Kabelskydd ledningar, hylsor och rör för din applikation!

Perfekt kabelskydd med flexibla ledningar

Kabelskydd flätad skyddsstrumpa Helagaine HLBIngen kabel kan möta de höga kraven som idag ställs när det gäller slitstyrka, draghållfasthet och konsistens eller slagtålighet utan att ha rätt kabelskydd. Kabelskyddsslang (isolerslang, flexibla ledningar, flätad skyddsstrumpa, spiralbindning) måste uppfylla dessa krav och även ge skydd mot smuts och fukt eller motstånd mot extrema temperaturer. HellermannTyton kompromissar inte när det gäller kabelskydd. Kabelskyddsslang, tätningar till kabel, kabelgenomföringarsskydd, flexibla slangar, kopplingar och ytterligare kabeltillbehör från HellermannTyton uppfyller inte bara alla nuvarande och normaliserade standarder, utan ger dig det bästa möjliga kabelskydd på marknaden idag. 

Produktsortimentet av kabelskydd finns i allt från högkvalitativ plast och metallkabelkanaler till spiralbindning, flätad skyddsstrumpa även som återförslutningsbar och därför återanvändbara skyddande slangar. Från utmärkt flexibilitet, till höga flamhämmande egenskaper exceptionellt mekaniskt skydd. HellermannTyton garanterar högsta kvalitet och säkerhet inom alla områden kabelskydd. Varhelst kabelskyddslang behövs, finns unika krav. Även kabelskydd i maskiner och anläggningar vid konstruktion kräver höga nivåer av mekanisk påverkan och nötningsbeständighet, en kabelskyddsslang eller flätad skyddsstrumpa används i offentliga byggnader eller rullande materiel skall uppfylla de högsta kraven av brandsäkerhet.

Kabelskydd spiralbindning gjord av PTFEUtöver de enastående materialegenskaper som de flexibla kabelskydden erbjuder, kunder och användare av HellermannTyton Kabelskyddprodukter erbjuds också  systemlösningar. Det finns kopplingar, klämmor, låsmuttrar, tätningsbrickor och andra tillbehör för varje metalliska eller icke-metalliska kabelskyddskanaler i HelaGuard serien.

När det gäller installation av kabelskydd, från design till ombyggnad, till exempel med flätad skyddsstrumpa som kan återanvändas, kabelskydd från HellermannTyton ger det skydd du behöver.

 

Produktnyhet: Kabelskydd med metallinnehåll

 

Kabelskydd med metallinnehåll HWPPMC & SPBEMCKabelskydd HWPPMC & SPBEMC

Det detekterbara kabelskyddssystemet HWPPMC med metallinnehåll är den idealiska lösningen för att bunta och skydda långa kablage. HWPPMC kabelskydd är speciellt lämplig för applikationer inom livs- och läkemedels industri.


Kabelspiraler SBPEMC används för att organisera och skydda kablar och slangar. Genom sin spiraluppbyggnad, kan kabelspiralen appliceras på kablar eller slangar på plats. SBPEMC kabelspiraler används i applikationer inom livs- och läkemedels industri.
HellermannTyton erbjuder också ett stort utbud av detekterbara buntband och fästen med metallinnehåll. Metallen i materialet gör att produkterna är lätta att  identifiera vid tex livsmedelsproduktion.

Kabelskydd anpassat till din applikation!

