Hensel Kopplingsdosor och Kapslingar; Fördelningscentraler, normkapslingar och kombinerbart kapslingssystem

Hensel är en av Europa's ledande tillverkare av Kapslingar


Hensel Kopplingsdosor


HellermannTyton har samarbetat med Hensel i fem år och varunamnet Hensel är ett välkänt begrepp på den svenska marknaden, som en kvalitetsleverantör med produkter för varje applikation.

Kopplingsdosor, kapslingar, fördelningscentraler, normkapslingar och kombinerbart kapslingssystem är bara några av produktgrupperna i Hensels stora produktsortiment. All utveckling och tillverkning sker av Hensel på Hensels fabriker i Tyskland. Hensel arbetar aktivt med att hela tiden utveckla sin kvalitet. Hensel är certifierad både mot ISO9001 och ISO 14001.

Kontakta oss för mer information om Hensels produktutbud, ring oss på 08-580 890 90.

 

Kopplingsdosor och Kapslingar för varje behov

ENYCASE DK Kopplingsdosor

ENYCASE DK Kopplingsdosor

Denna serien är den mest kända på marknaden på grund av sin höga kvalitet och enkelhet att montera. Designen är solid, modern och användarvänlig. Dosorna är tillverkade i flammhämmande, självsläckande och slagtåligt material som också är silikon- och halogenfritt.

Den nya KF serien - glasfiberförstärkta kopplingsdosor IP66/67

Den nya KF serien - glasfiberförstärkta kopplingsdosor IP66/67

KF-Serien för högre säkerhet under krävande förhållanden. KF kopplingsdosor är tillverkade i slagtålig Polykarbonat GFS. Serien har en ny spännande design med många produktfördelar.

FK Brandklassade kopplingsdosor med brandklass E30/90, IP54-67

FK Brandklassade kopplingsdosor med brandklass E30/90, IP54-67

FK kopplingsdosor, brandklass E30/90 när det används med godkända kablar, klämmor eller fästen. Dosorna är tillverkade i pulverlackerat stål. FK brandklassade kopplingsdosor kan användas både inomhus som utomhus.

ENYBOARD KV Normkapslingar IP65, IP54, IP40

ENYBOARD KV Normkapslingar IP65, IP54, IP40

Automatsäkringsskåp i toppkvalitet och prisbelönt design, produkter i flamhämmande och självsläckande Polysteren. Skåpen är mycket monteringsvänliga och levereras komplett.

ENYSTAR kombinerbart kapslingssystem IP65

ENYSTAR kombinerbart kapslingssystem IP65

ENYSTAR är marknadens mest flexibla och monteringvänliga modell. Kapslingssystemet har bla en integrerad dörr som enkelt kan öppnas från vänster eller höger håll. Dörren öppnas och låsas cylinderlås. Enystar kapslingssystem är tillverkat i flamhämmande och självsläckande termoplast som är silikon- och halogenfritt.

ENYMOD MI Fördelningscentraler

ENYMOD MI Fördelningscentraler

Moduluppbyggt med tomma kapslingar för lågspänningsfördelningar upp till 630A.

ENYFIT LES Tillbehör

ENYFIT LES Tillbehör

Gummigenomföringar/Tätningar IP 55-67.

Den nya DK-kopplingsdosan är här!

DK-kopplingsdosor har många nya praktiska fördelar som underlättar det dagliga arbetet.

Membrangenomföring i kapslingsklass IP 66

Kopplingsdosor Hensel DK-serien

Kabelgenomföringar via integrerade elastiska tätningsmembran. På så sätt uppnås den höga kapslingsklassen IP 66 och detta utan extra förskruvningar eller andra tillbehör – tryck igenom och det är klart!

Den borttagbara kabelgenomföringen har dessutom ytterligare fördelar. Tätningsmembranen kan tas bort utan problem. Efter detta kan man sätta dit en kabelförskruvning med dragavlastning. Behövs en större genomföring kan man även avlägsna den yttre ringen och få plats med en större förskruvning.

 

Även botten på de nya kopplingsdosorna är försedd med membrangenomföring för kablar. Det är bara att dra igenom kabeln för att uppnå kapslingsklass IP 66.

 

 

Omfattande tillbehör - hållare för locket och yttre fästöron finns alltid med

Ytterligare en nyhet är lockhållaren som följer med och hindrar locket från att trilla ner när man installerar. Hållaren fästs enkelt i avsedda platser i lock och dosa - det krävs inga verktyg för att göra detta.

Ofta föredras ett utanpåliggande väggfäste. Yttre fästöron följer alltid med i dosorna. Ytterligare en av den ny produktens pluspunkter.

Modern plintteknik - innovativ och flexbel

Plinttekniken som utvecklats för kopplingsdosorna har många fördelar. Uppsatta plintar har mycket mer plats för anslutningar. Flera ledare, ledartyper och ledarareor kan kopplas ihop utan problem på varje pol. Nytt!

Plintarna kan placeras på olika positioner i dosan och det finns möjlighet att komplettera med ytterligare plintar. Plintarna är högt placerade vilket ger gott om plats för kablar att komma in i dosan.

Alla plintar från 1,5 till 25 mm² är VDE-certifierade och uppfyller kraven enligt DIN EN 60998-2-1.

DK-kopplingsdosor premierade för sin design

Kopplingsdosor Hensel DK-serien

Den helt nya designen kompletterar de tekniska fördelarna som de nya kopplingsdosorna har. Produkten övertygar experter och designers med sin goda funktionalitet och utmärkta design.

Kopplingsdosorna från Hensel begeistrade Red Dot Award juryn och dess pro-K Awards. Juryns bedömning: ”Utmärkt integrering av mekaniken, praktisk orienterad lösning som är konstruktivt och genomtänkt.”

KF serien, glasfiberförstärkta kopplingsdosor IP66/67


KF-Serien för högre säkerhet under krävande förhållanden. KF kopplingsdosor är tillverkade i slagtålig Polykarbonat GFS. Serien har en ny spännande design med många produktfördelar.

 

Klicka på bilden nedan för vidare transport direkt till Hensel's hemsida med svensk detaljerad information.
Du kan också ringa våra experter på kundsupport, som gärna hjälper dig med dina frågor: 08-580 890 90, eller skicka oss ett mail. 


KF serien, glasfiberförstärkta kopplingsdosor IP66/67

Håll kontakt med oss!


Update: 16/09/2019 © HellermannTyton 2019
Kontakt