19/06/2024

Fiberboxar

Introduktion

Introduktion

HellermannTyton är en etablerad och innovativ ledare inom tillhandahållandet av globala nätverksinfrastrukturlösningar. Vi erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsstrukturerade kabelförsörjningar. Vårt omfattande produktsortiment av fiberboxar innehåller ett antal olika alternativ för kategori 6A, kategori 6 och kategori 5e-system, samt vårt världsledande pre-terminated RapidNet-system.

Med ett brett utbud av fiberboxar och fiberhanteringsalternativ, inklusive Integrated Routing System, har HellermannTytons lösningar för bredband- och fiber till X (FTTX) sektorn gått från styrka till styrka.

Vi är en del av den globala koncernen HellermannTyton, som är marknadsledande inom kabelhantering som betjänar järnväg-, bygg-, livsmedel-, bil- och flygindustrin och har verksamhet i 39 länder runt om i världen.

Förterminerad RapidNet

Förterminerad RapidNet

RapidNet-systemet erbjuder många fördelar jämfört med en standardterminerad lösning. Användning av förterminerad fiberlösning kan sänka installationstiden med upp till 95% eftersom den är förprövad. Detta gör att det krävs minimal test på plats när den är installerad.

Det förterminerade RapidNet-systemet ger hög prestanda i alla format, inklusive kategori 6A, kategori 6, kategori 5e i koppar och OM4, OM3, OS2 och OS1 i fiber.
Kategori 6A och fiberlösningar stödjer 10G-nätverk med hög hastighet. Hög portdensiteter kan uppnås med RapidNet-fiber, med MTP-kontakter som ger upp till 144 fibrer per kassett eller upp till 576 fibrer i 1U rackutrymme.
RapidNet möjliggör ett grönare förhållningssätt till kablageinfrastrukturen.
Varje RapidNet-slinga tillverkas och levereras efter önskade längder vilket minimerar förbrukningen av kablage och förpackningsavfall.

Den minskade installationstiden gör RapidNet till den perfekta lösningen för "business as usual" -projekt. Där det finns behov av tidskritiska installationer och där nätverksnedgången måste hållas till ett absolut minimum.

RapidNet Fiber

Det omfattande RapidNet-fiberutbudet från HellermannTyton har utvecklats med de ökande kraven på högpresterande, höghastighetsnät och datacenter.

I sortimentet finns OM4, OM3, OS2 och OS1, detta ger RapidNet-fiber ett stort antal anslutningsmöjligheter, inklusive MTP-, LC- och SC-kassetter.

LC och SC kassetter

LC och SC kassetter

LC-kassetterna finns i standard- och nyckelformat. RapidNet LC- och SC-kassetterna ger installatören en rad olika alternativ; singel eller multi, 12 eller 24 portar i LC och 6 eller 12 portar i SC-format. Kassetterna ger också 2 alternativ bakom kassetten; en terminerad kabel eller med MTP-kontakt, för användning av 12 eller 24 kärnig MTP-backbone-kabel.

MTP VHD kassetter

MTP VHD kassetter

MTP VHD RapidNet finns med antingen 6 eller 12 MTP-portar som visas på kassettens framsida. MTP-kontakten kan levereras som antingen 12 eller 24 kärnor, med 6 x 24 kärnkontakter eller 12 x 12 kärnanslutningar, vilket möjliggör maximalt 144 fibrer i en enda kassett eller 576 fibrer i en 1U RapidNet-panel.

RapidNet koppar

RapidNet kopparlösningar ger installatören eller slutanvändaren ett stort urval och flexibilitet vid båda ändar t.ex kassett-kassett, kassett-keystone, kassett-pod etc.

6 Portars kassett

6 Portars kassett

6-portars RapidNet-kassetten kommer i standardformat med 4 kassetter som passar in i en RapidNet-panel.
Standardpanelen rymmer alla UTP-kategori 6A och kategori 6 samt en separat panel avsedd för skärmade lösningar. Både UTP- och FTP-kategori i 6A-lösningarna klarar prestandakriterierna för att stödja ett 10G-nätverk. UTP-kategori 6A-systemet är tillgängligt i en rad olika färgade jackvariationer som standard, vilket möjliggör nätverks-särskiljning.

