28/05/2024

Elmaterial för installation: innovativt och säkert

Professionellt elmaterial för din installation

Professionellt elmaterial för din elinstallation - tejper, toppklämmor och

Professionell elinstallation kräver inte bara välutbildade specialister utan också genomtänkta produkter som uppfyller elstandard. För att hjälpa elektriker och ingenjörer att göra sitt arbete säkrare och effektivare, utvecklar HellermannTyton ständigt praktiska lösningar för alla typer av elektriska installationer.

Med det professionella kabeldragningsverktyget CableScout+, kan till exempel kablar och ledningar installeras snabbare. Sofistikerade push-in toppklämmors från HelaCon serien garanterar en snabb och säker elinstallation i hus- och byggnadsapplikationer. Eltejp från HelaTape-familjen finns tillgänglig i olika kvaliteter och förenklar isolering, buntning, tätning och märkning av elkablar. Produktsortimentet fulländas med skyddskåpor från SpotClip-familjen som inkluderar olika downlights-kåpor för montering av downlights i torra undertak.

HellermannTyton använder endast högkvalitativa material med lång livslängd för att säkerställa att respektive elinstallation uppfyller även de högsta säkerhetskraven och är hållbar. Därav har säkerhetsaspekten för elinstallationer en stor del i utformningen av nytt elmaterial.

 

De transparenta anslutningshålen på HelaCon-serien möjliggör visuell inspektion av anslutningen – en viktig säkerhetsfunktion för inspektion och godkännande av elinstallationer. Hos oss finner ni toppklämmor som kan användas i alla typer av kopplingsdosor. Vidare tillhandahåller HellermannTyton elprodukter för installationer som garanterar enkel hantering samtidigt som säkerheten garanteras, även i områden som är svåra att nå och speciellt när det gäller installation av downlights. 

Professionellt elmaterial för din installation

Eltejp HelaTape

elinstallation Eltejp HelaTape

I elinstallationer kan HelaTape eltejp användas till isolering, buntning, tätning och märkning av kablar. HelaTape finns i olika storlekar, färger och material, vilket ger användaren stora valmöjligheter i olika installationer. HelaTape Flex i PVC är belagd med ett häftämne som är anpassat till respektive användningsområde.

HelaTape Power är i huvudsak gummibaserade tejper och används för skydd, isolering samt tätning i elektriska installationer. Produktsortimentet kompletteras med HelaTape Shield som är speciellt utvecklad för skärmreparationer. HellermannTyton erbjuder också HelaTape-Tex, en lågreflekterande vävtejp för användning vid exempelvis utställnings, - eller scenbyggnation.

Kopplingsklämma HelaCon

elinstallation Kopplingsklämma HelaCon

HelaCon Releasable, HelaCon Plus Mini, HelaCon Plus, HelaCon Easy och HelaCon Lux är kopplingsklämmor som ger professionella elinstallationer i hem och fastigheter. Exempelvis tillåter öppningsbara installationsklämman HelaCon Releasable och toppklämman HelaCon Plus Mini både enkelledare och flertrådig ledare som underlättar i olika installationer.

Olika färger på toppklämmorna gör det enkelt att välja rätt toppklämma vid en installation. Med sitt kompakta utförande passar HelaCon Easy i små utrymmen för enkelledare. HelaCon Lux, den innovativa kopplingsklämman passar främst till att ansluta armaturer. 

Dragfjäder Cable Scout+

elinstallation Dragfjäder Cable Scout+

CableScout+ är ett universalverktyg som förenklar alla typer av kabeldragning. Dessa stänger finns tillgängliga i olika set som levereras i en robust väska och en mängd användbara tillbehör. Förlängningar, adapters, krokar, öglor, LED-lampor, magneter och dragstrumpor gör CableScout+ till ett universellt verktyg för elinstallation. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare även i svåra utrymmen.

Skyddskåpa för spotlights SpotClip

Skyddskåpa för spotlights SpotClip

När spotlight installeras i tak utvecklas ofta mycket värme och överhettning riskeras. För att förhindra detta har HellermannTyton utformat Spotclip, en skyddskåpa för installation av infällda spotlights, den innovativa skyddskåpan kan lätt monteras in i paneler eller gipsskivor. 

Eltejp HelaTape

HellermannTyton erbjuder ett stort sortiment av PVC- och gummitejper för buntning, isolering, fixering, försegling och märkning till alla typer av elektriska applikationer. PVC-baserade tejper är designade för lågspänningstillämpningar och finns i en mängd olika dimensioner och färger. Gummitejper är lämpliga för tätning och isolering av kablar och skarvar i låg-, medel- och högspänningsapplikationer. Vävtejp är extremt starka och idealiska för identifiering, fixering och reparationsändamål.

PVC-tejp

Eltejp PVC

PVC-baserad tejp är framtagna för lågspänningsapplikationer och finns olika storlekar och färger.

Gummi- och högspänningstejp

Eltejp Gummi- och högspänningstejp

Eltejp gjord av gummi är bäst lämpade för tätning och isolering av kablar och skarvar, från lågspänning till högspänning.

HelaTape Tex vävtejp

Eltejp HelaTape Tex vävtejp

Vävtejper finns i flera olika färger och storlekar och är användbara i flera olika applikationer. De är mycket slittåliga och går även att skriva på.

Toppklämmor HelaCon

Att ansluta elektriska kablar och ledningar kräver lämpliga produktlösningar för en snabb, enkel och tillförlitlig användning. För detta erbjuder HellermannTyton HelaCon serien som innehåller en rad produkter för att ansluta kablar och ledningar. I serien ingår bland annat HelaCon Plus mini, HelaCon Releasable och HelaCon Lux.

