07/02/2023

Kabelskarv RELICON - för pålitliga anslutningar

Kabelskarv RELICON gör dig redo för det mesta!

Cable Jointing: Relicon i-joint

Kabelskarv RELICON från HellermannTyton lämapar sig för universella applikationer som avgrening eller som rakskarv i lågspänningsinstallationer. Den är avsedd för användning exempelvis inom energiverk eller industri och för permanent vattentät skarvning utomhus under mark.

Vad är en kabelskarv?
Kabelskarv är en typ av en isolerande box som appliceras på kablar som ska skyddas mot vatten, fuktinträngning, damm, nötning och penetrering av föremål.

Hur används en kabelskarv?
Användning av kabelskarv är vanligt förekommande och väldigt nödvändig produkt för elinstallatörer, därför ställs det höga förväntningar på en kabelskarv och dess kvalitet och livslängd. 

Varför använda kabelskarv RELICON?
Förutom att den är miljövänlig och resistent mot alla typer miljöpåverkan, erbjuder HellermannTyton också polyuretan och epoxi-baserade hartser (exempelvis PUR 33 gjutharts och epoxy harts EP 64) i sitt produktutbud. De kan användas under jord, i mark, under vatten eller i installationskanaler för inomhus- eller utomhusbruk.

Kabelskarv RELICON är längs- och sidovattentäta. Kabelskarvarna finns i olika storlekar: Rakskarv i-line, Y-Line och T-Line.

Produktsortiment


RELICON-gjuthartsgel skyddar dina kabelanslutningar på ett tillförlitligt sätt - även under extrema förhållanden. Se mer i videon nedan:
 

RELICON kabelskarvar är vattentäta i längdled och i sidled. Uppsättningarna finns i olika storlekar, som raka i-Line-skarvar, Y-Line- och T-Line-förgreningsskarvar eller PA-parallellförgreningar. De kan användas för kabelskarvning under jord, under vatten eller i installationskanaler, till exempel för att ansluta byggnader till elnätet.RELICON kabelskarvar är resistenta mot miljöpåverkan och är giftfria. HellermanTyton erbjuder polyuretan- och epoxibaserade hartser (t.ex. PUR 33 gjutharts och EP 64 epoxiharts) produktsortimentet. Dessa är lämpliga för de flesta krav på kabelskarvning i lågspänningssystem.


Kabelskarv: Relicon i-joint Kabelskarv: Relicon i-joint

SF-teknologi

gjuthartspåsar

Vårt optimerade "Safe Filling" (SF) system säkerställer att installatören skyddas från att komma i kontakt med de gjuthartskomponenterna medan de blandas och skarvhylsan fylls. Detta innebär att arbetet med RELICON gjurtharts alltid är en säker, ren och effektiv process.

Den genomskinliga gjuthartspåsen ansluts till formhylsan med hjälp av ett påfyllningsmunstycke och en adapter så att gjuthartsblandningen lätt kan hällas. De utmärkta flytegenskaperna hos våra gjuthartser gör gjutning enkel och det transparenta materialet som används för kabelhylsan garanterar optimal visuell kontroll av fyllningsprocessen hela tiden.

En ring i gjuthartspåsen gör det enkelt att placera och ansluta det speciella SF-fyllningsmunstycket. Efter att det är säkert fastsatt på blandningspåsen med en adapterring, kan munstycket föras in säkert i öppningen på den övre skarven.


Steg för steg användning av SF-teknologi Steg för steg användning av SF-teknologi


Steg 1: Ta bort den genomskinliga tvåkomponentpåsen från den aluminiumfodrade påsen.
Steg 2: Öppna förseglingen mellan hartset och härdarkomponenten genom att klämma på påsen.
Steg 3: Blanda de två komponenterna noggrant genom att knåda påsen.


Steg för steg använgning av gjutharts Steg för steg använgning av gjutharts


Steg 4: Den patenterade färgförändringen indikerar när komponenterna är väl blandade.
Steg 5: Tryck fast munstycket ordentligt på adapterringen.
Steg 6: Munstycket möjliggör perfekt anslutning mellan gjuthartspåsen och gjutformen så att inget gjutharts spills utanför under påfyllning.

