19/06/2024

Persondata policy

Data controller

HellermannTyton AB, Isafjordsgatan 5, 164 40 Kista (hädanefter kallat: “HellermannTyton” eller “vi”) är glada att du besöker vår hemsida. Dataskydd och datasäkerhet är väldigt viktigt för oss. Vi är därför engagerade att skydda din private sfär och behandla din information under strikt förtroende. 

Vi vill informera dig om vilken personlig information vi registrerar, i vilket syfte det används, till vilka vi överför information om nödvändigt och vem du kan kontakta om du har några frågor.

HellermannTyton AB, Isafjordsgatan 5, 164 40 Kista är controller för dina personliga uppgifter och därmed ansvarig för att behandlingen av dina personliga uppgifter sker i enlighet med gällande lagar och bestämmelser (i synnerhet Eu:s Dataskyddslagar General Data Protection Regulations “GDPR”).

Lagförändringar eller förändringar i våra interna processer kan göra anpassningar av vår privat policy nödvändig, vi ber dig därför läsa denna policy regelbundet.

Ifall du är en kund, leverantör, anställd eller konsult, vänligen följ också nedanstående motsvarande länk:

Kund / Leverantör / Tjänsteleverantör

Anställd / Sökande

Konsult

Websida dataskydd

Du kan använda större delen av vår websida utan att ange din information. När och till vilken grad vi registrerar dina personliga uppgifter när du använder vår websida beskrivs nedan.

Av systemsäkerhets skäl och för att förhindra missbruk när du får åtkomst till vår websida, protokoll (logg filer) lagras på våra servrar, vilka innehåller följande information i synnerhet:

 • Fjärransulten IP adress
 • Fjärr användare (endast för skyddade områden)
 • Lokal tid
 • Begäran (begärd URL)
 • HTTP status kod
 • Antal bytes som överförs
 • Hänvisande sida(hänvisning)
 • Klient ID (användare agent)

De lagrade loggfilerna anonymiseras och förutsatt att det inte finns någon misstanke om störningar eller missbruk raderas filerna efter sju dagar.

Vi behandlar och lagrar dina personligauppgifter grundat på lagligt legitima intressen.
Våra legitima intressen inkluderar underhåll av vår websida samt upprätthålla funktionen och tillgängligheten av websidan.

Kontaktformulär

Ifall du önskar använda vårt kontaktformulär, måste du ange dina kontaktuppgifter. Obligatoriska fält är förnamn, efternamn, adress, telefonnummer och email adress. Dessa uppgifter används endast för att kunna kontakta dig och ge dig begärd information.

Nyhetsbrev

Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, kommer vi att använda din email adress för att skicka ytterligare information om produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig. Efter registrering skickar vi ett bekräftelsemail till den email du uppgett. Inte förens du har klickat på bekräftelselänken kommer du motta vårt nyhetsbrev.

Ifall du ej önskar motta nyhetsbrevet längre, kan du säga upp dig från nyhetsbrevet när som helst. För att göra detta, klicka bara på unsubscribe länken som finns i varje nyhetsbrev eller använd formuläret på https://www.hellermanntyton.se/newsletter.

Efter du gjort detta kommer du ej mota våra nyhetsbrev mer.

Dataöverföring till tredje part

Ifall det är nödvändigt för att behandla dina uppgifter överför vi dina uppgifter till andra företag inom koncernen, corporate group eller till externa sidor. Dessa inkluderar även företag utanför EU och den europeiska ekonomiska zonen. Självklart försäkrar vi att mottagarna av uppgifterna erbjuder tillräcklig garanti att uppgifterna används lagligt och säkert och att de är bundna av kontrakt att följa lagstadgade föreskrifter. 

Ifall du aktivt beslutar använda sociala nätverksfunktioner som erbjuds på vår hemsida, kommer personliga uppgifter att överföras till respektive externa leverantörer av dessa sociala nätverk. Du finner mer information om detta i följande sektion.

