28/05/2024

SIBA Säkringar - för kvalitet och säkerhet

SIBA Säkringar är en av Europa's ledande tillverkare av kvalitetssäkringar

Siba säkringsmaterial

SIBA säkringar - Ett välkänt namn

SIBA säkringar har under många år representerat kvalitet och säkerhet och är ett mycket välkänt namn på den svenska marknaden. HellermannTyton har samarbetat med SIBA i över 30 år. SIBA arbetar aktivt med att hela tiden utveckla sitt produktutbud till bästa kvalitet och säkerhet. All utveckling och tillverkning av säkringar sker i Tyskland.

För att värna om miljön har SIBA utvecklat ett återvinningssystem av uttjänta säkringar, där 100% av säkringarna återvinns. Kontakta oss för mer detaljerad information - 08-580 890 90.

SIBA är certifierad mot både ISO9001 och ISO14001.

Säkringar - kvalitetssäkringar från SIBA

Knivsäkringar

Siba knivsäkringar

SIBA knivsäkringar är greppsäkringar med kombinationsindikator.
Knivsäkringar från SIBA är helt korrosionssäkra och är utvecklade för att skona miljön. Greppsäkringarna finns i 500V, 690V utförande samt i olika karaktärisikter som GI/Gg, Ty/Gg och aM.

Högspänningssäkringar

SIBA Högspänningssäkringar

SIBA säkringar har ett stort produktsortiment av mellanspänningssäkringar, högspänningssäkringar, samt "Sverigesäkringen". Alla SIBAs säkringarna är helt vattentäta och kan användas i alla typer av miljöer. Säkringarna är testade och godkända enligt regel 0,1s. Delområdessäkringar och totalområdessäkringarna har inbyggd temperaturbegränsare.

Ultrasnabba säkringar

SIBA Ultrasnabba säkringar

Halvledarsäkringar från SIBA har användningsområden som motorstyrning, varvtalsregulatorer eller frekvensomriktare. Ultrasnabba säkringar finns i 1250V och 1400A utförande, och finns både för AC och DC applikationer.

Finsäkringar/Miniatyrsäkringar

SIBA finsäkringar/miniatyrsäkringar

Finsäkringar /miniatyrsäkringar från SIBA finns både som keramiska säkringar och som glasrörssäkringar. Finsäkringarna finns i som snabba, tröga eller medeltröga.
I sortimentet finns säkringar i följande storlekar:
Finsäkringar 5 x 20 mm
Finsäkringar 5 x 25 mm
Finsäkringar 6 x 31 mm

Finsäkringar /miniatyrsäkringar finns att köpa i en sortimentlåda som innehåller de mest aktuella finsäkringarna. Sortimentslådan finns i storlekarna 5x20 mm och 6x32 mm.

Blockeringsdon

SIBA blockeringsdon

Blockeringsdon monteras i gängsäkringscentraler för att förhindra användning av säkringsgrupper. Ett vanligt användningsområde är exempelvis vid anläggningsarbeten. Blockeringdonen låses med speciell nyckel (Art nr 1400202).
Blockeringsdon finns i två utföranden: DII E 27 och DIII E 33.