28/05/2024

Märkskyltar för industrin

ID-taggar för tydlig identifiering och pålitligt underhåll

ID-taggar i plast, en märkskylt i Ladder-style

TIPTAG PU – UV-stabiliserad, gul: Identifieringsbricka för hög temperatur

ID-taggar i plast används där det finns risk för att välja fel kabel vid exempelvis underhållsarbete. Med en tydlig märkning av kablar minskar risken för fel avsevärt. Oavsett om det är för rälsfordonskonstruktion, utbyggnad av mobilnätverk, livsmedelsindustrin eller andra sektorer som använder stora volymer elektriska kablar, är tydlig identifiering med hjälp av ID-taggar viktigt. 
 

Tydlig kabelidentifiering kan förbättra möjligheten att underhålla kabelnätverk på ett effektivt sätt. HellermannTytons TIPTAGS är ett beprövat val här: Dessa ID-taggar i plast finns i olika storlekar och färger, och passar för många olika dimensioner på kabelbuntar.

TIPTAG PU – UV-stabiliserad, vit: Identifieringsbricka för hög temperatur

Kraven för märkskyltar varierar stort, beroende på användningsområde. Därför finns det, förutom vanliga ID-kabeltaggar, även kabelflaggor tillverkade av särskilda material med särskilda egenskaper. 

Till exempel finns det, förutom UV-stabiliserade och halogenfria kabeltaggar, även metalldetekterbara eller värmetåliga kabelmärkningstaggar och sådana som är särskilt slitageresistenta eller stabila mot kemikalier.

Kabelmärkningar från HellermannTyton finns på rulle: antingen kontinuerliga eller i Ladder-style (förskurna). Alla märkskyltar kan enkelt skrivas ut med hjälp av HellermannTytons termotransferskrivare.

Hitta den rätta kabeltaggen för ditt användningsområde nu.

Kabeltaggar för särskilda branscher

Kabeltaggar för speciella applikationer

Kabeltaggar för speciella applikationer

TAGPU LOOP är en specialdesignad kabelmarkör för att identifiera ledningar och kablar utan att använda buntband. Markörerna slingras på kablar och ledningar från 2,8 mm till 35 mm, där en permanent läsbar och UV-beständig märkning krävs. Materialet har konditionerats för utskrift på både termotransfer- och laserstråleskrivare.

Fördelar i korthet:

  • "3 i 1"-lösning: Använd bara 1 etikett istället för 2 buntband + 1 etikett.
  • Lämplig för många industrier: solcellsanläggningar, elindustrier, OEM, hydraulslangar...
  • Idealisk för tuffa miljöer, såväl som inomhus och utomhus.

Kabeltaggar för järnvägsindustrin

Halogenfri kabelmarkör för rälsapplikationer

För att möte de höga brandsskyddskraven inom järnvägsbranschen erbjuder HellermannTyton flera olika märkningsskyltar som uppfyller EN 45545-2 säkerhetsstandarder.

Dessa kabeltaggar hjälper dig att optimera underhåll och verksamhetsplanering för att minska livscykelkostnaderna genom längre service- och underhållsintervall. Det blir möjligt tack vare kvaliteten på de halogenfria materialen med lång livslängd.


Produkthöjdpunkter för järnvägsindustrin:

    • TIPTAG HF: perfekta för att märka större kablar och kabelbuntar, perforerade och med fästhål för buntband, skrivbara med termotransferskrivare

Ta en titt på HellermannTytons utbud av termotransferskrivare här.

Kabelbrickor för kemi- och livsmedelsindustrin

Kabelmarkör med innehåll av metall

Kabel-ID-taggar med metallinnehåll har utvecklats särskilt för att märka kablar och ledningar inom livsmedels- och läkemedelsindustri. 

Dessa detekterbara ID-taggar med ca 14 % metallinnehåll bidrar till att säkerställa säker, kontamineringsfri produktion.