Vidare förbehåller vi rätten att överföra uppgifter till tredje part om vi är tvungna av lagliga anledningar, juridiska beslut från domstol eller relevant allmän myndighet eller om vi blir tvingade genom agerande eller försummelse från din sida för att få våra rättigheter, egendom eller andra tillgångar skyddade eller påstås av relevant allmän myndighet.

Google reCAPTCHA

På denna webbplats använder vi också reCAPTCHA -funktion från Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google"). Denna funktion används främst för att skilja om en post görs av en fysisk person eller missbrukas av maskin och automatiserad behandling. Tjänsten inkluderar sändning av IP -adressen och, om tillämpligt, ytterligare data som krävs av Google för reCAPTCHA -tjänsten till Google och utförs i enlighet med art. 6 st. 1 lit. f DSGVO på grundval av vårt legitima intresse av att fastställa individuellt personligt ansvar på internet och förebygga missbruk och skräppost. Användningen av Google reCAPTCHA kan också innebära överföring av personuppgifter till Google LLCs servrar. i USA.

Mer information om Google reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy finns på: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

Sociala nätverk

Vi använder sociala plugin-moduler från olika sociala nätverk på vår hemsida. Dessa plug-in är funktioner i respektive sociala nätverk som du kan använda, exempelvis för att dela innehåll från vår hemsida med dina kontakter i de sociala nätverken eller för att rekommendera innehållet till andra. De sociala plugin-modulerna kan kännas igen via deras logo eller respektive sociala nätverk

Vi använder sociala plugin-moduler från följande sociala nätverksoperatörer.

 • Facebook: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA
 • Google+: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043,USA
 • Twitter: Twitter Inc., Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107,USA
 • LinkedIn: LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA
 • Xing: XING SE, Dammtorstrasse 30, 20354 Hamburg, Germany
 • Instagram: 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA

Alla sociala plugin-moduler är avaktiverade på vår hemsida som standardinställning så inga uppgifter överförs till leverantörerna av de sociala nätverken genom att ringa upp vår hemsida. Ifall du aktiverar en till början avaktiverad social plugin-modul och använder funktionaliteten hos motsvarande sociala nätverk, ger du uttryckligen ditt godkännande att uppgifter kommer överföras till operatörer av de sociala nätverken från denna tidpunkt. Vi har ingen inverkan på omfattningen av de uppgifter som fångas på detta sätt av leverantörerna av de sociala nätverken

Enligt vår vetskap, överförs följande uppgifter.

 • IP adress
 • Användaridentifiering om du är registrerad hos motsvarande tjänst
 • Hemsida du besökt innan (hänvisare) om du följde en länk
 • Typ och inställningar för webbläsaren
 • Installerade plug-in så som Adobe® Flash® eller Adobe® Reader®
 • URL på sidan som den sociala plugin-modulen är integrerad.
 • Datum och tid för besöket
 • Tekniska data för operativsystemet
 • Hemsiderelaterad information
 • Cookies.

Genom integreringen av de sociala plugin-modulerna, får operatörerna av de sociala nätverken ta del av informationen som du hämtat från respektive sida i vår internetnärvaro. Ifall du samtidigt också är inloggad på ett av de sociala nätverken, kommer operatören kunna fördela sidorna som ringer upp respektive sociala nätverk. Ifall du dessutom interagerar med de sociala plugin-modulerna exempelvis klickar på “like” knappen för Facebook, kommer motsvarande information överföras till respektive sociala nätverk.

Även om du inte är medlem på de sociala nätverken som nämnts finns risken att de upptäcker och sparar din IP-adress via den sociala plugin-modulen. Vänligen läs de sociala nätverkens dataskydds kommentarer för detaljer kring syftet och vidden av uppgiftsbearbetningen, hur den samlas in och används av de sociala nätverken samt dina rättigheter och inställningsval i det här avseendet.   

