

Kabelmärkning för industrin med rostfri stålmärkning, M-BOSS Compact Skrivare

M-BOSS Compact rostfri märkningsskrivare för medelvolym användaren.
Denna skrivare för kabelmärkning är lätt att placera genom sin smidiga storlek och använder en vanlig elförsörjning och väger bara 35 Kg.

Fördelar med industriell kabelmärkning och etiketter från HellermannTyton:

Tydlig och slitstark kabelmärkning för industrin

Tydlig och slitstark kabelmärkning för industrin

Självlaminerande märk-etiketter innebär att texten skyddas tack vare den transparenta delen.
Använd med TagPrint Pro programvara som har inbyggda mallar som gör design och utskrift av etiketter till en enkel process.

Industriell kabelmärkning för kontrollpaneler med etiketter för laserustrift.

Industriell kabelmärkning för kontrollpaneler med etiketter för laserustrift.

Det finns ett par material för manuell kabelmärkning samt märkning avsedda för användning med termotransferskrivare eller konventionella
laserskrivare. Våra TT430 och TT4000+ kabelmärknings-skrivarsystem kombinerat med TagPrint Pro märkning programvara ser till att märkningen kan göras snabbt och enkelt.

Etiketter för kabelmärkning inom industrin

Etiketter för kabelmärkning inom industrin

Utbudet av material och storlekar som erbjuds inom kabelmärkning och etiketter säkerställer att en optimal lösning finns tillgängliga för alla behov inom märkskyltar och etiketter. Hög kvalitet på material försäkrar ett gott resultat och lång livslängd.

Bedrägeriskyddade etiketter för industriell märkning

Bedrägeriskyddade etiketter för industriell märkning

Att kunna kontrollera integriteten för en produkt är av avgörande betydelse. HellermannTyton erbjuder en rad olika material som ger kunderna möjlighet att snabbt se om varan har manipulerats. Bedrägeriskyddade etiketter för industriell märkning tillverkas med två typer av material som båda belyser problem med manipulation, ett lämnar ett distinkt mönster på ytan och den andra kommer att upplösas i fragment.

Det finns även en nötningstålig utomhusmärkning bestående av ett transparent överlaminat och en tryckbar silveretikett som ger utmärkt prestanda för exempelvis lastbilar och släpvagnar.

Den snabba vägen för att maximera utskriftskvaliteten för stora och små serier

Den snabba vägen för att maximera utskriftskvaliteten för stora och små serier

Ett lättanvänt och heltäckande system för kabelmärkning är oerhört viktigt när små eller stora volymer av märkning krävs.
De omfattande system som HellermannTyton erbjuder är bland annat etiketter och tillhörande färgband för hög och låg skrivarvolym.

 • 300 dpi kabelmärkningsskrivare är särskilt utformad för att märka HellermannTytons standardsortiment av krympslang, I-ladder-style (DS) markörer, tiptags och självhäftande etiketter. 
 • TT430 passar bäst för företag med små till medelstora behov.

Självhäftande etiketter för identifiering av kabel och ledning

Självhäftande etiketter för identifiering av kabel och ledning

Självlaminerande etiketter är ett utmärkt sätt att identifiera ledning och kabel. Skyddslaminatet skyddar utskriften från effekten av damm och skräp och håller texten ren och synlig. Att designa och skriva ut etiketter är enkelt när du använder HellermannTytons kabelmärkning, programvara och termotransferskrivare.

Industriell kabelmärkning med professionell etikettutskrift

Industriell kabelmärkning med professionell etikettutskrift

TagPrint Pro är den kraftfulla, multi-funktionella programvaran som skapar etiketter på ett mycket enkelt sätt.
Den används för att ge lösningar för industriell kabelmärkning, TagPrint Pro snabbar upp produktionen och erbjuder många alternativ för en mängd olika märkningskrav.

"What You See Is What You Get" (WYSIWYG), streckkoder, serienummer, grafik och valfri text är bara några exempel av kapaciteten i TagPrint Pro.
TagPrint Pro kan användas till HellermannTytons breda utbud av märkalternativ inklusive laser, bläckstråle, matrisskrivare och termotransfer och erbjuder följande funktioner:
 

 

 • Enkelt att importera olika typer av grafik i din märkdesign
 • Använd valfritt typsnitt till din att skapa din egen design
 • Professionella layoutfunktioner 
 • Linjaler på toppen och sidan möjliggör exakt placering av objekt
 • Lätt ändra textfärg, fyllningsfärg och gränsfärger
 • Tillåt texttecken att sträckas eller komprimeras till valfri höjd eller bredd
 • Rita linjer, cirklar och rutor på etiketten som ett enkelt sätt göra så att etiketten ser mer professionell


Tack vare etikettmallar från HellermannTyton som sparar både tid och pengar är märkningar av kablar mycket enkelt. På vår internationella hemsida www.hellermanntyton.com, finns nedladdning av gratis mallar för alla laseretiketter. Dessa kan bearbetas mycket enkelt med hjälp av exempelvis Word. Om du redan använder en etikettprogramvara, kan du skala ritningarna som ger all information du behöver för att mata direkt in i ditt program.

Kabelmärkning – Tekniskt Index

Technical information on self-adhesive labels and printers link

Omfattande teknisk information hittar du i vår huvudkatalog:

 

 • Flödesschema för att hitta rätt etiketten eller material
 • Vidhäftning

Industrial identification: Bonding properties of labels 

 • Effekter av ytenergi på bindningsegenskaper

Industrial identification: Surface energy and bonding properties

 • Instruktion för användning av kabelmärkning 
   med skyddslaminat

Industrial identification: Instructions for using cable markers with protective laminate

 • Intressant fakta om Termotransferskrivare

Industrial identification: Thermal transfer printing

 • Intressant fakta om Termotransferskrivare
 • Urvalsguiden för kabelmärkning som värmekrympbara slangar för manuell kabelmärkning, för identifiering av genomföringar och självlaminerande etiketter
 • Materialspecifikation

Håll kontakt med oss!


Update: 17/02/2018 © HellermannTyton 2017
Kontakt