Utvalda produkter från HellermannTyton

Relicon lågspänningsskarv i-Line

Lågspänningsskarv
i-Line

RELICON kabelskarvar är gjorda för lågspänningsinstallationer. I-line kabelskarv är lämplig för skarvning av plastkablar PVC, PEX, PE, EPR.
Vid blandning kommer färgen på gelen ändras från blå till grön. Direkt efter att blandningen applicerats i gjutformen - är kabelskarven redo att användas. Även under vatten! I-line kabelskarv ger en säker anslutning upp till 5 st ledare (aluminium och kopparkablar).

Användningsområden: i mark, i vatten, utom- och inomhus.

Relicon avgreningsskarv Y-Line

Avgreningsskarv
Y-Line

RELICON avgreningsskarvar är gjorda för lågspänningsinstallationer. De är lämpliga för skarvning av plastkablar PVC, PEX, PE, EPR.

Användningsområden: I mark, i vatten, utom- och inomhus.

Relicon Avgreningsskarv T-Line

Avgreningsskarv
T-Line

RELICON avgreningsskarvar är gjorda för lågspänningsinstallationer. De är lämpliga för skarvning av plastkablar PVC, PEX, PE, EPR.

Användningsområden: i mark, i vatten, utom- och inomhus.

Relicon Flexibel kabelskarv F-Line

Flexibel kabelskarv
F-Line

Den flexibla RELICON F-Line kabelskarvarven är gjorda för lågspänningsinstallationer. Kan användas att reparera och skarva flexibla kablar som t ex är gjorda av PVC, PUR, EPR som H05RR-F, H07RN-F etc. Användningsområden är kabeltrummor, I mark, i vatten, utom- och inomhus.

Relicon Gjutharts PUR 33

Gjutharts PUR 33
2-komponent polyurethanharts

RELICON PUR 33 gjutharts har utvecklats för elektrisk isolering och mekansikt skydd av kablar i kabelskarvar.
Applikation: för inom- och utomhusbruk.

Gjutharts PUR 44 Flex 2-komponent PUR flexibla gjutharts

Gjutharts PUR 44 Flex
2-komponent PUR flexibla gjutharts

RELICON PUR 44 Flex gjutharts har utvecklats för isolering och skydd av flexibla kabelskarvar.
Applikation: för inom- och utomhusbruk.

Relicon EP 64 2-komponent epoxy gjutharts

Epoxy gjutharts EP 64
2-komponent epoxy gjutharts

The RELICON EP 64 Epoxiharts har utvecklats för användning i elektriska installationer liksom i kemisk och oljeraffineringsindustrin.
Applikation: för inom- och utomhusbruk.

Relicon 2-komponent epoxy gjutharts

Epoxy gjutharts EP 20
2-komponent epoxy gjutharts

RELICON EP 20 gjutharts har utvecklats för användning I elektriska installationer. Den är kallhärdande, mycket slagseg och den låga värmeutvecklingen gör att den kan användas till att gjuta stora volymer.
Applikation: för inom- och utomhusbruk.

Hantering av gjutharts med vår SF-teknologi: hög kvalitet, säker och pålitlig

gjutharts kabelskarv fyllningssystem

Tack vare vår optimerade fyllningsteknik (SF) skyddas installatören från att komma i kontakt med gjuthartsen under tiden den blandas och skarven fylls. Gjuthartspåsen och gjutformen är perfekt anslutna till varandra så att inget gjutharts spills utanför under påfyllning.
Att jobba med RELICON innebär alltid en säker, ren och effektiv process!

Applicering med gjuthartspåse och gjutform

Med några enkla steg hanteras gjutharts med vår SF-teknologi:

  1. Den transparenta påsen ansluts till gjutformen med en fyllningspip och en adapter så att gjuthartsen kan hällas ut enkelt.
  2. De utmärkta flyt-egenskaperna på gjuthartsen gör fyllningen enkel och den transparenta gjutformen ger god överblick på fyllningsprocessen under hela tiden.
  3. Med en ring i varje påse gjutharts blir det enkelt att positionera och ansluta fyllningspipen SF.
  4. Efter att pipen är applicerad säkert till påsen med adapterringen, kan fyllningspipen sättas fast i öppningen på gjutformen.

Update: 04/02/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.195.14) | Update: 04/02/2023 | Inställningar för sekretess