 • för Facebook besök: https://www.facebook.com/policy.php
 • för Google+ besök: https://www.google.com/intl/de_de/+/policy/+1button.html
 • för Twitter besök: www.twitter.com/privacy
 • för LinkedIn besök: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
 • för Xing besök: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung
 • för Instagram besök: https://help.instagram.com/155833707900388

Om du önskar, kan du permanent aktivera den sociala plugin-modulen för en eller flera leverantörer. I detta fall kommer uppgifter permanent överföras till leverantöeren av de sociala nätverket så fort du öppnar en sida. Du kan avaktivera en specifik eller alla sociala plugin-modulerna när som helst.

Dessutom kan du också stoppa överförandet av uppgifter till sociala nätverk med tekniska medel. För att göra detta, justera säkerhetsinställningarna i din webbläsare som du använder. Vänligen se hjälpdelen din webbläsare har.

Facebook Pixel, Custom Audiences och Facebook Remarketing
Vår online-information innehåller den så kallade "Facebook-pixeln" från det sociala nätverket Facebook-som drivs av Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, eller om du är bosatt i EU, Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook"). Vi använder Facebook -pixeln för våra legitima intressen och för analys, optimering och ekonomisk drift av vår online -information.

Facebook är certifierat enligt Privacy Shield -avtalet och erbjuder därmed en garanti för överensstämmelse med europeisk dataskyddslagstiftning
https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=A).

Med hjälp av Facebook-pixeln är det möjligt för Facebook att bestämma besökarna på våra onlinesidor som en målgrupp för visning av annonser (så kallade "Facebook-annonser"). Följaktligen använder vi Facebook -pixeln för att visa Facebook -annonser som vi placerar endast för de Facebook -användare som också har visat intresse för vår online -information eller som har vissa egenskaper (t.ex. intressen för vissa ämnen eller produkter som bestäms på grundval av webbplatserna besökt) som vi överför till Facebook (sk "Custom Audiences"). Med hjälp av Facebook -pixeln vill vi också se till att våra Facebook -annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte har en trakasserande effekt.

Med hjälp av Facebook-pixeln är det möjligt för Facebook att bestämma besökarna på våra onlinesidor som en målgrupp för visning av annonser (så kallade "Facebook-annonser"). Följaktligen använder vi Facebook -pixeln för att visa Facebook -annonser som vi placerar endast för de Facebook -användare som också har visat intresse för vårt onlinebud eller som har vissa egenskaper (t.ex. intressen för vissa ämnen eller produkter som bestäms på grundval av webbplatserna besökt) som vi överför till Facebook (sk "Custom Audiences"). Med hjälp av Facebook -pixeln vill vi också se till att våra Facebook -annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte har en trakasserande effekt.

Med hjälp av Facebook-pixeln kan vi också spåra Facebook-annonsernas effektivitet för statistiska och marknadsundersökningsändamål genom att se om användarna omdirigerades till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook-annons (så kallad "konvertering"). Behandlingen av uppgifterna av Facebook sker inom ramen för Facebooks dataanvändningspolicy. Följaktligen allmän information om visning av Facebook -annonser i Facebooks dataanvändningspolicy: https://www.facebook.com/policy.php. Specifik information och detaljer om Facebook -pixeln och hur den fungerar finns i Facebooks hjälpsektion: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Du kan invända mot insamling och användning av dina data med Facebook -pixeln för att visa Facebook -annonser. För att justera vilka typer av annonser som visas för dig på Facebook kan du gå till sidan som skapats av Facebook och följa instruktionerna där på inställningarna för användningsbaserad annonsering: https://www.facebook.com/settings?tab = annonser. Inställningarna är plattformsoberoende, det vill säga de tillämpas på alla enheter, till exempel stationära datorer eller mobila enheter. Du kan också välja bort användningen av cookies för räckviddsmätning och reklamändamål via Network Advertising Initiative-borttagningssidan (https://optout.networkadvertising.org/) och dessutom den amerikanska webbplatsen (https: //www.aboutads .info/choice) eller den europeiska webbplatsen (https://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/).

