Elinstallationslösningar från HellermannTyton: innovativa, säkra och väl genomtänkta

Proffesionella elinstallationer kräver inte bara utbildade yrkesmän utan också välgenomtänkta produkter.

Professionell och skicklig elektrisk installation kräver inte bara välutbildade specialister, också också ett väl genomtänkt sortiment. För att hjälpa elektriker och ingenjörer göra deras arbete säkrare och effektivare, utvecklar HellermannTyton ständigt praktiska lösningar för området elinstallation. Med tex. kabeldragningsverktyget CableScout installerar du dina kablar snabbare. Med toppklämmorna HelaCon seriens puch-in-teknik garanteras snabb och säker anslutning. Eltejp från Helatape familjen, finns i olika kvaliteter, förenklar isolerande, buntning, försegling och märkning av kablar. Produktportföljen inom elinstallation avrundas av SpotClip familjen, downlight för montering av downlights.

För HellermannTyton, är endast högkvalitativa material med lång livslängd lämpad för att säkerstäla att respektive elektrisk installation uppfyller även de högsta säkerhetskraven. Som ett exempel, särskilt säkerhetsaspekten tas i åtanke i ett mycket tidigt i utformningen av produkterna.

De transparenta toppklämmorna med puch-in-teknik från HelaCon serien möjliggör visuell inspektion av anslutningen - en viktig säkerhetsfunktion för att inspektera och godkänna elinstallationen. Vår produktportfölj inom toppklämmor HelaCon innehåller bland annat puch-in kopplingsklämmor som kan användas på vägg eller infällt och i alla typer av kopplingsdosor. Dessutom, HellermannTyton erbjuder produktlösningar som garanterar enkel hantering samtidigt som säkerheten är högsta klass, även i svårtillgängliga applikationer.
 

Eltejp HelaTapeEltejp HelaTape

I elinstallationer kan HelaTape användas till isolering, buntning, tätning och märkning av kablar. Olika storlekar, färger och material ger användaren valmöjligheter i olika installationer. Som en snabb, tillförlitlig hjälp för reparation av kablar, tätning av anslutningar eller kabelömärkning. HelaTape Flex i PVC är belagd med häftämne som är anpassat till respektive användningsområde. HelaTape Power är i huvudsak gummibaserade tejper och används för skydd, isolering samt tätning i elektriska installaltioner. Produktfamiljen kompltteras med HelaTape Shield som är speciellt utvecklad för skärmreparationer. HellermannTyton erbjuder också HelaTape Tex, en lågreflekterande vävtejp för användning i t ex utställnings eller scenbyggnation.

Kopplingsklämma HelaConKopplingsklämma HelaCon

HelaCon Releasable, HelaCon Plus Mini, HelaCon Plus, HelaCon Easy och HelaCon Lux kopplingsklämmor ger proffesionella elinstallationer i hem och andra fastigheter. T ex tillåter öppningbara installationsklämman HelaCon Releasable och toppklämman HelaCon Plus Mini både enkelledare och flertrådig ledare som underlättar i olika installationer. Olika färg på toppklämmorna gör det enkelt att välja rätt poltal vid en installation. Med sitt kompakta utförande passar HelaCon Easy i små utrymmen för enkelledare. HelaCon Lux, den innovativa klämman som främst används till att ansluta armaturer. 


Dragfjeder CableScout+Dragfjäder Cable Scout+

CableScout+ är ett universalverktyg som förenklar alla typer av kabeldragning. Dessa stänger finns tillgängliga i olika set som vart och ett innehåller ett robust väska och en mängd med användbara tillbehör. Förlängningar adapters, krokar, öglor, LED-lampor, magneter och dragstrumpor gör CableScout+ till ett universellt verktyg för elinstallation. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare även i svåra utrymmen så användadet spar mycket tid.


Skyddskåpa för spotlights SpotClipSkyddskåpa för spotlights SpotClip

När spotlight installeras i tak utvecklas ofta mycket värme och överhettning riskeras. För att förhindra detta utformade HellermannTyton Spotclip, en skyddskåpa för infällda spotlights. De innovativa skyddskåporna kan lätt monteras in i paneler eller gipsskivor. 

Eltejp HelaTape

Eltejp HelaTapeHellermanntyton erbjuder ett omfattande sortiment av PVC- och gummitejper för buntning, isolering, fixering, tätning och märkningsapplikationer runt alla typer av elinstallationer. PVC-baserad tejp är gjurda för lågspänningsapplikationer och finns olika dimensioner och färger.
Gummitejper är gjorda för tätning och isolering av kablar och skarvar i låg-, mellan och högspänningsapplikationer. Vävtejp är extremt starkoch idealisk för märkning, fixering och reparationer.

 

Eltejp HelaTape PVCEltejp PVC 

PVC-baserad tejp är gjurda för lågspänningsapplikationer och finns olika dimensioner och färger. 

Gummi- och högspänningstejp HelaTapeEltejp Gummi- och högspänningstejp

Eltejp gjord av gummi är bäst lämpade för tätning och isolering av kablar och skarvar från låg till högspänning.

