Kabelskydd ledningar, hylsor och rör för din applikation!


Perfekt kabelskydd med flexibla ledningar

Flätad skyddsstrumpa Helagaine HLB

Ingen kabel kan möta de höga kraven som idag ställs när det gäller slitstyrka, draghållfasthet och konsistens eller slagtålighet utan att ha rätt kabelskydd. Kabelskyddsslang (isolerslang, flexibla ledningar, flätad skyddsstrumpaspiralbindning) måste uppfylla dessa krav och även ge skydd mot smuts och fukt eller motstånd mot extrema temperaturer. HellermannTyton kompromissar inte när det gäller kabelskydd. Kabelskyddsslang, tätningar till kabel, kabelgenomföringarsskydd, flexibla slangar, kopplingar och ytterligare kabeltillbehör från HellermannTyton uppfyller inte bara alla nuvarande och normaliserade standarder, utan ger dig det bästa möjliga kabelskydd på marknaden idag. 

Produktsortimentet av kabelskydd finns i allt från högkvalitativ plast och metallkabelkanaler till spiralbindning, flätad skyddsstrumpa även som återförslutningsbar och därför återanvändbara skyddande slangar. Från utmärkt flexibilitet, till höga flamhämmande egenskaper exceptionellt mekaniskt skydd. HellermannTyton garanterar högsta kvalitet och säkerhet inom alla områden kabelskydd. Varhelst kabelskyddslang behövs, finns unika krav. Även kabelskydd i maskiner och anläggningar vid konstruktion kräver höga nivåer av mekanisk påverkan och nötningsbeständighet, en kabelskyddsslang eller flätad skyddsstrumpa används i offentliga byggnader eller rullande materiel skall uppfylla de högsta kraven av brandsäkerhet.

Kabelspiral i PTFE

Utöver de enastående materialegenskaper som de flexibla kabelskydden erbjuder, kunder och användare av HellermannTyton Kabelskyddprodukter erbjuds också  systemlösningar. Det finns kopplingar, klämmor, låsmuttrar, tätningsbrickor och andra tillbehör för varje metalliska eller icke-metalliska kabelskyddskanaler i HelaGuard serien.

När det gäller installation av kabelskydd, från design till ombyggnad, till exempel med flätad skyddsstrumpa som kan återanvändas, kabelskydd från HellermannTyton ger det skydd du behöver.

Produktnyhet: Kabelskydd med metallinnehåll

Kabelskydd HWPPMC & SPBEMC

Kabelskydd HWPPMC & SPBEMC

Det detekterbara kabelskyddssystemet HWPPMC med metallinnehåll är den idealiska lösningen för att bunta och skydda långa kablage. HWPPMC kabelskydd är speciellt lämplig för applikationer inom livs- och läkemedels industri.


Kabelspiraler SBPEMC används för att organisera och skydda kablar och slangar. Genom sin spiraluppbyggnad, kan kabelspiralen appliceras på kablar eller slangar på plats. SBPEMC kabelspiraler används i applikationer inom livs- och läkemedels industri.
HellermannTyton erbjuder också ett stort utbud av detekterbara buntband och fästen med metallinnehåll. Metallen i materialet gör att produkterna är lätta att  identifiera vid tex livsmedelsproduktion.

 

 

Kabelskydd anpassat till din applikation!

Kraven av kabelskydd blir alltmer komplexa. Kabelskyddsslang behöver en mängd funktioner för att skydda kabelbuntar optimalt under olika förhållanden, t.ex:

 

  • Flexibel
  • Hög motståndskraft mot korrosion
  • Hög motståndskraft mot UV-strålning
  • Brandsäkert och självsläckande

HellermannTyton är en global tillverkare som erbjuder hög prestanda inom fästen, ansluta, routing, skydda och identifiera lösningar till olika marknader. Vi utvecklar marknadslösningar som unikt möter våra kunders behov oavsett vilken bransch - att lösa ett applikationskrav, spara installationstid och kostnader och förbättra kvaliteten på slutprodukten:

HelaGuard plastslangar och kopplingar HelaGuard plastslangar och kopplingar

Korrugerad slang finns i ett omfattande program. Skyddsslangen tillverkas i en mängd material, PA6, PA6 flamhämmande, PA12 och Polypropelen (PP). Skyddsslangen finns som enkel eller i dubbelt utförande. Till detta erbjuds ett komplett program kopplingar i IP66 och IP68/IP69K utförande. Raka såväl som vinklade, T- och Y-former, med metrisk eller PG gänga, såväl ut som invändig gänga, fast eller vridbar.

