29/02/2024
pictogram

Solcellsanläggningar: få bättre lönsamhet snabbare.
Med kabeldragningslösningar från HellermannTyton.

Vårt mål är att göra din solcellsanläggning lyckad.
Spara pengar genom att dra ned på serviceutgifter.

Det kan låta enkelt men vårt jobb är att du ska uppnå lönsamhet snabbare. Vi gör det på vårt sätt förstås, och vi koncentrerar oss enbart på kabeldragningslösningar. Men så är vi också experter när det gäller effektivt och hållfast kabelföring i solcellspaneler, vilket markant minskar servicekostnaderna. Genom vårt arbete ser vi till att solkraft kan förbli en konkurrensmässig produkt som levererar pålitligt.

Solenergi är vår styrka. Oavsett om du är ute efter passande buntband, flexibla märkningsapparater eller omfattande system för verktygsstödd installering av kabelföring, så är vi en partner att räkna med.

 

Enhetliga kabeldragningslösningar för solcellsanläggningar.

Som en av världens ledande tillverkare av specialanpassade kabeldragningslösningar för solcellsanläggningar är vi hängivna uppgiften att öka lönsamheten i våra kunders system. Vi är mycket medvetna om att förnybar energi är en bransch med hård konkurrens. Därför är alla våra produkter inriktade på att förbättra effektiviteten, redan när de är på idéstadiet. Om du väljer produkter från HellermannTyton när du ska installera solcellspaneler så kan du räkna med långsiktig lönsamhet. Exempelvis våra buntband i Q-serien. De ger 25 procents tidsvinst tack vare det unika låshuvudet som tillåter snabb och enkel införing.

Sätta standard: din unika solcellsanläggning.

Vårt produktutbud för solcellsindustrin är mycket stort. Och du kan förvänta dig ännu mer. Ditt projekt är unikt men vi kan ta fram en skräddarsydd lösning som täcker just dina behov. Till exempel har vi utvecklat ett MiniEdgeClip-fäste för projekt där kunden behöver paneler med låg höjd och särskilt smala kanter.

För oss är samarbetet alltid en fundamental del i uppdraget!

 

Solcellsanläggningar: en global framgångshistoria med lång hållbarhet.

När Alexandre Edmond Becquerel upptäckte den fotoelektriska effekten 1839 kunde han aldrig ana hur långt teknologin skulle utvecklas. Solcellspaneler användes först för att alstra energi separat när de monterades på ett solcellssegel i rymden i slutet av 1950-talet. Nu förser de oss med billig energi här på jorden. Därför utgör de ett konkurrenskraftigt bidrag till världens energiförsörjning.

Solenergi är helt rätt. Bara för att ge en föreställning om vilka resurser vi pratar om här: ca. 12.000 gånger jordens primära energiförbrukning får vi in genom atmosfären i form av solenergi varje år. Ca. 50 procent av denna energi når jordens yta och har potential att omvandlas till elektricitet med hjälp av dagens teknologi. Och morgondagens teknologi kommer att vara ännu effektivare.

Hittills har man använt kisel vid tillverkningen av solcellspaneler, men det är en ändlig och dyr resurs. Det finns däremot redan solcellspaneler som innehåller mineralen perovskit, som har en kristallstruktur som gör det möjligt att göra mycket tunnare solceller, så att man kan fästa dem som en folie på krökta ytor. Perovskit kan även ta tillvara blått och grönt ljus mycket effektivare.
 
Oavsett vilken teknologi som kommer att utvecklas och användas för förnybar energi som solkraft så har HellermannTyton alltid den mest effektiva kabeldragningslösningen för din anläggning.

 

 

Svensk Solenergi är en branschförening med ca 270 medlemsföretag. Tillsammans representerar föreningen den svenska solenergibranschen.

Hållbarhet lönar sig.
Så mycket mer finns inte att säga.

Vanligtvis tror vi inte på enkla framgångsrecept men i det här fallet är det verkligen inga konstigheter. När vi väljer material och specialanpassade kabeldragningslösningar för tillämpningar inom förnybar energi har vi ett övergripande mål: hållbarhet. Resultatet blir att dina underhållskostnader, och därmed driftskostnader, hålls till ett minimum medan driftssäkerheten ökar.
 
Med andra ord är kvaliteten på våra produkter inriktade på att öka din lönsamhet.

 

Solslang / UV-slang med 25 års dokumenderad UV-prestanda

Solslangen, även kallad UV-slang, är en korrugerad flexislang som med fördel används till alla typer av utomhusinstallationer, men speciellt lämplig för solcellsanläggningar. Stringkablarna skyddas effektivt och det blir en snygg kabelinstallation. Solslangen finns i tre olika storlekar (14-23,5 mm ytterdiameter) och i oslitsat eller slitsat utförande.

UV-slangen är testad enligt BS EN ISO 105-B02 / BS 2782 Part 5, metod 540B.

 

 

Lätt att montera på solcellspaneler: EdgeClip-serien.