LinkedIn Insight -tagg och LinkedIn -annonser
Vi använder konverteringsspårningstekniken och retargeting -funktionen från LinkedIn Corporation (LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irland) på vår webbplats. 
LinkedIn är certifierat enligt Privacy Shield -avtalet och erbjuder därmed en garanti för överensstämmelse med europeisk dataskyddslagstiftning. Med andra ord: Denna webbplats använder Insight -taggen från LinkedIn. Leverantören av denna tjänst är LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland.

Vi använder konverteringsspårningstekniken och retargeting -funktionen från LinkedIn Corporation (LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin Med hjälp av denna teknik kan besökare på denna webbplats få anpassade annonser på LinkedIn. Dessutom uppstår möjligheten att skapa anonym rapporterar om annonsernas prestanda samt information om webbplatsinteraktion (omvandlingsmätning). För detta ändamål är LinkedIn Insight -taggen inbäddad på denna webbplats, vilket upprättar en anslutning till LinkedIn -servern om du besöker denna webbplats och är inloggad på ditt LinkedIn -konto samtidigt.

LinkedIn Insight Tag ger också en ominriktningsfunktion som gör att vi kan visa målinriktad annonsering utanför webbplatsen för besökare på vår webbplats, vilket LinkedIn säger inte identifierar annonsmottagaren.
Med andra ord: Data som samlas in av LinkedIn kan inte tilldelas specifika personer av oss som webbplatsoperatör.

Se Linkedins integritetspolicy på https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy#choices-oblig för mer information om datainsamling och användning, samt dina sekretessalternativ och rättigheter.

Om du är inloggad på LinkedIn kan du när som helst inaktivera datainsamlingen med följande länk och en opt-out-cookie: www.linkedin.com/psettings/enhanced-advertising. Följande länk tar dig till en sida där du kan invända mot analys av användningsbeteende samt riktad reklam från LinkedIn: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out
Opt-out-cookien är endast giltig i denna webbläsare och endast för vår webbplats och lagras på din enhet. Om du raderar kakorna i den här webbläsaren måste du ställa in koden för borttagning igen.

Databehandlingen är motiverad i varje fall enligt artikel 6.1 (f) GDPR, eftersom vi har ett berättigat intresse av att visa personlig annonsering för dig och utvärdera användningen av vår webbplats.
Om ett motsvarande samtycke har begärts (t.ex. samtycke till att lagra cookies), är behandlingen uteslutande baserad på art. 6 (1) tänd. en GDPR; samtycket kan återkallas när som helst.
Dataöverföring till USA baseras på standardavtalsklausulerna från EU -kommissionen. Detaljer hittar du här: https://www.linkedin.com/legal/l/dpa och https://www.linkedin.com/legal/l/eu-sccs.

Cookies

Vi använder cookies på vår hemsida för att kunna möjliggöra visa funktioner på hemsidan, hur våra besökare använder vår hemsida och kan erbjuda visa tjänster från tredje-part leverantörer.

Cookies är små textfiler som lagras på din dator. De flesta av våra cookies som används raderas från din hårddisk när du avslutar din webbläsarsession (så kallade sessions cookies). Andra cookies stannar på din dator och möjliggör för oss att känna igen din dator nästa gång du besöker oss (så kallade långsiktiga cookies). Dessutom används cookies från tredje part leverantörer på vår hemsida.

Du kan hindra lagring av cookies genom att välja rätt inställningar för din webbläsare. Då kommer du kanske inte kunna använda hemsidans fulla funktion.

Om du inte vill att våra cookies lagras på din dator, vänligen inaktivera lagring av cookies från vår hemsida I din webbläsare eller justera din webbläsare så att cookies generellt inte lagras på din dator. Alla redan lagrade cookies kan raderas från din webbläsare.