HelaGuardKraven av kabelskydd blir alltmer komplexa. Kabelskyddsslang behöver en mängd funktioner för att skydda kabelbuntar optimalt under olika förhållanden, t.ex:

 

 • Flexibel
 • Hög motståndskraft mot korrosion
 • Hög motståndskraft mot UV-strålning
 • Brandsäkert och självsläckande

HellermannTyton är en global tillverkare som erbjuder hög prestanda inom fästen, ansluta, routing, skydda och identifiera lösningar till olika marknader. Vi utvecklar marknadslösningar som unikt möter våra kunders behov oavsett vilken bransch - att lösa ett applikationskrav, spara installationstid och kostnader och förbättra kvaliteten på slutprodukten:

 

 

HelaGuard Skyddsslang plastHelaGuard plastslangar och kopplingar

Korrugerad slang finns i ett omfattande program. Skyddsslangen tillverkas i en mängd material, PA6, PA6 flamhämmande, PA12 och Polypropelen (PP). Skyddsslangen finns som enkel eller i dubbelt utförande. Till detta erbjuds ett komplett program kopplingar i IP66 och IP68/IP69K utförande. Raka såväl som vinklade, T- och Y-former, med metrisk eller PG gänga, såväl ut som invändig gänga, fast eller vridbar.

HelaGuard Skyddsslang metallHelaGuard stålslang och kopplingar

Flexibel stålslang i galvaniserat stål och rosfritt stål med hög kompression, dragavlsatning och slagtålighet. Nickekalplätterade mässingskopplingar med IP54 (PG och metrisk gänga), fast eller med svivel, alternativt IP65 kompressionskopplingar.

HelaGuard Skyddsslang metallHelaGuard stålslang med plastöverdrag och kopplingar

Kabelskydd Flexibel stålslang med överdrag av PVC, PA6 och polyolefin (PO) med hög kompression, dragavlsatning och slagtålighet. Nicekalplätterade mässingskopplingar med IP54 (PG och metrisk gänga), fast eller med svivel, alternativt IP65 kompressionskopplingar.

HelaGuard Skyddsslang metallHelaGuard stålslang vätsketät med plastöverdrag och kopplingar

Flexibel stålslang med slätt överdrag av UV-resistent PVC eller termoplastgummi med hög kompression, dragavlsatning och slagtålighet. Nickelplätterade mässingskopplingar med IP68/IP69 (PG och metrisk gänga). Komplett skyddssystem som är lämpligt för utomhusapplikationer.

HelaGuard Skyddsslang metallHelaGuard stålslang vätsketät med plastöverdrag och stålflätat överdrag

Flexibel stålslang med PVC överdrag för och över det en stålfläta, för gott nötskydd samt EMC avskärmning. Nickelpläterade kopplingar IP54 (metrisk och PG), fast eller svivel. IP65 kompressionskopplingar (metrisk och PG), med bra dragavlastning och utmärkta EMC egenskaper.

HelaGuard Skyddsslang metallHelaGuard stålslang med flätat överdrag och koppplingar

Kabelskydd Flexibel stålslang med stålfläta som ett extra skyddsöverdrag. Stålflätan ger ett extra mekaniskt skydd ökad draghållfasthet samt EMC avskärmining. Kopplingar i nickelpläterad mässing IP54 (metrsik och PG) med, fast eller svivel.

HelaGuard KabelspiralHelaGuard SSR och PSR SC är ett spiral-förstärkt PVC-kabelskyddskanal

Mycket flexibla kabelskydd av PVC med styv spiralförstärkning med släta inre hål (PSRSC slang även med slätt yttre hölje). Beslag ingår raka och 90 ° PA66 kopplingar (IP66 och IP67), raka och 90 ° förnicklat beslag i mässing (IP66, IP67, IP68 och IP69K) och raka och 90 ° rostfritt stål (AISI 316) rördelar (IP66, IP67, IP68 och IP69k).

HelaGuard TillbehörHelaGuard Tillbehör för kabelskydd

Ett brett sortiment av clips, kopplingar, stoppmuttrar, packningar, ändavslut och konverterare.

FlexiGuard KabelspiralFlexiGuard Flexibla Slangar och Kopplingar

Extremt flexibla skyddsslangar gjorda av höggradig PVC och en plastöverdragen spiralstålledning. IP54 kopplingar med mestrisk och PG gänga.