Att fästa går snabbt och lätt utan att man behöver några verktyg, så att installationskostnaderna kan hållas så låga som möjligt. EdgeClip ska endast fästas på kanten av ramen. Det starka, dubbelt härdade fjäderstålet håller måttet även när starka krafter sliter och drar. Vårt EdgeClip-sortiment är utformat för kantmått från 1,0 till 6.0 mm och ihop med våra Q- och QS-band är det en mycket snabb och enkel metod för att fästa solcellsanläggningar.

 

Ett ovanligt säkert sätt att spara pengar: EdgeClip MSC2.

Den kniper så hårt att det inte behövs några borrhål. Med EdgeClip MSC2 har vi utvecklat en kabeldragningslösning som gör till och med buntband överflödiga.
 

EdgeClip för att fästa kanterna på solpanelerKorrosionssäkert rostfritt stål ihop med smart design gör att fästet sitter stabilt, om det så är i öknar eller i saltstänkta miljöer. Tack vare de rundade sidorna på insidan kan den lätt installeras för hand, utan att kablarna skadas.

EdgeClip MSC2 är särskilt utvecklad för solcellspaneler och kan med sin större upptagningsförmåga få plats med två parallella kablar som löper stabilt jämsides.

 

 

Minska installationstider med 25 procent: med buntband i Q-serien.

Buntbindare i Q-serien är utmärkta för solcellsanläggningarEffektiva lösningar är vad vi alla önskar, och tid är pengar, särskilt när det handlar om att installera solcellsanläggningar. Därför har Q-serien en huvudform som gör det möjligt att snabbt och enkelt föra in remmen. På så vis börjar lönsamheten redan vi monteringen.

Arbetsprocessen kortas med två steg och materialet är vädertålig polyamid, så att kabeldragningslösningen lönar sig på både kort och lång sikt.

 

 

Gjord för extrema förhållanden: MBT-seriens buntband i rostfritt stål.

Rostfria buntbindare för solcellsanläggningarEl från solenergi kommer ofta från extrema förhållanden, till exempel öknens villkor. Bara det faktum att kabelsystemen är utsatta för en hög mängd intensiv UV-strålning gör buntband i MBT-serien extra värdefulla.

Rostfritt stål kan motstå såväl höga temperaturer som ihållande solsken. Därtill är MBT-serien motståndskraftig mot kemisk påverkan och går snabbt att installera, vilket tar oss tillbaka till lönsamhet och effektivitet i solcellsanläggningar.

 

 

 


Gör avtryck för evigt: med M-BOSS Compact.

Är dina solcellspaneler utsatta för vädrets makter dygnet runt, år efter år? Förmodligen ja, och därför har vi tagit fram en lösning för att motverka bleknade och skadade etiketter.
 

Sätt avtryck, oavsett väderlekMed vårt skrivarsystem M-BOSS Compact går det snabbt att märka upp rostfria remsor och plattor. Apparaten har ett kompakt utförande som redan har visat sin styrka i offshore-anläggningar, så att den med säkerhet även kan användas för solcellsanläggningar.

 

Vi har något mot solen. Det kan du dra nytta av.

Ofta måste konstruktioner förnyas och bytas ut på grund av den nedbrytande effekten från ständigt solsken. Våra produkter däremot har ett extremt utvecklat UV-skydd. Till exempel buntband i polyamid PA11 som har tagits fram särskilt för bruk inom solcellssektorn. Den har testats och godkänts av det ansedda Fraunhofer-institutet för solenergisystem ISE i Tyskland. Särskilt på en punkt skiljer sig våra kabeldragningslösningar från konkurrenternas: mycket låga underhållskostnader, då vi endast använder högkvalitativa och beprövade material.

 

Hållbarhet lönar sig. Prova själv.

Vi sätter oss gärna ihop med era ingenjörer för att ta fram lösningar som passar just era behov. Men eftersom vi tror så starkt på våra egna produkter har vi inget emot att låta er testa dem. På er stränga checklista bör det stå följande: snabb montering, pålitlig stabilitet, långvarig vädertålighet och klara extremt starka dragkrafter. Efter att testet är slutfört kommer du nöjt kunna sätta en bock framför var och en av punkterna.
 
Det är inte för att skryta som vi säger att vi båda blir mer konkurrensmässiga. Det är helt enkelt sanningen.
 
Låt våra produkter få genomgå testet. Här kan du beställa ett gratis prova på-paket.

 

 

HellermannTyton hjälper dig på vägen,
eftersom kemin stämmer.

När höga kostnader innebar att galvaniserat stål började ersätta aluminium som konstruktionsmaterial för solcellsanläggningar agerade vi genom att utveckla nya lösningar. Kloriden som finns i luften på kustområden reagerar med zink och vatten, vilket skapar ett slags lösningsmedel som angriper vanlig polyamid. Detta leder ofrånkomligen till ökade underhållskostnader.