HelaGuard stålslang och kopplingar HelaGuard stålslang och kopplingar

Flexibel stålslang i galvaniserat stål och rosfritt stål med hög kompression, dragavlsatning och slagtålighet. Nickekalplätterade mässingskopplingar med IP54 (PG och metrisk gänga), fast eller med svivel, alternativt IP65 kompressionskopplingar.

HelaGuard stålslang med plastöverdrag och kopplingar HelaGuard stålslang med plastöverdrag och kopplingar

Kabelskydd Flexibel stålslang med överdrag av PVC, PA6 och polyolefin (PO) med hög kompression, dragavlsatning och slagtålighet. Nicekalplätterade mässingskopplingar med IP54 (PG och metrisk gänga), fast eller med svivel, alternativt IP65 kompressionskopplingar.

HelaGuard stålslang vätsketät med plastöverdrag och kopplingar HelaGuard stålslang vätsketät med plastöverdrag och kopplingar

Flexibel stålslang med slätt överdrag av UV-resistent PVC eller termoplastgummi med hög kompression, dragavlsatning och slagtålighet. Nickelplätterade mässingskopplingar med IP68/IP69 (PG och metrisk gänga). Komplett skyddssystem som är lämpligt för utomhusapplikationer.

HelaGuard stålslang vätsketät med plastöverdrag och stålflätat överdrag HelaGuard stålslang vätsketät med plastöverdrag och stålflätat överdrag

Flexibel stålslang med PVC överdrag för och över det en stålfläta, för gott nötskydd samt EMC avskärmning. Nickelpläterade kopplingar IP54 (metrisk och PG), fast eller svivel. IP65 kompressionskopplingar (metrisk och PG), med bra dragavlastning och utmärkta EMC egenskaper.

HelaGuard stålslang med flätat överdrag och koppplingar HelaGuard stålslang med flätat överdrag och koppplingar

Kabelskydd Flexibel stålslang med stålfläta som ett extra skyddsöverdrag. Stålflätan ger ett extra mekaniskt skydd ökad draghållfasthet samt EMC avskärmining. Kopplingar i nickelpläterad mässing IP54 (metrsik och PG) med, fast eller svivel.

HelaGuard SSR och PSR SC är ett spiral-förstärkt PVC-kabelskyddskanal HelaGuard SSR och PSR SC är ett spiral-förstärkt PVC-kabelskyddskanal

Mycket flexibla kabelskydd av PVC med styv spiralförstärkning med släta inre hål (PSRSC slang även med slätt yttre hölje). Beslag ingår raka och 90 ° PA66 kopplingar (IP66 och IP67), raka och 90 ° förnicklat beslag i mässing (IP66, IP67, IP68 och IP69K) och raka och 90 ° rostfritt stål (AISI 316) rördelar (IP66, IP67, IP68 och IP69k).

HelaGuard Tillbehör för kabelskydd HelaGuard Tillbehör för kabelskydd

Ett brett sortiment av clips, kopplingar, stoppmuttrar, packningar, ändavslut och konverterare.

FlexiGuard Flexibla Slangar och Kopplingar FlexiGuard Flexibla Slangar och Kopplingar

Extremt flexibla skyddsslangar gjorda av höggradig PVC och en plastöverdragen spiralstålledning. IP54 kopplingar med mestrisk och PG gänga.

Skyddsslangar för extrema miljöer Skyddsslangar för extrema miljöer

CTT NSA 935805 kompatipel PTFE slangar med extrem resistens mot i stort sett alla kemikalier, såväl tålig mot både höga och låga temperaturer, väldigt bra draghållfasthet och en god utmattningslivslängd. CTT slangen gjord av PTFE skyddar kablar mot extrema temperaturer, brand, fukt, korrosion, vibration och nötning.

Kabeltillbehör Kabeltillbehör

Helawrap kabeluppsamlingssystem är en idealisk lösning för att bunta och skydda kablar. Helawrap verktyget erbjuder användaren att applicering går smidigt och fort. Tillbehören, med fäste och hållare erbjuder enkelt montage och fixering.

Kabelspiral Kabelspiral

Kabelspiral används för att organisera och skydda kabel och slang. HellermannTytons kabelspiral finns tillgänglig i en mängd storlekar, färger och material.

Kabelkanaler och tillbehör Kabelkanaler och tillbehör

Kabelkanaler används bl a i apparatskåp och pulpetrar. HellermannTyton erbjuder kanaler gjorda av PVC och PC/ABS halogenfri.