FlexiGuard KabelspiralSkyddsslangar för extrema miljöer

CTT NSA 935805 kompatipel PTFE slangar med extrem resistens mot i stort sett alla kemikalier, såväl tålig mot både höga och låga temperaturer, väldigt bra draghållfasthet och en god utmattningslivslängd. CTT slangen gjord av PTFE skyddar kablar mot extrema temperaturer, brand, fukt, korrosion, vibration och nötning.

Helawrap kabeluppsamlingssystemKabeltillbehör

Helawrap kabeluppsamlingssystem är en idealisk lösning för att bunta och skydda kablar. Helawrap verktyget erbjuder användaren att applicering går smidigt och fort. Tillbehören, med fäste och hållare erbjuder enkelt montage och fixering.

HelaGuard KabelspiralKabelspiral

Kabelspiral används för att organisera och skydda kabel och slang. HellermannTytons kabelspiral finns tillgänglig i en mängd storlekar, färger och material.

KabelkanalerKabelkanaler och tillbehör

Kabelkanaler används bl a i apparatskåp och pulpetrar. HellermannTyton erbjuder kanaler gjorda av PVC och PC/ABS halogenfri.

Flätad skyddsstrumpa och Textil SlangFlätad skyddsstrumpa och Textilslang

Flätad skyddsstrumpa för kabel och skavningsskydd gjorda av Polyamid 66 (PA66) och Polyester (PET, PBT) och i kombination med en koppartråd för EMI-skärming. Tygslangar med öppning som fästs ihop med kardborreband HELAHOOK. Helagaine Twist-In med självslutande lösning.

KantskyddKantskydd

Kantskydd för både runda hål och raka kanter, genomförningar och dragavlastare. Tillverkade i material som Polyetelen (PE), Polyamid (PA) och Polytetrafluoretylen (PTFE).

TätningarTätningar

Böjskydd, kantskydd och dragavlastare i en mängd storlekar och diametrar.

 

Kabelskyddssystem HelaGuard

HelaGuard PA6 Standardslang för industriella applikationer. HelaGuard skyddsslangar i plast HG-SW PA6 Standard

HG-SW kabelskyddsslang ger mycket god beständighet mot nötning, kompression och påverkan, är mycket flexibel och har högt utmattningstal. Kabelskyddsslangen är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.
Maskin-byggnaden, anläggningskonstruktion, kontrollpaneler, offentliga byggnader.

HelaGuard PA6 tunnväggig är mycket flexibel och används vid rörliga applikationer.Plastslangar HelaGuard HG-LW PA6 Tunnväggig

HG-LW-kabelskyddskanal är lätt och mycket fleixble med en liten böjradie. Det ger god motståndskraft mot nötning, slag- och draghållfasthet, är mycket flexibel och har högt utmattningstal. Kabelskyddskanalen är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.

Offenliga byggnader har högt brandskydd, och fordrar då oftast HelaGuard PA6 flamhämmande som har höga brandskyddsegenskaper.HelaGuard skyddsslangar i plast
HG-FR PA6 Flamhämmande

HG-FR kabelskydd är mycket flamhämmande, har låg rök och giftighet, är mycket flexibel och har högt utmattningstal. Kabelskyddskanalen är också motståndskraftig mot nötning, har hög slag- och draghållfasthet. Kabelskyddet är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.
Rälsfordon, järnvägstunnlar, tunnelbanestationer och offentliga byggnader, överallt där ett högt brandskydd krävs.

HelaGuard PA6 dubbel slitsad skyddsslang, perfekt för retroaktiv anpassning.HelaGuard skyddsslangar i plast HG-DC Dubbel slitsad skyddsslang

HG-DC Kabelskyddsslang kan öppnas och förslutas upprepade gånger och ger utmärkt slitstyrka. Kablar införes lätt i sidled. Denna kabelskyddsslang är resistent mot nötning, slag- och draghållfasthet. Den är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.
Kontrollpaneler, maskinbyggnation, fabriksbyggnader och överallt där retroaktiv anpassning är ett krav.
Maskinbyggnad, apparatskåp, fabrikskonstruktion, kontrollpaneler och offentliga byggnader, där lägre mekaniskt skydd krävs.