Avaktivera användning av cookies kan möjligen kräva att du lagrar en permanent cookie på din dator. Om du senare raderar denna cookie, kommer du att behöva genomföra av aktivering igen.

Följande kategorier av cookies används på vår hemsida:

Sessions cookies

För att underlätta bläddring på vår hemsida, använder vi det som kallas sessions cookies. Deras syfte är att möjliggöra det för vår server att känna igen dig eller din dator/webbläsare som samma besökare trots en eventuell tillfällig ändring av IP adress. Dessa sessions cookies möjliggör flera anslutningsförfrågningar från en användare att allokeras till en session. Sessions cookie är endast giltig till sessions avslutas. Den raderas automatiskt när du stänger läsaren.

Long-term cookies

Google Analytics

Vi använder Google Analytics, en webb analystjänst som Google Inc. (“Google”) tillhandahåller. Google Analytics använder cookies, som lagras på din dator för att hjälpa till att analysera din användning av en hemsida.

Information som produceras av cookie om din användning av hemsidan kommer generellt sett att överföras och lagras på servrar som drivs av Google i USA. Google har lämnat in EU US Privacy Shield. Vi Har tecknat ett databehandlingsavtal med Google.

Vi använder Google Analytics uteslutande med tillägget “_anonymizeIp” för IP anonymisering, vilket försäkrar att din IP adress är avkortad innan den överförs till Google inom EU/ Europeiska ekonomiska zonen för att förhindra att den sammankopplas med en specifik individ. Endast I unika fall kommer den fulla IP adressen överföras till en Google server i USA innan den avkortas där.

Google kommer att använda informationen åt våra vägnar i syfte att utvärdera din användning av hemsidan för att kunna framställa en rapport för över aktiviteten på vår hemsida samt för att ge oss andra tjänster relaterat till aktiviteter på hemsidan och internetanvändning. IP adressen som din sökmotor för över till Google Analytics kommer inte kombineras med andra uppgifter från Google.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att välja rätt inställningar för din sökmotor. Då kommer du kanske inte kunna använda hemsidans fulla funktion.

Vidare kan du förhindra att uppgifter genereras av cookien samt att relaterad användning av hemsidan inklusive IP adress inte fångas upp och behandlas av Google genom att ladda ner och installera denna sökmotorplugin-modul som finns tillgänglig via denna länk:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Som alternativ kan du klicka på denna länk. En opt-out cookie som kommer att förhindra Google Analytics från att i framtiden fånga upp dina uppgifter.

Tredje part cookies

Tjänster från tredje part leverantörer är också integrerade med vår hemsida. Med hänsyn till dessa tjänster, användning av personliga uppgifter äger rum av nedanstående leverantörer, detta faller utanför området för ansvar för den som tillhandahåller denna hemsida.

YouTube

Vår online närvaro inkluderar videor från den externa plattformen YouTube. Plattformen drivs av YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

Ifall du ringer upp en hemsida från vår internetnärvaro som innehåller Youtube videos, kommer din sökmotor att fastställa en riktingsanslutning med Youtube servrar och därmed en anslutning till Google. YouTube överför videon direkt till din sökmotor och integrerar den med hemsidan. Följaktligen har vi inte någon kontroll över till vilken grad som YouTube samlar in information via denna metod.  

Du kan hitta information om syfte och till vilken grad uppgifter samlas in samt hur uppgifterna bearbetas ytterligare och används av YouTube, tillsammans med dina rättigheter och inställningsmöjligheter för att skydda din privata sfär i dataskydds texten från Youtube:

www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Google Maps

Vidare så använder vi även Google Maps i vår webnärvaro på ett antal av våra undersidor för att visa interaktiva kartor och skapa ruttkartor.

Google Maps är en kartografisk tjänst som tillhandahålls av Google Inc. (hädanefter kallat: “Google”), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA. Att använda Google Maps kan leda till att information om användningen av denna hemsida, inklusive IP adress och startadress som används inom ramen för ruttplanering överförs till Google i USA.