Vi är en global tillverkare som erbjuder högsta prestanda av produkter inom området skydda, fästa, märka, bunta, koppla, och kundanpassade lösningar till olika marknader. Detta sparar ofta tid, komponentkostnader och förbättrar kvalitén på slutprodukten, oavsett branch.

HelaCon Easy

HelaCon Easy

De kompakta toppklämmorna i HelaCon Easy-serien är exemplariska där utrymmet är begränsat.

Lux

Toppklämmor HelaCon lux

Toppklämmor HelaCon Lux passar för att ansluta solida ledare med fintrådiga ledare speciellt i belysningsinstallationer.

Plus Mini

Toppklämmor HelaCon Plus Mini

Toppklämman Helacon Plus Mini har en innovativa design med dubbla låsfjädrar som erbjuder den bästa möjliga lösningen när enkel installation och maximal säkerhet krävs för anslutning av kabel i byggnadsinstallationer.

Releasable

Toppklämmor HelaCon Releasable

Öppningsbara toppklämmanHelaCon Releasable underlättar anslutningen och höjer säkerheten både infällt och utanpåliggande montage.

 

Dragfjäder Cable Scout+

Dragfjäder Cable Scout+ är ett prisbelönat kabeldragningsverktyg som uppmärksammats för vara mycket professionellt och effektivt. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare och spar mycket tid, även vid installation i svåra utrymmen. 

Mini-set

Dragfjäder Cable Scout+ Mini-set

Mini-setet är ett mindre CableScout+  set som gjort för att passa i verktygslådan.

Basic Set

Dragfjäder Cable Scout+ bas-set

Bas-setet är gjort för att klara de flesta normala installationer.

Deluxe Set

Dragfjäder Cable Scout+ delux-set för större och komplexa installationer

Delux-setet är ett omfattande set gjort för att klara av större och mer komplexa installationer.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip

Skyddskåpa för spotlights Spotclip är en unik produkt som har utvecklats för att underlätta installationer av spotlights och säkerställa att tillräckligt utrymme finns mellan spotlight och isolering.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip I

Skyddskåpa för spotlights Spotclip I

SpotClip-I har utvecklats för att montera spotlights i torra konstruktioner och i undertak, samt minska risken för överhettning.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip II

Skyddskåpa för spotlights Spotclip II

SpotClip-II har utvecklats för armaturer upp till 95mm höga och skapar ett utrymme mellan spotlight och isolering. Lämpar sig bäst för installationer av infällda spotlights i undertak.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip III

Skyddskåpa för spotlights Spotclip III

SpotClip-III är en monteringshjälp för den externa drivdonen och lämnar mer plats för installationen av spotlights.

SpotClip-Box

Skyddskåpa för spotlights SpotClip-Box

SpotClip Box skapar ett utrymme mellan spotlight, fuktspärr och isolering. SpotClip-Box ökar livslängden på ljuskällan.

SpotClip-Kit

Skyddskåpa för spotlights SpotClip-Kit

SpoitClip-Kit har ytterligare taggar vilket motverkar vridning vid installation. Benen finns i olika längder.

SpotClip-Plate

SpotClip-Plate

SpotClip-Plate kan kombineras med SpotClip-Kit, SpotClips-Caps eller placeras ovanpå varandra med SpotClip-Rör för att ge önskat avstånd.

Frågor och svar

Vad är elinstallation och varför är det viktigt?

Elektrisk installation innebär installation av elektriska system, ledningar och utrustning i kommersiella och industriella utrymmen. Det är avgörande för företag eftersom det säkerställer en säker, pålitlig och effektiv elförsörjning för att stödja verksamheten.

Vad är fördelen med eltejp vid elinstallationsjobb?

Eltejp är ett vanligt användbart verktyg vid elinstallationsjobb och kan användas för flera ändamål, inklusive isolering, identifiering, buntning och temporära reparationer. Vissa typer av eltejp är även vattentäta. Dessutom är eltejp ofta flexibel och kan sträckas för att enkelt anpassa sig till oregelbundna former och konturer. Slutligen är eltejp lätt att applicera och ta bort, vilket gör det till ett praktiskt verktyg för elektriker.

Vilken funktion har toppklämmor?

Toppklämmor, även kända som push-in kopplingsklämmor är elektriska kontakter som är utformade för att förenkla och påskynda anslutning av ledningar. Elektriker och installatörer kan helt enkelt sätta in de avskalade ändarna av ledningarna i kontakten, och anslutningen är gjord - ingen vridning eller skruvning krävs. Detta är särskilt praktiskt i trånga utrymmen där manövrering med traditionella trådanslutningar kan vara utmanande och under tillfälliga installationer som kan behöva tas isär senare.

Varför installerar elektriker downlight-kåpor?

Elektriker kan installera downlight-kåpor av flera skäl, främst för säkerhetaspekter och energieffektivitet. Downlight-kåpor kan fungera som brandklassade barriärer, som hjälper till att begränsa en brand om en skulle bryter ut. Kåporna kan också bidra till att förbättra energieffektiviteten för downlights genom att minimera värmeförlusten genom armaturen. Detta kan vara särskilt relevant för infällda belysningsarmaturer som installeras i isolerade tak.

Vad används dragfjädrar till?

Elektriker kan exempelvis använda dragfjädrar för olika ändamål relaterade till installation, underhåll och felsökning av el- och dataledningssystem. Dragfjädrar är flexibla och utdragbara verktyg som hjälper elektriker att manövrera och dra kablar genom ledningar, väggar, tak och andra trånga utrymmen.