25/09/2021

Elmaterial för installation: innovativt och säkert

Professionellt elmaterial för din installation

Elinstallation

Elmaterial för installation kräver ett sortiment som uppfyller elstandard. För att hjälpa elektriker och ingenjörer att göra deras arbete säkrare och effektivare, utvecklar HellermannTyton praktiska elprodukter för installation.

Endast högkvalitativa elprodukter med lång livslängd lämpar sig för att säkerställa att respektive elinstallation uppfyller de högsta säkerhetskraven. Mer produkter för elmaterial hittar du här!

Därav har säkerhetsaspekten för elinstallationer en stor del i utformningen av nytt elmaterial.

Några av HellermannTytons tidsbesparade elprodukter:

 • Kabeldragningsverktyget CableScout, med den installerar du dina kablar snabbare.
   
 • Ett annat smart verktyg inom elmaterial är SpotClip familjen för montering av downlights.
   
 • Eltejp från Helatape familjen, finns i olika kvaliteter, den förenklar isolation, buntning, försegling och märkning av kablar.
   
 • Toppklämmor från HelaCon serien med Puch-in-teknik garanterar snabb och säker anslutning. De transparenta toppklämmorna med puch-in-teknik från HelaCon serien möjliggör visuell inspektion av anslutningen - en viktig säkerhetsfunktion för att inspektera och godkänna elinstallationen.

  Vår produktportfölj för elmaterial inom toppklämmor HelaCon innehåller bland annat puch-in kopplingsklämmor som kan användas infällt eller på vägg, och i alla typer av kopplingsdosor.

  HellermannTyton erbjuder elmaterial som garanterar enkel hantering samtidigt som säkerheten i elinstallationen är av högsta klass, även i svårtillgängliga applikationer.

Eltejp HelaTape

elinstallation Eltejp HelaTape

I elinstallationer kan HelaTape användas till isolering, buntning, tätning och märkning av kablar. HelaTape finns i olika storlekar, färger och material, vilket ger användaren stora valmöjligheter i olika installationer. HelaTape Flex i PVC är belagd med ett häftämne som är anpassat till respektive användningsområde.

HelaTape Power är i huvudsak gummibaserade tejper och används för skydd, isolering samt tätning i elektriska installationer. Produktfamiljen kompletteras med HelaTape Shield som är speciellt utvecklad för skärmreparationer. HellermannTyton erbjuder också HelaTape-Tex, en lågreflekterande vävtejp för användning vid exempelvis utställnings, - eller scenbyggnation.

Kopplingsklämma HelaCon

elinstallation Kopplingsklämma HelaCon

HelaCon Releasable, HelaCon Plus Mini, HelaCon Plus, HelaCon Easy och HelaCon Lux är kopplingsklämmor som ger professionella elinstallationer i hem och fastigheter. Exempelvis tillåter öppningsbara installationsklämman HelaCon Releasable och toppklämman HelaCon Plus Mini både enkelledare och flertrådig ledare som underlättar i olika installationer.

Olika färg på toppklämmorna gör det enkelt att välja rätt toppklämma vid en installation. Med sitt kompakta utförande passar HelaCon Easy i små utrymmen för enkelledare. HelaCon Lux, den innovativa kopplingsklämman passar främst till att ansluta armaturer. 

Dragfjäder Cable Scout+

elinstallation Dragfjäder Cable Scout+

CableScout+ är ett universalverktyg som förenklar alla typer av kabeldragning. Dessa stänger finns tillgängliga i olika set som levereras i en robust väska och en mängd användbara tillbehör. Förlängningar, adapters, krokar, öglor, LED-lampor, magneter och dragstrumpor gör CableScout+ till ett universellt verktyg för elinstallation. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare även i svåra utrymmen.

Skyddskåpa för spotlights SpotClip

Skyddskåpa för spotlights SpotClip

När spotlight installeras i tak utvecklas ofta mycket värme och överhettning riskeras. För att förhindra detta har HellermannTyton utformat Spotclip, en skyddskåpa för installation av infällda spotlights, den innovativa skyddskåpan kan lätt monteras in i paneler eller gipsskivor. 

Eltejp HelaTape

Eltejp HelaTape

HellermannTyton erbjuder ett omfattande sortiment av PVC- och gummitejper för buntning, isolering, fixering, tätning och märkningsapplikationer runt alla typer av elinstallationer.

 • PVC-baserad tejp är gjorda för lågspänningsapplikationer och finns olika storlekar och färger.
 • Gummitejper är gjorda för tätning och isolering av kablar och skarvar i låg-, mellan och högspänningsapplikationer.
 • Vävtejp är extremt stark och idealisk för märkning, fixering och reparationer.

PVC-tejp

Eltejp PVC

PVC-baserad tejp är framtagna för lågspänningsapplikationer och finns olika storlekar och färger.