Flätad skyddsstrumpa och Textilslang Flätad skyddsstrumpa och Textilslang

Flätad skyddsstrumpa för kabel och skavningsskydd gjorda av Polyamid 66 (PA66) och Polyester (PET, PBT) och i kombination med en koppartråd för EMI-skärming. Tygslangar med öppning som fästs ihop med kardborreband HELAHOOK. Helagaine Twist-In med självslutande lösning.

Kantskydd Kantskydd

Kantskydd för både runda hål och raka kanter, genomförningar och dragavlastare. Tillverkade i material som Polyetelen (PE), Polyamid (PA) och Polytetrafluoretylen (PTFE).

Tätningar Tätningar

Böjskydd, kantskydd och dragavlastare i en mängd storlekar och diametrar.

Kabelskyddssystem HelaGuard

HelaGuard skyddsslangar i plast HG-SW PA6 Standard

HelaGuard skyddsslangar i plast HG-SW PA6 Standard

HG-SW kabelskyddsslang ger mycket god beständighet mot nötning, kompression och påverkan, är mycket flexibel och har högt utmattningstal. Kabelskyddsslangen är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.
Maskin-byggnaden, anläggningskonstruktion, kontrollpaneler, offentliga byggnader.

Plastslangar HelaGuard HG-LW PA6 Tunnväggig

Plastslangar HelaGuard HG-LW PA6 Tunnväggig

HG-LW-kabelskyddskanal är lätt och mycket fleixble med en liten böjradie. Det ger god motståndskraft mot nötning, slag- och draghållfasthet, är mycket flexibel och har högt utmattningstal. Kabelskyddskanalen är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.

HelaGuard skyddsslangar i plast HG-FR PA6 Flamhämmande

HelaGuard skyddsslangar i plast HG-FR PA6 Flamhämmande

HG-FR kabelskydd är mycket flamhämmande, har låg rök och giftighet, är mycket flexibel och har högt utmattningstal. Kabelskyddskanalen är också motståndskraftig mot nötning, har hög slag- och draghållfasthet. Kabelskyddet är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.
Rälsfordon, järnvägstunnlar, tunnelbanestationer och offentliga byggnader, överallt där ett högt brandskydd krävs.

HelaGuard skyddsslangar i plast HG-DC Dubbel slitsad skyddsslang

HelaGuard skyddsslangar i plast HG-DC Dubbel slitsad skyddsslang

HG-DC Kabelskyddsslang kan öppnas och förslutas upprepade gånger och ger utmärkt slitstyrka. Kablar införes lätt i sidled. Denna kabelskyddsslang är resistent mot nötning, slag- och draghållfasthet. Den är också mycket resistent mot lösningsmedel och oljor och är fri från halogen, svavel och fosfor.
Kontrollpaneler, maskinbyggnation, fabriksbyggnader och överallt där retroaktiv anpassning är ett krav.
Maskinbyggnad, apparatskåp, fabrikskonstruktion, kontrollpaneler och offentliga byggnader, där lägre mekaniskt skydd krävs.

Stålslang SC Galvaniserad stålslang

Stålslang SC Galvaniserad stålslang

SC galvaniserad kabelskyddsslang i stål erbjuder mycket hög kompression, slag- och draghållfasthet och är mycket flexibel.
Kabeldragning under golv i kontor och datacentraler, skydd av hydrauliska och pneumatiska slangar. För högt mekaniskt skydd.

HelaGuard Stålslang SSC Rostfri stålslang

HelaGuard Stålslang SSC Rostfri stålslang

SSC rostfria kabelskydd är mycket motståndskraftig mot rost och korrosion, är flexibel och har en mycket hög kompression, slag- och draghållfasthet.
Skydd av kontaktkablar, instrumenteringsrör, hydrauliska och pneumatiska skyddsslangar, särskilt i korrosiva miljöer. Vanligen använd på sjukhus och kliniker.

Stålslang med plastöverdrag PCS Skyddsslang i galvaniserat stål med PVC överdrag

Stålslang med plastöverdrag PCS Skyddsslang i galvaniserat stål med PVC överdrag

Kabelskydd PCS galvaniserat stål med PVC lock ger mycket hög tryckhållfasthet, slag- och draghållfasthet, är mycket flexibel och är resistent mot alkalier, syror och kemikalier.
Maskiner och fabriker.

Metallic cable protection conduits with smooth, liquid-tight plastic cover LTS galvanised steel cable protection conduit with PVC cover

LTS galvanised steel cable protection conduit with PVC cover

The LTS galvanised steel cable protection conduit with smooth, liquid-tight PVC cover (IP68, IP69 with LTS fittings) offers very high compression, impact and tensile strength, good flexibility and is resistant to oils, greases, acids and chemicals. It is UV-resistant and suitable for outdoor use.

