22/07/2024

Om oss

Din kabelhantering - MADE FOR REAL.


Bli inspirerad Bli inspirerad


HellermannTyton är en ledande tillverkare och leverantör av produkter för ihopfästning, fastsättning, installering, anslutning, isolering, skydd och märkning av elkablar och infrastruktur för datanätverk. Dessutom utvecklar vi delar för kundanpassade industriapplikationer.

Vårt uppdrag är att utveckla verkliga lösningar för alla krav inom kabelhantering. För att göra det på bästa sätt sätter vi oss in i absolut allt som händer i våra kunders universum, både hemma vid skrivbordet och ute i verkligheten. De är vår främsta inspiration i utvecklingen av våra produktlinjer.

Vi driver 18 produktionsenheter i världsklass och utvecklar produkter i 13 länder. Fler än 7 000 anställda arbetar för HellermannTyton i 40 länder och erbjuder dig förstklassig service och rådgivning - varhelst du behöver det: HellermannTyton Kontakt.

Fackfolk runt om i världen förlitar sig på vårt globala märke. Kvaliteten på HellermannTytons produkter inspireras av dina kabelhanteringsbehov.

Här kan du ladda ner HellermannTyton Sveriges Hållbarhetsrapport.


HellermannTyton globalt HellermannTyton globalt


HellermannTyton utvecklar branschspecifika produktlinjer som är normgivande över hela världen

Inspirerad genom vridning


Inspirerad genom vridning Inspirerad genom vridning


Uppfinning för vindkraftverk: Loopspacer

Loop Spacer

Minimerar den av vridning orsakande nötningen på kabelmantlarna inom gondolområdet. Loopspacer är enkel att installera även i befintliga anläggningar och den förbättrar dessutom kabelns kylförmåga.

Omfattande yrkeskunskap

Från vridningskraft till viktreduktion - varje bransch har egna krav på kabelhanteringen. Med stort yrkeskunnande utvecklar HellermannTyton måttanpassade teknologier för olika marknader och industrier. I dessa ingår bland andra:

Telekommunikation Telekommunikation

HellermannTyton utvecklar produkter, som man kan lita på under extrema förhållanden

Inspiration genom ytterligheter


Inspiration genom ytterligheter Inspiration genom ytterligheter


Skyddar i tuff miljö: Helagaine HEGMAN

Helagaine HEGMAN

Vid höga temperatur- och brandskyddskrav erbjuder NOMEX® flätad skyddsstrumpa HEGMAN-02 ett utmärkt mekaniskt skydd.

Skyddstrumpans höga flexibilitet gör den enkel att installera även vid långa längder och redan monterade kontaktdon. Den flamsäkra, flätade skyddsstrumpan är dessutom mycket resistent mot vätskor och strålning och stöter bort både vatten och olja.

Extremt specialiserad

För att varaktigt motstå aggressiva förhållanden testar HellermannTyton kontinuerligt nya material. Inom många områden är våra produkter och tillverkningssätt de enda i sitt slag.

HellermannTyton sparar mycket tid vid installation, planering och i hela beställningsprocessen

Inspirerad av tid


Inspirerad av tid Inspirerad av tid


 

 

25 procent snabbare: Q-tie buntband

Q-tie buntband

Lägg i, dra åt, färdigt. I två steg sparar Q-seriens moderna design tid jämfört med konventionella buntband: bandets genomförande genom låshuvudet och det därpå följande bytet av grepp för att dra fast det.

Den öppna huvudformen gör hanteringen så enkel att man kan arbeta snabbt även med arbetshandskarna på. Man får snabbt tag i den stora greppytan på bandet och ursparningen på bandet är lätt att känna sig fram till. Till och med blindinstallationer under trånga förhållanden kan genomföras på några sekunder.

Rapid turnaround

HellermannTyton quick

Snabb beställningsprocess

Hanteringen av beställningar och leveransplaner sker naturligtvis helt automatiskt enligt EDI-standard.

Direkt kontaktperson

Hos HellermanTyton behöver du inte sitta i telefonkö hos ett callcenter. Du når din personliga kontaktperson direkt och kan diskutera allt på ditt eget språk. Våra rådgivare har även den nödvändiga beslutskompetensen.

Snabb tillgänglighet

Ett tätt världsomspännande distributionsnätverk garanterar snabb leverans av små och stora beställningar.

HellermannTyton är ett internationellt team som engagerar sig i de bästa lösningar för allt som omkring kablar

Inspirerad av teamwork


HellermannTyton HellermannTyton


Oberoende av vilket av HellermannTytons dotterbolag du personligen är bekant med: du kan vänta dig vänligt mottagande och bästa tillförlitlighet. Inom ramen för en enkät har 10 000 kunder i Europa bekräftat att vi är på rätt väg: 98 procent skulle rekommendera oss.
Detta resultat vill vi bibehålla och om möjligt även förbättra. Med högkvalitativa produkter, men i synnerhet även genom engagerade medarbetare. Människor som lyssnar noga, bryr sig och försöker uppfylla alla önskemål.

 

HellermannTyton ACADEMY

Training

För att nya lösningar snabbt ska finna sin plats i arbetsflödet, erbjuder HellermannTyton omfattande utbildningsprogram. Eftersom vi jobbar på ett övergripande sätt kan även internationella kunder snabbt ställa om till nya produkter. HellermannTyton ACADEMY står för det nödvändiga överförandet av kunskap. Här har medarbetare och kunder möjlighet att inspirera andra och framförallt att bli inspirerade av andra.

HellermannTyton – detta står vi för.


Företagsfilosofi Företagsfilosofi


HellermannTytons framgångshistoria är baserad på vår kompetens och vår unika spirit.
Det visar sig i vad vi gör, hur vi gör det och varför vi gör det.

Vi finns där du behöver oss.

Med vår produktportfölj och vårt kunnande är vi aktiva på produktionsställen över hela världen. Vi är representerade på åtskilliga marknader med vårt globala nät av lokala bolag och säljpartner. Allt från handel till hantverk, från förnybar energi till skeppsvarv, från fordons- till maskintillverkning. Överallt där energi flödar ser vi till att processen går friktionsfritt.

Allt vi gör syftar till att göra ditt arbete lättare.

Och det gör vi på vårt eget sätt. Engagerat, vänligt, smart och lösningsorienterat. Såväl online som offline. Inom handel eller industri. Från pre-sale till after-sale. Ansikte mot ansikte. Vilket ärende du än har så tar vi oss an det direkt.

Vi tycker att bra är bra – men bättre är ännu bättre.

Vi arbetar ständigt på att förbättra oss, det ligger i våra gener. Vi förbättrar våra produkter och vår service. Våra interna och externa processer. För våra kunder, våra kollegor och våra affärspartner. Vad än vi har uppnått tillsammans, även era framtida mål, är våra mål.

Vår kompetens och vår spirit är avgörande för vår framgång på marknaden.
Detta står HellermannTyton för.

Detta jobbar vi ständigt för, det är vår filosofi.
Detta jobbar vi för tillsammans, det är vår kultur.
Därför är vi framgångsrika, det är vår motivation.
Så skapar vi vår nutid och utformar vår framtid.

Vi är HellermannTyton, hur kan vi hjälpa dig?