HelaGuard SC Skyddsslang i galvaniserat stål.Stålslang
SC Galvaniserad stålslang 

SC galvaniserad kabelskyddsslang i stål erbjuder mycket hög kompression, slag- och draghållfasthet och är mycket flexibel.
Kabeldragning under golv i kontor och datacentraler, skydd av hydrauliska och pneumatiska slangar. För högt mekaniskt skydd.
 

HelaGuard SSC rostfri stålskyddsslang ger utmärkt mekaniskt skydd i korrosiva miljöer.HelaGuard Stålslang
SSC Rostfri stålslang 

SSC rostfria kabelskydd är mycket motståndskraftig mot rost och korrosion, är flexibel och har en mycket hög kompression, slag- och draghållfasthet.
Skydd av kontaktkablar, instrumenteringsrör, hydrauliska och pneumatiska skyddsslangar, särskilt i korrosiva miljöer. Vanligen använd på sjukhus och kliniker.
 

HelaGuard PCS Skyddsslang i galvaniserat stål med PVC-överdrag.Stålslang med plastöverdrag
PCS Skyddsslang i galvaniserat stål med PVC överdrag 

Kabelskydd PCS galvaniserat stål med PVC lock ger mycket hög tryckhållfasthet, slag- och draghållfasthet, är mycket flexibel och är resistent mot alkalier, syror och kemikalier.
Maskiner och fabriker.

LTS Galvaniserad stålslang med PVC överdragHelaGuard Stålslangar med vätsketätt hölje och kopplingar
LTS Galvaniserad stålslang med PVC överdrag

Kabelskydd LTS galvaniserat stål med slät, vätsketät PVC-lock (IP68, IP69 med LTS kopplingar) erbjuder mycket hög kompression, slag- och draghållfasthet, god flexibilitet och är resistent mot oljor, fetter, syror och kemikalier. Kabelskyddsslangen är UV-beständig och lämplig för utomhusbruk.
Maskiner eller installationer utomhus, där vätsketäta (IP68, IP69K) slangar är ett krav.

HelaGuard PCSB, galvaniserad stålslang med PVC överdrag samt ett extra överdrag av galvaniserad flätad stålstrumpa. Ger hög resistens mot nötning och EMC skärmning.HelaGuard Stålslang med plastöverdrag, stålflätad
PCSB Galvaniserad stålslang med PVC överdrag samt extra överdrag av galvaniserad flätad strumpa 

Kabelskydd PCSB galvaniserat stål med PVC lock erbjuder utmärkt nötningsbeständighet och EMC skämning. Skyddsslangen är också mycket flexibel och ger mycket hög kompression, slag- och draghållfasthet.
Industriella miljöer där ett högre nötningsskydd eller EMC skärmning krävs.

PSRSC medger enkel isättning av kablar och rengöring av utsidanSpiralförstärkta PVC slangar PSRSC slang 

 • Mycket flexibel
 • Tålig att vridas
 • Självslocknande
 • Skyddsslangen är lätt att dra igenom kabel
 • Skyddsslangen kan användas med PSR PA66 kopplingar
 • Färg: svart; ljusgrå, grön (oljeresistent), blå (hög temperatur resistent) på begäran
   PSR är extremt flexibel och medger enkel isättning av kablar.

Maskinbyggnation, fabriker, fartyg, automation, elektriska installationer

 

Flätad skyddsstrumpa

Helagaine HEGMAN och HEGMANWO finns i många olika storlekar.NOMEX® flätad skyddsstrumpa Helagaine HEGMAN och HEGMANWO

Helagaine HEGMAN och HEGMANWO är flätad, flexibel och ej eldbefängd strumpa gjord av meta-aramid NOMEX®. Den höga expansionen gör det enkelt att installera, även över långa längder och kopplingar.