Machine tools or outdoor installations, wherever liquid-tight (IP68) is a requirement.

Metallic cable protection conduits with plastic coating and metallic overbraid PCSB galvanised steel cable protection conduit with PVC cover and galvanised steel overbraid

PCSB galvanised steel cable protection conduit with PVC cover and galvanised steel overbraid

The PCSB galvanised steel cable protection conduit with PVC cover and galvanised steel overbraid offers excellent abrasion resistance and EMC screening. It is also very flexible and offers very high compression, impact and tensile strength.

Industrial environments where higher abrasion resistance or EMC screening are required.

Spiralförstärkta PVC slangar PSRSC slang

Spiralförstärkta PVC slangar PSRSC slang
  • Mycket flexibel
  • Tålig att vridas
  • Självslocknande
  • Skyddsslangen är lätt att dra igenom kabel
  • Skyddsslangen kan användas med PSR PA66 kopplingar
  • Färg: svart; ljusgrå, grön (oljeresistent), blå (hög temperatur resistent) på begäran
Spiralförstärkta PVC slangar PSR12

Maskinbyggnation, fabriker, fartyg, automation, elektriska installationer

Flätad skyddsstrumpa

NOMEX® flätad skyddsstrumpa Helagaine HEGMAN och HEGMANWO

NOMEX® flätad skyddsstrumpa Helagaine HEGMAN och HEGMANWO

Helagaine HEGMAN och HEGMANWO är flätad, flexibel och ej eldbefängd strumpa gjord av meta-aramid NOMEX®. Den höga expansionen gör det enkelt att installera, även över långa längder och kopplingar.

Helagaine HEGMAN och HEGMANWO ger optimalt mekaniskt skydd för kablage och klarar mycket svåra miljöer. Kablar och ledningar får ett starkt skydd mot nötning, flammor och höga temperaturer. Den har också ett mycket högt skydd mot strålning och vätskor. Helagaine HEGMANWO är även motståndskraftig mot vatten och olja. Helagaine HEGMAN och HEGMANWO är designad för applikationer som kräver mekaniskt skydd vid höga temperaturer såsom aeronautiska, flyg, militära, räls- och skeppsbyggnadsindustrier.

Självförslutande skyddsstrumpa av polyester Helagaine Twist-In

Självförslutande skyddsstrumpa av polyester Helagaine Twist-In

Helagaine Twist-In är en självomslutande slitsad strumpa gjord av enfibertråd i polyester. Den självförslutande egenskapen ger dig enkel och snabb installation samt borttagande av strumpan. Även på kapslade komponenter och anslutna kablar. Helagaine Twist-In gör det dessutom enkelt och snabbt att komma åt kablar och ledningar för inspektion, underhåll och montering. Ett litet urval av Helagaine Twist-In täcker ett stort urval av applikationer och diametrar.

Helagaine Twist-In kan användas för många applikationer inom maskinbyggnad, elektronik och elektriska installationer. I de praktiska 2- och 5-metersförpackningarna används Twist-In som kabelskydd för PC, TV- och HiFi utrustning.

Standard flätad skyddstrumpa av polyester Helagaine HEGP

Standard flätad skyddstrumpa av polyester Helagaine HEGP

Helagaine skyddsstrumpa HEGP erbjuder ett flexibelt kabelskydd med högt nötningsmotstånd. Den är mycket enkel att applicera. Strumpan vävs enligt saxprincipen, vilket ger egenskapen att den vidgar sig när den trycks ihop och diametermåttet minskar när den dras isär.

HEGP-strumpan har en hög täckningsgrad och den goda töjbarheten gör skyddsstrumpan lätt att montera. För att kunna erbjuda en optimal passform finns strumpan att få i 13 olika storlekar, från 1 – 66 mm i diameter.

Helagaine flätad skyddsstrumpa HEGP används inom fordonssektorn och i maskinkonstruktion. Den används också i mindre elektriska applikationer för att undvika höga temperaturer. HEGP uppfyller det strikta kravet för DIN5510-2 och är därför också optimal för användning inom tågapplikationer.

Flätad skyddsstrumpa för elektromagnetiskt skydd, UL94V0 klassificerad Helagaine HEGEMIPV0

Flätad skyddsstrumpa för elektromagnetiskt skydd, UL94V0 klassificerad Helagaine HEGEMIPV0

Det patenterade materialet i HEGEMIPV0 sörjer för säker kabelbuntning och elektromagnetiskt skydd. 