Kabelmarkör i rostfritt stål

Dessa korrosionsresistenta kabelmarkörer ger utmärkt resistens mot icke-organiska syror, saltsyra och halogensalter.
 

 

De kan snabbt och enkelt präglas med präglingssystemet M-BOSS för rostfri märkning.

Märkskylt för industriell hydraulik

Gul dentifieringsbricka för hög temperatur

Hydrauliska maskiner används i många olika industritillämpningar. Regelbundet underhåll av enskilda komponenter är nödvändigt för en problemfri och långvarig produktcykel. Med identifieringslösningar från HellermannTyton kan du hålla reda på slangdata hela tiden.

UV-stabiliserade märkskyltar som passar för hydrauliska maskiner och utomhustillämpningar med lång livslängd:

TIPTAG PU: mycket robusta och flexibla, flambeständiga, hög
motståndskraft mot kemikalier och slitage, tillgängliga i gult eller 
vitt

Kabeltaggar för telekominfrastruktur

Halogenfri och brandresistent kabelmärkning

Utrullningen av 5G-nätverk fortsätter världen över. Kunder inom telekomsektorn förlitar sig på våra flexibla identifieringslösningar från HellermannTyton.

En lösningar som har visat sig vara framgångsrik i telekominfrastrukturer är TIPTAG HF. Denna märkning levereras på rulle och är skrivbar med termotransfer- eller laserskrivare.

För optimalt utskriftsresultat på HellermannTytons kabeletiketter rekommenderar vi användning av någon av våra termotransferskrivare tillsammans med motsvarande band.

Märkskyltar med begränsad brandrisk

Märkskylt: begränsad brandrisk, på rulle

Identifieringsbricka, halogenfri, vit

Halogenfria TIPTAG HF-ID-taggar  Fördelar i korthet:

    • Låg rökutveckling och giftighet
    • Perfekta för att märka stora kabelbuntar
    • Perforerat format med fästpunkter för buntband
    • Skrivbara med termotransfer- eller laserskrivare
    • Finns i olika färger
 

 

Metalldetekterbara kabeltaggar

 

Kabeltaggar gjorda av metall som innehåller olefinplast

Metalldetekterbara kabeltaggar

TIPTAG MC-buntbandsflaggor har utvecklats särskilt för att märka kablar och ledningar inom livsmedels- och läkemedelsindustri. Tack vare ett metallinnehåll på cirka 14 % är de detekterbara och därmed garanteras säker användning.

ID-taggarna levereras på lättanvända rullar och kommer i ett speciellt perforerat format som har hål för att fästa med buntband (MCT).

Ytterligare produktinformation: 

    • Enastående kemisk motståndskraft
    • Hög temperaturtålighet
    • Skrivbara med termotransferskrivare
    • Särskilda färger på begäran

Frågor och svar

Vad är kabeltaggar?

UV-beständig identifieringsetikett för kablar

Kabeltaggar används för tydlig och exakt kabelidentifiering. Kabelidentifieringstaggar används både för inomhus- och utomhustillämpningar och fästs vanligen med buntband på en kabel. 

För att uppfylla alla krav finns det flera olika etikettmaterial med olika egenskaper. Det finns till exempel kabeltaggar som har utmärkt motståndskraft mot lösningsmedel och värme, andra som är metalldetekterbara eller klarar UV-bestrålning.

Märkskyltar från HellermannTyton finns på rulle: kontinuerliga eller i stegformat (förskurna och perforerade). Alla märkningstaggar kan enkelt skrivas ut med hjälp av HellermannTytons termotransferskrivare och etikettprogramvara.

Finns det kabeltaggar för tuffa miljöer?

Halogenfria, UV-stabiliserade trådetiketter

Ja. Det finns till exempel kabeltaggar av resistent polyuretan. Dessa används primärt när permanent läsbara och UV-resistenta etiketter krävs.

Dessutom finns det korrosionsresistenta märkskyltar av rostfritt stål. Dessa är resistenta mot vätskor, syror och kemikalier.