Vi bistår med pålitlig hjälp i form GalvaLok PA11. Med sin höga motståndskraft mot kemikalier och UV-strålning är dessa buntband precis vad man kan förvänta sig av HellermannTyton: ökad lönsamhet för dig tack vare robusta och hållbara lösningar inom kabeldragning.

 

Kabeldragning: Pålitliga även vid hög UV-strålning: kabeldragningslösningar från HellermannTyton

HellermannTyton sprider alltid ljus genom systematiskt arbete.

Alla elektriska installationer som utförs i USA omfattas av NEC (National Electrical Code). Denna standard reglerar fastställandet av driftspänningar och anger hur olika typer av kablar, säkringar och pluggar kan ordnas, kopplas och monteras. Den är föremål för ett stort antal ändringar i olika stater och kommuner, vilket kräver speciella etiketter för att meddela denna informationsmängd. NEC publicerades 1897 för första gången och uppdateras årligen.
 

Alla elektriska installationer som utförs i USA omfattas av NEC (National Electrical Code). Denna standard reglerar fastställandet av driftspänningar och anger hur olika typer av kablar, säkringar och pluggar kan ordnas, kopplas och monteras. Den är föremål för ett stort antal ändringar i olika stater och kommuner, vilket kräver speciella etiketter för att meddela denna informationsmängd. NEC publicerades 1897 för första gången och uppdateras årligen.
Det säger sig självt att detta komplicerade system leder till en hel del förvirring och utrymme för fel, för att inte nämna betydande kostnader för de företag som utför arbetet. NEC är ett särskilt kostsamt hinder i solcellssektorn, där villkoren för komplexa solpaneler kan variera från dag till dag. Problemet fanns ständigt i bakhuvudet hos våra kollegor i USA.

Eftersom vi vet att arbetskostnaderna endast kan minskas om de rätta verktygen finns till hands.

 

Solcellsanläggningar kräver ett nytt slags tänkande.

Förnybar energi är ett mycket specialiserat område. Och solceller har sin egen uppsättning regler. Innan vi är nöjda med ett nyt buntband måste det klara en mängd krävande tester. Till exempel bad vi det internationellt kända Fraunhofer-institutet för Solar Energy Systems ISE att testa och utsätta våra material för extrema UV-förhållanden. Den intensiva UV-strålningen simulerades under tre år i ett vädertest utomhus. Trots de enastående resultaten var vi fortfarande inte nöjda, så vi skickade ut buntband i öknen i tre år, med de riktigt extrema förhållanden som råder i Negevöknen i Israel. Testet gav oss den bekräftelse vi behövde.

Med andra ord, kabeldragningslösningarna från HellermannTyton är goda nyheter för din affärsmodell (som innebär att generera kalkylbara vinster från solenergi), eftersom underhållskostnaderna kan hållas till ett minimum.

 

Efterfrågan på solenergi ökar över hela världen.
Ta till vara på innovationerna.

Globalt har watt-produktionen för solenergi fördubblats sedan 2010, och på världsmarknaden råder en årlig tillväxt om 15 procent. HellermannTyton har uppsikt över trender och rapporterar om innovationer. Missa inte detta.
 

UV-tålig för hållbara solcellsanläggningar.

Solcellsanläggning mot himmel

Våra buntband för solenergi har testats av Fraunhofer-institutet för solenergisystem ISE och utsatts för tuffa villkor.

Läs mer i vår blogg.

 

 

 

 

 

Nyutveckling: GalvaLock PA11 för solpaneler med galvaniserad ram.

Kombinationen med salthaltig luft och galvaniserade ytor ger en kemisk reaktion. Resultatet är att vanliga buntbindare snabbt förlorar greppet. Effektivitet handlar därför om hållbarhet. HellermannTyton har svaret.

Läs mer i vår blogg.

 

Solen går upp i öst och ner i väst.
Däremellan hinner mycket hända.

Solenergisektorn befinner sig i ständig förändring. Det globala samhället kräver mer och mer energi, den ena innovationen följer på den andra. Avgifter för solcellsanläggningar ändras ständigt, liksom subventionerna. HellermannTyton tappar inte fokus och missar inga trender.

Solenergi är alltid ett spännande område. Vi håller dig informerad om batterilagringssystem och upplyser om vilka kabeldragningssystem som är vettiga i de specialtillverkade kopplingsskåpen.

 

Vi inte bara håller takten. Vi sätter takten.
Marknads- och konkurrensanalyser för din verksamhet.

Vi sitter inte och väntar på att det ska dyka upp en nyhet någon gång. Istället gör vi vårt eget utvecklingsarbete, analyserar marknaden och våra konkurrenter fortlöpande, varefter vi tillämpar de insikter vi har fått. Med hjälp av ett globalt nätverk av experter och utvecklare tar vi ständigt fram nya idéer medan andra är kvar i samma hjulspår. För dig är fördelen att du med våra produkter alltid kan reagera snabbt och säkert på utvecklingen inom solenergiteknologin.