Gummi- och högspänningstejp

Eltejp Gummi- och högspänningstejp

Eltejp gjord av gummi är bäst lämpade för tätning och isolering av kablar och skarvar, från lågspänning till högspänning.

HelaTape Tex vävtejp

Eltejp HelaTape Tex vävtejp

Vävtejper finns i flera olika färger och storlekar och är användbara i flera olika applikationer. De är mycket slittåliga och går även att skriva på.

Toppklämmor HelaCon

Toppklämmor HelaCon

Att ansluta elektriska kablar och ledningar kräver lämpliga produktlösningar för en snabb, enkel och tillförlitlig användning. För detta erbjuder HellermannTyton HelaCon serien som innehåller en rad produkter för att ansluta kablar och ledningar. I serien ingår bland annat HelaCon Plus mini, HelaCon Releasable och HelaCon Lux.

Vi är en global tillverkare som erbjuder högsta prestanda av produkter inom området skydda, fästa, märka, bunta, koppla, och kundanpassade lösningar till olika marknader. Detta sparar ofta tid, komponentkostnader och förbättrar kvalitén på slutprodukten, oavsett branch.

Plus Mini

Toppklämmor HelaCon Plus Mini

HelaCon Plus Mini är en installationsklämma som är mycket kompakt i sin design. Toppklämman har den senaste teknologin med dubbel låsfjäder som underlättar anslutning och höjer säkerheten.

 

HelaCon Plus Mini Variobox är en praktisk låda med innehåll av 350 st toppklämmor. Varioboxen innehåller samtliga storlekar av toppklämmor (100 st HCPM-2, 80 st HCPM-3, 60 st HCPM-4, 50 st HCPM-5, 40 st HCPM-6, 20 st HCPM-8).

Releasable

Toppklämmor HelaCon Releasable

Öppningsbara toppklämman - HelaCon Releasable underlättar anslutningen och höjer säkerheten både infällt och utanpåliggande montage.

 

Easy

Toppklämmor HelaCon easy

Tack vare den kompakta designen kan toppklämmor i HelaCon Easy serien användas i installationer med begränsat utrymme.

Lux

Toppklämmor HelaCon lux

Toppklämmor HelaCon Lux passar för att ansluta solida ledare med fintrådiga ledare speciellt i belysningsinstallationer.

Plus

Toppklämmor HelaCon Plus

Den innovativa dubbla fjäderdesignen i HelaCon Plus ger den bästa möjliga lösningen när maximal säkerhet och enkel installation krävs i en elinstallation.

Dragfjäder Cable Scout+

Dragfjäder Cable Scout+

Dragfjäder Cable Scout+ är ett prisbelönat kabeldragningsverktyg som uppmärksammats för vara mycket professionellt och effektivt. Med hjälp av de glasfiberarmerade stängerna blir kabeldragning mycket enklare och spar mycket tid, även vid installation i svåra utrymmen. 

Mini-set

Dragfjäder Cable Scout+ Mini-set

Mini-setet är ett mindre CableScout+  set som gjort för att passa i verktygslådan.

Basic Set

Dragfjäder Cable Scout+ bas-set

Bas-setet är gjort för att klara de flesta normala installationer.

Deluxe Set

Dragfjäder Cable Scout+ delux-set

Delux-setet är ett omfattande set gjort för att klara av större och mer komplexa installationer.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip

Skyddskåpa för spotlights Spotclip

Skyddskåpa för spotlights Spotclip är en unik produkt som har utvecklats för att underlätta installationer av spotlights och säkerställa att tillräckligt utrymme finns mellan spotlight och isolering.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip I

Skyddskåpa för spotlights Spotclip I

SpotClip-I har utvecklats för att montera spotlights i torra konstruktioner och i undertak, samt minska risken för överhettning.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip II

Skyddskåpa för spotlights Spotclip II

SpotClip-II har utvecklats för armaturer upp till 95mm höga och skapar ett utrymme mellan spotlight och isolering. Lämpar sig bäst för installationer av infällda spotlights i undertak.

Skyddskåpa för spotlights Spotclip III

Skyddskåpa för spotlights Spotclip III

SpotClip-III är en monteringshjälp för den externa drivdonen och lämnar mer plats för installationen av spotlights.

SpotClip-Box

Skyddskåpa för spotlights SpotClip-Box

SpotClip Box skapar skapar ett utrymme mellan spotlight, fuktspärr och isolering. SpotClip-Box ökar längden på ljuskällan.

SpotClip-Kit

Skyddskåpa för spotlights SpotClip-Kit

SpoitClip-Kit har ytterligare taggar vilket motverkar vridning vid installation. Benen finns i olika längder.

SpotClip-Plate

SpotClip-Plate

SpotClip-Plate kan kombineras med SpotClip-Kit, SpotClips-Caps eller placeras ovanpå varandra med SpotClip-Rör för att ge önskat avstånd.

Håll kontakt med oss!


Update: 18/09/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.153) | Update: 18/09/2021