Helagaine HEGMAN och HEGMANWO ger optimalt mekaniskt skydd för kablage och klarar mycket svåra miljöer. Kablar och ledningar får ett starkt skydd mot nötning, flammor och höga temperaturer. Den har också ett mycket högt skydd mot strålning och vätskor. Helagaine HEGMANWO är även motståndskraftig mot vatten och olja. Helagaine HEGMAN och HEGMANWO är designad för applikationer som kräver mekaniskt skydd vid höga temperaturer såsom aeronautiska, flyg, militära, räls- och skeppsbyggnadsindustrier.
 

Helagaine Twist-In ger enkel åtkomst till kablar och ledningar för inspektion, underhåll och montering. Självförslutande skyddsstrumpa av polyester Helagaine Twist-In

Helagaine Twist-In är en självomslutande slitsad strumpa gjord av enfibertråd i polyester. Den självförslutande egenskapen ger dig enkel och snabb installation samt borttagande av strumpan. Även på kapslade komponenter och anslutna kablar. Helagaine Twist-In gör det dessutom enkelt och snabbt att komma åt kablar och ledningar för inspektion, underhåll och montering. Ett litet urval av Helagaine Twist-In täcker ett stort urval av applikationer och diametrar.

Helagaine Twist-In kan användas för många applikationer inom maskinbyggnad, elektronik och elektriska installationer. I de praktiska 2- och 5-metersförpackningarna används Twist-In som kabelskydd för PC, TV- och HiFi utrustning.


Helagaine flätad skyddsstrumpa HEGP.Standard flätad skyddstrumpa av polyester Helagaine HEGP

Helagaine skyddsstrumpa HEGP erbjuder ett flexibelt kabelskydd med högt nötningsmotstånd. Den är mycket enkel att applicera. Strumpan vävs enligt saxprincipen, vilket ger egenskapen att den vidgar sig när den trycks ihop och diametermåttet minskar när den dras isär.

HEGP-strumpan har en hög täckningsgrad och den goda töjbarheten gör skyddsstrumpan lätt att montera. För att kunna erbjuda en optimal passform finns strumpan att få i 13 olika storlekar, från 1 – 66 mm i diameter.

Helagaine flätad skyddsstrumpa HEGP används inom fordonssektorn och i maskinkonstruktion. Den används också i mindre elektriska applikationer för att undvika höga temperaturer. HEGP uppfyller det strikta kravet för DIN5510-2 och är därför också optimal för användning inom tågapplikationer.


Flätad skyddsstrumpa för elektromagnetiskt skydd, UL94V0 klassificerad Helagaine HEGEMIPV0Flätad skyddsstrumpa för elektromagnetiskt skydd, UL94V0 klassificerad Helagaine HEGEMIPV0

Det patenterade materialet i HEGEMIPV0 sörjer för säker kabelbuntning och elektromagnetiskt skydd. 

Den speciella kombinationen av tunna koppar- och polyestertrådar skyddar mot både inre och yttre nötning. I kontrast till kopparstrumporna, så är HEGEMIPV0 enkel att applicera utan att metallen går sönder, även om det är trångt om utrymme. Strumpan uppfyller den internationella EMI normen CISPR25 (10KHz till 1 GHZ).

HEGEMPIV0 är självslocknande enligt UL94 V0 och den passar speciellt för områden där brandskyddet är viktigt

HEGEMIPV0 levereras med en innerslang för att underlätta införing av kablar samt ger skydd under transporten så att inte strumpan deformeras.

Helagaine HEGEMIPV0 flätad skyddstrumpa används för att skydda känslig elektronik inom industrier, där brandskydd är viktigt, så som t ex för kollektivtrafik, aerospace och inom militär industri.