 

Eltejp HelaTape Tex vävtejpEltejp HelaTape Tex vävtejp

Vävtejper finns i flera olika färger och dimensioner och är användbara i flera olika applikationer. De är mycket rivtåliga och skrivbara.

Toppklämmor HelaCon

Toppklämmor HelaCon IconStöd installatörernas dagliga arbete: Att ansluta elektriska kablar och ledningar kräver lämpliga produktlösningar för snabb, enkel, säker och tillförlitlig användning. HellermannTyton erbjuder HelaCon serien - en rad produkter för att ansluta kabelr och ledning. I serien ingår bland annat HelaCon Plus mini, HelaCon Releasable, HelaCon Lux. HellermannTyton är en gobal tillverkare, som erbjuder högsta prestanda av produkter inom området skydda, fästa, märka, bunta, koppla och erbjuder även kundanpassade lösningar till olika marknader. För våra kunder utvecklar vi marknadslösningar  som unikt möter industrins produktbehov i en specifik applikation. Detta sparar ofta tid, komponentkostnader och förbättrar kvaliten på slutprodukten, oavsett branch.
 

Wire connectors HelaCon Plus Mini FamilyHelaCon Plus Mini

HelaCon Plus Mini är en installationsklämma som är mycket kompakt i sin design. Toppklämman har den senaste teknologin med dubbel låsfjäder som underlättar anslutning och höjer säkerheten.

Universal Wire Connectors HelaCon ReleasableHelaCon Releasable

Öppningbara toppklämman - HelaCon Releasable underlättar anslutningen och höjer säkerheten både infällt och utanpåliggande montage. elanslutningen enkel genom

Toppklämmor HelaCon EasyHelaCon Easy

Tack vare den kompakta designen kan toppklämmor i HelaCon Easy serien användas i installationer med begränsat utrymme.

 

 

Toppklämmor HelaCon LuxHelaCon Lux

Toppklämmor HelaCon Lux passar för att ansluta solida ledare med fintrådiga ledare speciellt i belysningsinstallationer.


 

 

 

Toppklämmor HelaCon PlusHelaCon Plus

Den innovativa dubbla fjäderdesignen i HelaCon Plus ger den bästa möjliga lösningen när maximal säkerhet och enkel installation krävs i en elinstallation.

 

 

Wire connectors HelaCon LuxHelaCon Lux

Wire connectors HelaCon Lux fit best to connect solid with fine-stranded wire especially in lighting installations.
 

 

 

Wire connectors HelaCon Plus Mini FamilyHelaCon Plus Mini

The innovative double spring design of the wire connectors HelaCon Plus Mini offers the best possible solution when convenient processing and maximum safety is required to connect conductors in housing installations.

Universal Wire Connectors HelaCon ReleasableHelaCon Releasable

HelaCon Releasable wire connectors provide the best solution for joi

Dragfjäder Cable Scout+

Dragfjäder Cable Scout+ IconDragfjäder Cable Scout+ är ett prisbelönt kabeldragningsverktyg, uppmärksammat för vara ett mycket profesionellt och effektivt kabeldragningsverktyg. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare även i svåra utrymmen så användadet spar mycket tid. 

 

Dragfjäder Cable Scout+ Mini-setMini-set

Mini-setet är gjort för att passa i verktygslådan.


Dragfjäder Cable Scout+ Bas-setBas-set

Bas-setet är gjort för att klara normala installationer.


Dragfjäder Cable Scout+ Delux-setetDelux-set

Delux-setet är ett omfattande set gjort för kalra större och mer komplexa installationer.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip

Skyddskåpa för spotlights Spotclip IconSkyddskåpa för spotlights Spotclip är en unik produkt som har utvecklats för att underlätta spotlightinstallationer och säkerställa att tillräckligt utrymme finns mellan spotlight och isolerng.

 

Skyddskåpa för spotlights Spotclip ISkyddskåpa för spotlights Spotclip I

SpotClip-I har utrvecklats för att montera spotlights i torra konstruktioner och i undertak.


Skyddskåpa för spotlights Spotclip IISkyddskåpa för spotlights Spotclip II

SpotClip-II har utvecklats för armaturer upp till 95mm höga och skapar ett utrymme mellan spotlight, diffusionspärr och isolering.
 


Skyddskåpa för spotlights Spotclip IIISkyddskåpa för spotlights Spotclip III

SpotClip-III är en monteringshjälp för den externa drivdonen och lämnar mer plats för spotlightinstallationen


Skyddskåpa för spotlights Spotclip BoxSpotClip Box

SpotClip Box skapar skapar ett utrymme mellan spotlight, diffusionspärr och isolering.


Skyddskåpa för spotlights Spotclip KitSpotClip Kit

SpoitClip-Kit har ytterligare taggar vilket motverkar vridning vid installation.


Skyddskåpa för spotlights Spotclip PlateSpotClip Plate

SpotClip-Plate kan kombineras med SpotClip-Kit, SpotClips-Caps eller placeras ovanpå varandra med SpotClip-Rör för att ge önskat avstånd

Håll kontakt med oss!


Update: 25/03/2017 © HellermannTyton 2016