Ifall du ringer upp en hemsida rån vår webnärvaro som innehåller Google Maps, kommer din sökmotor att fastställa en riktingsanslutning med Googles serverar. Google överför kartinnehållet direkt till din sökmotor och integrerar det med hemsidan. Följaktligen har vi inte någon kontroll över till vilken grad som Google samlar in information via denna metod.  

Enligt vår vetskap involverar detta minst följande uppgifter:

 • Datum och tid för besöket till den berörda hemsidan.
 • Internetadress eller URL av hemsidan som hämtas
 • IP adress
 • Den startadress som anges under ruttplaneringen.

Vi har ingen inverkan över vidare bearbetning av uppgifterna som Google gör och kan därför inte ta ansvar för det.

Om du inte vill att Google fångar upp, bearbetar och använder uppgifter om dig via vår hemsida, kan du avaktivera JavaScript i din sökmotor. I detta fall kommer du dock inte kunna använda dig av kartvisning.

Du kan hitta information om syftet och omfattningen av uppgiftsinsamlingen samt hur uppgifterna bearbetas och används av Google, tillsammans med dina rättigheter och inställningsmöjligheter för att skydda din privata sfär i dataskydds texten från Google:
www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Hotjar

Vi använder Hotjar för att bättre förstå våra användares behov och för att optimera utbudet och upplevelsen på den här webbplatsen. Hotjar är en webbanalystjänst från Hotjar Ltd, Level 2, St. Julians Business Centre, 3 Eila Zammit Street, St. Julians STJ 1000, Malta.

Hotjars teknik ger oss en bättre förståelse för våra användares upplevelser (t.ex. hur mycket tid användarna spenderar på vilka sidor, vilka länkar de klickar på, vad de gillar och ogillar etc.) och detta hjälper oss att anpassa våra tjänster till våra användares feedback. Hotjar använder cookies och annan teknik för att samla in data om våra användares beteende och deras enheter, inklusive enhetens IP-adress (endast anonymiserad), skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), webbläsarinformation, plats (endast land), föredraget språk för att titta på vår webbplats. Hotjar lagrar denna information för vår räkning i en pseudonymiserad användarprofil. Lagringsperioden är begränsad till ett år. Hotjar är avtalsmässigt förbjuden att sälja de uppgifter som samlas in för vår räkning.

Du kan hitta mer information på https://www.hotjar.com/privacy.

Leadlab

Vår webbplats använder WiredMinds GmbH:s (www.wiredminds.de) pixelräkningsteknik för att analysera besökarnas beteende. I denna process behandlas besökarens IP-adress. Behandlingen sker uteslutande i syfte att samla in företagsrelevant information, t.ex. företagsnamnet. IP-adresser för fysiska personer utesluts från vidare användning (whitelist-förfarande). IP-adressen lagras aldrig i LeadLab. Vid behandlingen av uppgifterna har vi ett särskilt intresse av att skydda fysiska personers dataskyddsrättigheter. Vårt intresse grundar sig på art. 6 (1) lit. f) DSGVO. De uppgifter vi samlar in gör det inte möjligt att dra några slutsatser om en identifierbar person vid något tillfälle.

WiredMinds GmbH använder denna information för att skapa anonyma användningsprofiler som rör besökarnas beteende på vår webbplats. De uppgifter som erhålls på detta sätt används inte för att identifiera besökare på vår webbplats personligen.

Om du inte vill att dina besök ska spåras, tryck helt enkelt på länken nedan.

Hyperlänkar till externa hemsidor

Vår hemsida innehåller hyperlänkar till hemsidor som andra leverantörer tillhandahåller. När du klickar på dessa länkar, överförs du från vår sida direkt till den andra leverantörens hemsida. Ändringen av URL tillsammans med andra faktorer kommer hjälpa dig upptäcka det.