Helagaine HEGEMIPV0 kabelskydd flätad skyddsstrumpa används för att skydda känslig elektronik i branscher där brandskydd är viktigt undersökt som kollektivtrafik, flyg-och militära industrin.

Kabelskyddsslang

Spiralslang SPS är robust och erbjuder gott skydd mot oljor.Spiralskydd i polypropylen för hög motståndskraft mot oljor, smal SPS 

Fördelarna med spiralslang SPS är dels dess robusthet och mekaniska motståndskraft, dels dess goda oljeresistens. Den större innerdiametern på upp till 50 mm gör det möjligt att skydda även kabel och ledningar av större dimensioner. Polypropelen är oljeresistent och används att skydda ledningar och kablar fordon och petrokemisk industri såväl som i annan tyngre industri.

SPS kabelskydd spiralbindning är speciellt lämplig för användning i områden där hög slitstyrka och mycket större kabeldiametrar behövs, till exempel bil- och petrokemisk industri samt i tunga anläggningskonstruktion.

Optimalt kabelskydd vid plåtkanterKabelskydd för skarpkantade passager Flexiform kantskydd 

Det ytterst flexibla, ”tandade” kantskyddet passas enkelt in mot plåtkanten och sitter stadigt utan behov av lim. Den tättslutande, profilerade listen ger ett prydligt intryck och skyddar mot nötning.

 

Flexiform kantskydd används för att skydda ledningar som går genom skarpkantade passager.
 

Flexiform kantskydd används för att skydda kablarna dragna genom skarpkantade utskurna sektioner.

 

 

Heladuct Flex - platssparande kabeluppsamlare även vid vinkelapplikationer.Flexibelt kabelskydd, Heladuct Flex

 

Heladuct Flex är ett platssparande kabeluppsamlingssystem där kablar är fullt synliga för underhåll och dyligt. Det kan monteras med självhäftande tejp eller skruvar. Du får enkelt i och ur nya kablar. Designen gör det enkelt att montera skyddet i en 90 gradig, eller mer, vinkel.
Heladuct Flex är ett kabeuppsamlingssystem som ofta används i apparatskåp. Det används också inom möbelindustri. Det hjälper till att dölja kabelhärvor i kontor och inom industrin.

Heladuct Flex flexibel kabel stöd används ofta i skåp. De används också inom möbelindustrin, där kablar behöver dras snabbt och snyggt. HF RoHS UL.

Komplett kabelskyddssystem som passar hem och kontorsmiljöer.Kabelskydd, Material: PP Helawrap HWPP 

Helawrap är den perfekta lösningen för att skydda och bunta kablar på nolltid både inom industrin såväl som hemm eller på kontoret.

Tack vare Helawraps unika profil, och det praktiska appliceringsverktyget, applicerar du den enkelt och problemfritt. Den unika designen tillåter användaren att plocka ut kabeländar varsomhelst utefter kabelskyddet.
Helawrap kan tas bort och sättas tillbaka så ofta det krävs. Helawrap finns i två högkvalitativa material och i ett antal olika färger och storlekar för ett stort användningsområde. Ett appliceringsverktyg medföljer alla förpackningar.

Helawrap används till att bunta och skydda kablar inom den elektriska industrin, skåpbyggnation, maskintillverkning och fordonsindustri där rörelse och vibration är ett faktum. Helawrap i 25-meters längd är den perfekta tidsparande lösningen för industriella applikationer.
Genom sitt excellenta flamskydd, är Helawrap i Polyamid 6 V0 det rätta produktvalet där brandskydd är av stor vikt, t ex i kollektivtrafik.
Helawrap i praktiska 2-meters längder är designad för hem- och kontorsbruk. Den sätter stopp för kaoset av kablar kring PCn, TVn och HiFi-systemen.
 

Håll kontakt med oss!


Update: 25/03/2017 © HellermannTyton 2016