Kopplingsdosor och Kapslingar från Hensel - alltid av högsta kvalitet

Hensel är en av Europa's ledande tillverkare av Kapslingar

Modern teknik och design


Varunamnet Hensel är välkänt på den svenska marknaden som en kvalitetleverantör med stort utbud av produkter.


HellermannTyton har samarbetat med Hensel i många år och varunamnet Hensel är ett välkänt begrepp på den svenska marknaden, som en kvalitetsleverantör med produkter för varje applikation.

Kopplingsdosor, kapslingar, fördelningscentraler, normkapslingar och kombinerbart kapslingssystem är bara några av produktgrupperna i Hensels stora produktsortiment. All utveckling och tillverkning sker av Hensel på Hensels fabriker i Tyskland. Hensel arbetar aktivt med att hela tiden utveckla sin kvalitet. Hensel är certifierad både mot ISO9001 och ISO14001.

Kontakta oss för mer information om Hensels produktutbud, ring oss på 08-580 890 90.

Den nya Stigardosan är här!

DK-kopplingsdosor har många nya praktiska fördelar som underlättar det dagliga arbetet.

Membrangenomgöring i kapslingsklass IP66

Kopplingsdosor Hensel DK-serien

Kabelgenomföringar via integrerade elastiska tätningsmembran. På så sätt uppnås den höga kapslingsklassen IP 66 och detta utan extra förskruvningar eller andra tillbehör – tryck igenom och det är klart!

Den borttagbara kabelgenomföringen har dessutom ytterligare fördelar. Tätningsmembranen kan tas bort utan problem. Efter detta kan man sätta dit en kabelförskruvning med dragavlastning. Behövs en större genomföring kan man även avlägsna den yttre ringen och få plats med en större förskruvning.

 

Även botten på de nya kopplingslådorna är försedd med membrangenomföring för kablar. Det är bara att dra igenom kabeln för att uppnå kapslingsklass IP 66.

 

Se vår video om hur du enkelt installerar din kopplingslåda från Hensel:

 

 

Omfattande tillbehör - hållare för doslocket och yttre fästöron finns alltid med!

Ytterligare en nyhet är doslockets hållare som följer med och hindrar locket från att trilla ner när man installerar. Doslockets hållare fästs enkelt i avsedda platser i lock och dosa - det krävs inga verktyg för att göra detta.

Ofta föredras ett utanpåliggande väggfäste. Yttre fästöron följer alltid med i dosorna. Ytterligare en av den ny produktens pluspunkter.

Modern plintteknik - innovativ och flexibel

Plinttekniken som utvecklats för kopplingsdosorna har många fördelar. Uppsatta plintar har mycket mer plats för anslutningar. Flera ledare, ledartyper och ledarareor kan kopplas ihop utan problem på varje pol. Nytt!

Plintarna kan placeras på olika positioner i dosan och det finns möjlighet att komplettera med ytterligare plintar. Plintarna är högt placerade vilket ger gott om plats för kablar att komma in i dosan.

Alla plintar från 1,5 till 25 mm² är VDE-certifierade och uppfyller kraven enligt DIN EN 60998-2-1.

DK-kopplingsdosor premierade för sin design

Kopplingsdosor Hensel DK-serien

Den helt nya designen kompletterar de tekniska fördelarna som de nya kopplingsdosorna har. Produkten övertygar experter och designers med sin goda funktionalitet och utmärkta design.

Kopplingsdosorna från Hensel begeistrade Red Dot Award juryn och dess pro-K Awards. Juryns bedömning: ”Utmärkt integrering av mekaniken, praktisk orienterad lösning som är konstruktivt och genomtänkt.”

Kopplingsdosor och Kapslingar för varje behov

ENYCASE DK Kopplingsdosor

ENYCASE DK Kopplingsdosor

Denna serien är den mest kända på marknaden på grund av sin höga kvalitet och enkelhet att montera. Designen är solid, modern och användarvänlig. Dosorna är tillverkade i flammhämmande, självsläckande och slagtåligt material som också är silikon- och halogenfritt.

Se hela sortimentet av Hensels Kopplingslådor här!

Vattentäta kopplingslådor

Elektriker kommer hela tiden i kontakt med installationsmiljöer där det är ett måste att vatten inte kan tränga in i kapslingen. Detta kan dock inte garanteras, inte ens med kapslingar med högsta kapslingsklass. IP-klassen medger att viss mängd vatten, som anses vara så liten att den inte är skadlig, får tränga in i kapslingen. I extrema miljöer kan ansamlingar av kondensvatten leda till skador på de elektriska installationerna eller enheterna och det kan också hända att de slutar att fungera. Ofta räcker det med ventilationsåtgärder för att skadlig kondens inte skall bildas, men i många fall går det inte att ventilera kapslingarna, till exempel om kopplingsdosorna är monterade nära floder eller vattendrag, där vatten kan tränga in genom ventilationshålen.