Den speciella kombinationen av tunna koppar- och polyestertrådar skyddar mot både inre och yttre nötning. I kontrast till kopparstrumporna, så är HEGEMIPV0 enkel att applicera utan att metallen går sönder, även om det är trångt om utrymme. Strumpan uppfyller den internationella EMI normen CISPR25 (10KHz till 1 GHZ).

HEGEMPIV0 är självslocknande enligt UL94 V0 och den passar speciellt för områden där brandskyddet är viktigt

HEGEMIPV0 levereras med en innerslang för att underlätta införing av kablar samt ger skydd under transporten så att inte strumpan deformeras.

Helagaine HEGEMIPV0 flätad skyddstrumpa används för att skydda känslig elektronik inom industrier, där brandskydd är viktigt, så som t ex för kollektivtrafik, aerospace och inom militär industri.

Helagaine HEGEMIPV0 kabelskydd flätad skyddsstrumpa används för att skydda känslig elektronik i branscher där brandskydd är viktigt undersökt som kollektivtrafik, flyg-och militära industrin.

Kabelskyddsslang

Spiralskydd i polypropylen för hög motståndskraft mot oljor, smal SPS

Spiralskydd i polypropylen för hög motståndskraft mot oljor, smal SPS

Fördelarna med spiralslang SPS är dels dess robusthet och mekaniska motståndskraft, dels dess goda oljeresistens. Den större innerdiametern på upp till 50 mm gör det möjligt att skydda även kabel och ledningar av större dimensioner. Polypropelen är oljeresistent och används att skydda ledningar och kablar fordon och petrokemisk industri såväl som i annan tyngre industri.

SPS kabelskydd spiralbindning är speciellt lämplig för användning i områden där hög slitstyrka och mycket större kabeldiametrar behövs, till exempel bil- och petrokemisk industri samt i tunga anläggningskonstruktion.

Kabelskydd för skarpkantade passager Flexiform kantskydd

Kabelskydd för skarpkantade passager Flexiform kantskydd

Det ytterst flexibla, ”tandade” kantskyddet passas enkelt in mot plåtkanten och sitter stadigt utan behov av lim. Den tättslutande, profilerade listen ger ett prydligt intryck och skyddar mot nötning.

 

Flexiform kantskydd används för att skydda ledningar som går genom skarpkantade passager.
 

Flexiform kantskydd används för att skydda kablarna dragna genom skarpkantade utskurna sektioner.

Flexibelt kabelskydd, Heladuct Flex

Flexibelt kabelskydd, Heladuct Flex

Heladuct Flex är ett platssparande kabeluppsamlingssystem där kablar är fullt synliga för underhåll och dyligt. Det kan monteras med självhäftande tejp eller skruvar. Du får enkelt i och ur nya kablar. Designen gör det enkelt att montera skyddet i en 90 gradig, eller mer, vinkel.
Heladuct Flex är ett kabeuppsamlingssystem som ofta används i apparatskåp. Det används också inom möbelindustri. Det hjälper till att dölja kabelhärvor i kontor och inom industrin.

Heladuct Flex flexibel kabel stöd används ofta i skåp. De används också inom möbelindustrin, där kablar behöver dras snabbt och snyggt. HF RoHS UL.

Kabelskydd, Material: PP Helawrap HWPP

Kabelskydd, Material: PP Helawrap HWPP

Helawrap är den perfekta lösningen för att skydda och bunta kablar på nolltid både inom industrin såväl som hemm eller på kontoret.

Tack vare Helawraps unika profil, och det praktiska appliceringsverktyget, applicerar du den enkelt och problemfritt. Den unika designen tillåter användaren att plocka ut kabeländar varsomhelst utefter kabelskyddet.
Helawrap kan tas bort och sättas tillbaka så ofta det krävs. Helawrap finns i två högkvalitativa material och i ett antal olika färger och storlekar för ett stort användningsområde. Ett appliceringsverktyg medföljer alla förpackningar.

Helawrap används till att bunta och skydda kablar inom den elektriska industrin, skåpbyggnation, maskintillverkning och fordonsindustri där rörelse och vibration är ett faktum. Helawrap i 25-meters längd är den perfekta tidsparande lösningen för industriella applikationer.
Genom sitt excellenta flamskydd, är Helawrap i Polyamid 6 V0 det rätta produktvalet där brandskydd är av stor vikt, t ex i kollektivtrafik.
Helawrap i praktiska 2-meters längder är designad för hem- och kontorsbruk. Den sätter stopp för kaoset av kablar kring PCn, TVn och HiFi-systemen.

Håll kontakt med oss!


Update: 09/10/2017 © HellermannTyton 2017