Elinstallationslösningar från HellermannTyton: innovativa, säkra och väl genomtänkta


Proffesionella elinstallationer kräver inte bara utbildade yrkesmän utan också välgenomtänkta produkter.

Professionell och skicklig elektrisk installation kräver inte bara välutbildade specialister, också också ett väl genomtänkt sortiment. För att hjälpa elektriker och ingenjörer göra deras arbete säkrare och effektivare, utvecklar HellermannTyton ständigt praktiska lösningar för området elinstallation. Med tex. kabeldragningsverktyget CableScout installerar du dina kablar snabbare. Med toppklämmorna HelaCon seriens puch-in-teknik garanteras snabb och säker anslutning. Eltejp från Helatape familjen, finns i olika kvaliteter, förenklar isolerande, buntning, försegling och märkning av kablar. Produktportföljen inom elinstallation avrundas av SpotClip familjen, downlight för montering av downlights.

För HellermannTyton, är endast högkvalitativa material med lång livslängd lämpad för att säkerstäla att respektive elektrisk installation uppfyller även de högsta säkerhetskraven. Som ett exempel, särskilt säkerhetsaspekten tas i åtanke i ett mycket tidigt i utformningen av produkterna.

De transparenta toppklämmorna med puch-in-teknik från HelaCon serien möjliggör visuell inspektion av anslutningen - en viktig säkerhetsfunktion för att inspektera och godkänna elinstallationen. Vår produktportfölj inom toppklämmor HelaCon innehåller bland annat puch-in kopplingsklämmor som kan användas på vägg eller infällt och i alla typer av kopplingsdosor. Dessutom, HellermannTyton erbjuder produktlösningar som garanterar enkel hantering samtidigt som säkerheten är högsta klass, även i svårtillgängliga applikationer.

Eltejp HelaTape

elinstallation Eltejp HelaTape

I elinstallationer kan HelaTape användas till isolering, buntning, tätning och märkning av kablar. Olika storlekar, färger och material ger användaren valmöjligheter i olika installationer. Som en snabb, tillförlitlig hjälp för reparation av kablar, tätning av anslutningar eller kabelömärkning. HelaTape Flex i PVC är belagd med häftämne som är anpassat till respektive användningsområde. HelaTape Power är i huvudsak gummibaserade tejper och används för skydd, isolering samt tätning i elektriska installaltioner. Produktfamiljen kompltteras med HelaTape Shield som är speciellt utvecklad för skärmreparationer. HellermannTyton erbjuder också HelaTape Tex, en lågreflekterande vävtejp för användning i t ex utställnings eller scenbyggnation.

Kopplingsklämma HelaCon

elinstallation Kopplingsklämma HelaCon

HelaCon Releasable, HelaCon Plus Mini, HelaCon Plus, HelaCon Easy och HelaCon Lux kopplingsklämmor ger proffesionella elinstallationer i hem och andra fastigheter. T ex tillåter öppningbara installationsklämman HelaCon Releasable och toppklämman HelaCon Plus Mini både enkelledare och flertrådig ledare som underlättar i olika installationer. Olika färg på toppklämmorna gör det enkelt att välja rätt poltal vid en installation. Med sitt kompakta utförande passar HelaCon Easy i små utrymmen för enkelledare. HelaCon Lux, den innovativa klämman som främst används till att ansluta armaturer. 

Dragfjäder Cable Scout+

elinstallation Dragfjäder Cable Scout+

CableScout+ är ett universalverktyg som förenklar alla typer av kabeldragning. Dessa stänger finns tillgängliga i olika set som vart och ett innehåller ett robust väska och en mängd med användbara tillbehör. Förlängningar adapters, krokar, öglor, LED-lampor, magneter och dragstrumpor gör CableScout+ till ett universellt verktyg för elinstallation. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare även i svåra utrymmen så användadet spar mycket tid.

Skyddskåpa för spotlights SpotClip

Skyddskåpa för spotlights SpotClip

När spotlight installeras i tak utvecklas ofta mycket värme och överhettning riskeras. För att förhindra detta utformade HellermannTyton Spotclip, en skyddskåpa för infällda spotlights. De innovativa skyddskåporna kan lätt monteras in i paneler eller gipsskivor. 

Eltejp HelaTape

Eltejp HelaTape

Hellermanntyton erbjuder ett omfattande sortiment av PVC- och gummitejper för buntning, isolering, fixering, tätning och märkningsapplikationer runt alla typer av elinstallationer. PVC-baserad tejp är gjurda för lågspänningsapplikationer och finns olika dimensioner och färger.
Gummitejper är gjorda för tätning och isolering av kablar och skarvar i låg-, mellan och högspänningsapplikationer. Vävtejp är extremt starkoch idealisk för märkning, fixering och reparationer.