WP-serien 100% vattentät kopplingsdosa

100% vattentät kopplingsdosa WP-serien med snabbhärdande tätningsgel förhindrar kondens och vatten att tränga in i kapslingen.

I många fall är det extremt viktigt att helt undvika vatteninträngning i kapslingen. HellermannTyton har lösningen med en speciellt utvecklad kopplingsdosa med gel - WP-serien som är 100% vattentät! Kopplingslådan fylls enkelt och kladdfritt med en snabbhärdande tätningsgel - Gelen förhindrar helt att vatten tränger in och att kondens bildas. Tärningsgelen kan snabbt och enkelt avlägsnas vid reperation eller underhåll. Elektrisk mätning och felsökning kan enkelt utföras genom gelen som är självreparerande.

Exempel på när anslutningar måste vara vattentäta:

  • Pumpschakt
  • Installationsledningar på marknivå utomhus
  • Installationer i översvämningsområden nära floder
  • Oskyddade installationer utomhus nära marken
     

Se vår kortfilm om ENYCASE kopplingsdosa med gel kan installeras under mark. Enkelt och utan kladd!

 

Den nya KF-serien - glasfiberförstärkta kopplingsdosor IP66/67

Den nya KF-serien - glasfiberförstärkta kopplingsdosor IP66/67

KF-Serien för högre säkerhet under krävande förhållanden. KF kopplingsdosor är tillverkade i slagtålig Polykarbonat GFS. Serien har en ny spännande design med många produktfördelar.

 

 

Se vår kortfilm här nedan!

 

FK Brandklassade kopplingsdosor med brandklass E30/90, IP54-67

FK Brandklassade kopplingsdosor med brandklass E30/90, IP54-67

FK kopplingsdosor, brandklass E30/90 när det används med godkända kablar, klämmor eller fästen. Dosorna är tillverkade i pulverlackerat stål. FK brandklassade kopplingsdosor kan användas både inomhus som utomhus.

ENYBOARD KV Normkapslingar IP65, IP54, IP40

Normkapslingar och centraler i flamhämmande och självslocknande polysteren.

Automatsäkringsskåp i toppkvalitet och prisbelönt design, produkter i flamhämmande och självsläckande Polysteren. Skåpen är mycket monteringsvänliga och levereras komplett.

 

Se hela sortimentet av Hensels normcentraler här!

ENYSTAR Kombinerbara kapslingar och system

Marknadens mest flexibla kombinerbara kapslingssystem ENYSTAR med integrerad dörr.

ENYSTAR är marknadens mest flexibla och monteringsvänliga modell. Kapslingarna har bla en integrerad dörr som enkelt kan öppnas från vänster eller höger håll. Dörren öppnas och låses med cylinderlås. Enystar kapslingssystem är tillverkat i flamhämmande och självslocknande termoplast som är silikon- och halogenfritt. Klicka på bilden för mer information om Hensels kapslingar och system.

 

Se hela sorimentet av Kapslingar här!

ENYMOD Mi Fördelningscentral - Moduluppbyggt med tomma kapslingar för lågspänningsfördelningar upp till 630A

Fördelningscentraler upp till 630A, kombinerbara kapslingssystem i kapslingskalss IP65

Mi-fördelningscentraler: kombinerbara kapslingar och system,
Kapslingsklass IP65, Tillverkad i polykarbonat, skyddsklass II, I enlighet med IEC 61439-2

  • Tomma kapslingar med eller utan lock och gångjärn
  • Normkapslingar


Se hela sortimentet av alla Fördelningacentraler här!

Gummigenomföringar, Doslock och tätningar mm

Doslock, Strypnipplar, kabelförskruvningar, Kabelförskruvningar, Dragavlastare, kombinationsförskruvningar, tätningsplugg, tryckkompetensationselement

Hensel har många smarta tillbehör med det lilla extra av finesser bla: Doslock, Strypnipplar - Kabelförskruvningar - Kabelförskruvningar - Kombinationsförskruvningar - Tätningsplugg - Tryckkompetensationselement - Dragavlastare.

 

Se hela utbudet av alla olika tillbehör här!

Vanliga frågor och svar

Är Hensels dosor och normkapslingar lantbruksgodkända?

Ja, Dosorna i KF-serien samt normcentralerna i serien Mi är godkända av Länsförsäkrningar att användas i Lantbruksinstallationer.

Finns det brandklassade dosor för mer än 16 mm2 kabel?

Ja, FK 6505 klarar att skarva bandsäker kabel upp till 50 mm2.


 

 

Klicka på bilden nedan för vidare transport direkt till Hensel's hemsida med svensk detaljerad information.
Du kan också ringa våra experter på kundsupport, som gärna hjälper dig med dina frågor: 08-580 890 90, eller skicka oss ett mail. 


Hensels svenska hemsida med massor av olika produkter: kopplingsdosor, normkapslingar mm

Håll kontakt med oss!


Update: 09/11/2019 © HellermannTyton 2019