Vi kan inte ta ansvar för om dina uppgifter behandlas konfidentiellt av dessa externa leverantörer, eftersom vi inte har något inflytande över om dessa externa leverantörer följer dataskydds bestämmelserna. Därför bör du läsa varje enskild leverantörs privat policy.

Skydd av dina uppgifter

När vi fångar upp personliga uppgifter så lagrar vi eller de vi anlitat för den tjänsten informationen på speciellt skyddade servrar. Tillgång begränsas till ett få antal behöriga anställda, vilka är involverade i tekniska kommersiell eller redaktionell support.

För att undvika förlorad eller missbrukning av uppgifter, tar vi stora tekniska och organiserade försiktighetsåtgärder, som undergår regelbunden revision och anpassning efter de tekniska framsteg som sker.

Vi vill dock påpeka att internets struktur betyder att bestämmelserna kring dataskydd och datasäkerhet kanske inte observeras av alla personer och institutioner som inte ligger inom vårt ansvarsområde.

Dina rättigheter som registrerad

Rätt till åtkomst (Art. 15 GDPR): Du kan begära information när som helst om och vilka personuppgifter som används av oss, i vilket syfte vi hanterar uppgifterna, varifrån uppgifterna kommer från, till vilka uppgifterna skickas till om nödvändigt och hur länge sådana uppgifter lagras hos oss.

Rätt att korrigera(Art. 16 GDPR): Om du ser att personliga uppgifter om dig är felaktiga, kan du kräva att sådana uppgifter rättas när som helst. När det enligt din åsikt är inkomplett information kan du kräva att dessa uppgifter kompletteras.

Rätt att radera(Art. 17 GDPR): Om enligt din åsikt, användningen av dina uppgifter inte längre är nödvändig eller används utan tillräckligt legitim grund eller är olaglig av andra anledningar, kan du kräva att dessa uppgifter raderas.

Rätt att begränsa hanteringen(Art 18 GDPR): Istället för att radera uppgifter , kan du kräva att hanteringen av dina uppgifter begränsas ifall uppgifter hanteras olagligt. I synnerhet, kan du också kräva att hantering begränsas när du bestrider dina uppgifters riktighet eller om du har invänt mot användningen av dina uppgifter.

Rätt att transportera uppgifter (Art. 20 GDPR): Med avseende till personliga uppgifter som du har givit oss och som används på grund av ett kontrakt eller samtycke, kan du kräva att dessa uppgifter görs tillgängliga för dig på ett strukturerat, användarvänligt och i ett maskinläsbart format. Du kan också kräva att dessa uppgifter överförs direkt till en annan styrenhet.(controller)

Rätten att invända(Art 21 GDPR): Om skäl uppstår som hänför sig till din speciella situation som vi behandlar på grund av intressebalans som inte är tillåten, har du rätt att invända mot sådan användning av uppgifterna. Om dina personliga uppgifter används i direkt marknadsföring har du I alla fall rätt att invända.

Rätten att anmäla klagomål till tillsynsmyndighet (Art. 77 GDPR): Ifall enligt din åsikt dina rättigheter relaterade till dina personliga uppgifter har överträtts, har du rätt att anmäla detta till en tillsynsmyndighet. I synnerhet kan du kontakta myndigheten som ansvarar där du bor, jobbar eller där den påstådda överträdelsen skett.

 

 

För att skicka en förfrågan avseende dina uppgifter, vänligen fyll I följande förfrågansformulär.

Vänligen skicka det ifyllda formuläret via brev eller email till vår datasäkerhets ansvarige:

Johanna Holmström
Tel.: +46 8 580 890 46
HellermannTyton AB, Isafjordsgatan 5, 164 40 Kista, Sweden
E-mail: Johanna.Holmstrom@HellermannTyton.se

Vänligen kom ihåg att bifoga dokument som kan säkerställa din identitet.

Distributörer Kontakt