Eltejp PVC

Eltejp PVC

PVC-baserad tejp är gjurda för lågspänningsapplikationer och finns olika dimensioner och färger.

Eltejp Gummi- och högspänningstejp

Eltejp Gummi- och högspänningstejp

Eltejp gjord av gummi är bäst lämpade för tätning och isolering av kablar och skarvar från låg till högspänning.

Eltejp HelaTape Tex vävtejp

Eltejp HelaTape Tex vävtejp

Vävtejper finns i flera olika färger och dimensioner och är användbara i flera olika applikationer. De är mycket rivtåliga och skrivbara.

Toppklämmor HelaCon

Toppklämmor HelaCon

Stöd installatörernas dagliga arbete: Att ansluta elektriska kablar och ledningar kräver lämpliga produktlösningar för snabb, enkel, säker och tillförlitlig användning. HellermannTyton erbjuder HelaCon serien - en rad produkter för att ansluta kabelr och ledning. I serien ingår bland annat HelaCon Plus mini, HelaCon Releasable, HelaCon Lux. HellermannTyton är en gobal tillverkare, som erbjuder högsta prestanda av produkter inom området skydda, fästa, märka, bunta, koppla och erbjuder även kundanpassade lösningar till olika marknader. För våra kunder utvecklar vi marknadslösningar  som unikt möter industrins produktbehov i en specifik applikation. Detta sparar ofta tid, komponentkostnader och förbättrar kvaliten på slutprodukten, oavsett branch.

HelaCon Plus Mini

Toppklämmor HelaCon Plus Mini

HelaCon Plus Mini är en installationsklämma som är mycket kompakt i sin design. Toppklämman har den senaste teknologin med dubbel låsfjäder som underlättar anslutning och höjer säkerheten.

HelaCon Releasable

Toppklämmor HelaCon Releasable

Öppningbara toppklämman - HelaCon Releasable underlättar anslutningen och höjer säkerheten både infällt och utanpåliggande montage. elanslutningen enkel genom

 

HelaCon Easy

Toppklämmor HelaCon easy

Tack vare den kompakta designen kan toppklämmor i HelaCon Easy serien användas i installationer med begränsat utrymme.

HelaCon Lux

Toppklämmor HelaCon lux

Toppklämmor HelaCon Lux passar för att ansluta solida ledare med fintrådiga ledare speciellt i belysningsinstallationer.

Helacon Plus

Toppklämmor HelaCon Plus

Den innovativa dubbla fjäderdesignen i HelaCon Plus ger den bästa möjliga lösningen när maximal säkerhet och enkel installation krävs i en elinstallation.

Dragfjäder Cable Scout+

Dragfjäder Cable Scout+

Dragfjäder Cable Scout+ är ett prisbelönt kabeldragningsverktyg, uppmärksammat för vara ett mycket profesionellt och effektivt kabeldragningsverktyg. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare även i svåra utrymmen så användadet spar mycket tid. 

Mini-set

Dragfjäder Cable Scout+ Mini-set

Mini-setet är gjort för att passa i verktygslådan.

Basic Set

Dragfjäder Cable Scout+ bas-set

Bas-setet är gjort för att klara normala installationer.

Deluxe Set

Dragfjäder Cable Scout+ delux-set

Delux-setet är ett omfattande set gjort för kalra större och mer komplexa installationer.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip

Skyddskåpa för spotlights Spotclip

Skyddskåpa för spotlights Spotclip är en unik produkt som har utvecklats för att underlätta spotlightinstallationer och säkerställa att tillräckligt utrymme finns mellan spotlight och isolerng.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip I

Skyddskåpa för spotlights Spotclip I

SpotClip-I har utrvecklats för att montera spotlights i torra konstruktioner och i undertak.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip II

Skyddskåpa för spotlights Spotclip II

SpotClip-II har utvecklats för armaturer upp till 95mm höga och skapar ett utrymme mellan spotlight, diffusionspärr och isolering.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip III

Skyddskåpa för spotlights Spotclip III

SpotClip-III är en monteringshjälp för den externa drivdonen och lämnar mer plats för spotlightinstallationen

SpotClip-Box

Skyddskåpa för spotlights SpotClip-Box

SpotClip Box skapar skapar ett utrymme mellan spotlight, diffusionspärr och isolering.

SpotClip-Kit

Skyddskåpa för spotlights SpotClip-Kit

SpoitClip-Kit har ytterligare taggar vilket motverkar vridning vid installation.

SpotClip-Plate

SpotClip-Plate

SpotClip-Plate kan kombineras med SpotClip-Kit, SpotClips-Caps eller placeras ovanpå varandra med SpotClip-Rör för att ge önskat avstånd

Håll kontakt med oss!


Update: 18/11/2017 © HellermannTyton 2017
Kontakt