4 Portars kassett

4 Portars kassett

4-portars RapidNet-kassetten finns i kategori 6. En panel hanterar 6 kassetter vilket ger 24 portar i 1 U utrymme. 4-portkassetten ger en idealisk lösning för arbetsplatser och "till skrivbord" -installationer i de flesta kommersiella kontor och utbildningsmiljöer.

12 Portars kassett

12 Portars kassett

12-portkassetten är RapidNets högdensitetslösning och erbjuder 48 portar i 1U. Finns i kategori 6. 12-portkassetten är också kompatibel med en RapidNet-Hybridpanel, vilket ger en kombination av koppar och fiberanslutning i 1 U utrymme.

Second End möjligheter

Second End möjligheter

RapidNet fiberkassetter kan även levereras med MTP-kontakter på baksidan. För dessa RapidNet-kassetter levererar HellermannTyton en rad MTP-stamkablar såväl som MTP för att fläkta ut enheter i både LC- och SC-format. Medan en RapidNet koppar-kassett-till-kassett-montering oftast används i skåp till skåp och datacenterapplikationer, erbjuder RapidNet-sortimentet ytterligare flexibilitet med en mängd andra "second end"-möjligheter, inklusive RJ45 och Pod.

Fiber

 • Kassett MTP Backbone
 • Kassett till MTP Fan Out
 • Kassett till LC Fan Out
 • Kassett till SC Fan Out

Koppar

 • Kassett till Jack
 • Kassett till Outlet
 • Kassett till Pod
 • Kassett till GOP
 • Kassett till RJ45
 • Kassett till Bare End

Förterminerad RapidNet och tillbehör

Det förterminerade RapidNet-systemet erbjuder en hel del anslutningsflexibilitet över både fiber- och kopparområden. För att förbättra denna flexibilitet och möta kraven från installatörer och de olika applikationerna som använder förterminerat RapidNet, har HellermannTyton utvecklat ett antal patchpaneler och kabelhanteringslösningar som kompletterar RapidNet-sortimentet.

Paneler

 • 6 Port koppar/Fibre RapidNet Panel
 • 12 Port koppar RapidNet Panel
 • 6 Port skärmad RapidNet Panel
 • 4 Port RapidNet Panel
 • Hybrid RapidNet Panel
 • Vinklad RapidNet Panel - för användning med den korta kassetten
 • Kabelhanteringspaneler

Datacenterapplikationer

 • 4U Distribution Chassis - Designad för användning där högdensitetspatchning krävs tillsammans med klassledande främre och bakre patchkabelhantering.
 • Out of Rack-lösning - Designad för att ge 3U rackutrymme i 3 konfigurationer med RapidNet och/eller standard 19 paneler och 2 x Zero U RapidNet-kassettplatser.

Tillbehör

 • Blanks - Designad för att fylla delvis belastade RapidNet-paneler för att bibehålla ett konsekvent luftflöde och minska uppbyggnaden av damm.
 • Golvboxar - Designade för att hålla RapidNet-kassetten borta från kommunikationsskåpet och ger ett bra alternativt arbetsplatser eller "till skrivbordet"-lösning.

Kategori 6 och 6A LAN datanätlösningar

Kategori 6 och 6A lösningar

HellermannTyton tillverkar ett komplett kopparnätverkssystem i kategori 6A och kategori 6. Från patchpaneler till patchledningar och kabel till datauttag, HellermannTyton har ett omfattande produktsortiment som ger installatören och slutanvändaren ett antal alternativ när det kommer till att välja den bästa lösningen för sitt projekt.

Kategori 6A

Kategori 6A-lösningen finns i UTP och FTP. Högpresterande jack är i centrum för systemen som i kombination med HellermannTytons Kategori 6A-kablar och patch-kablar, ger överlägsen Kategori 6A-prestanda. Systemen inkluderar en rad 1U och 2U (FTP tillgänglig som antingen fasta och skjutbara) och vinklade paneler, komplett uppsättning plastmonteringsmoduler och enkelverkande avslutningsverktyg med utbytbara FTP- och UTP-huvuden.

Kategori 6

HellermannTyton erbjuder en rad produkter i sitt kategori 6-system. Kategori 6-kabeln finns tillgänglig som skärmad eller oskärmad och med LS0H yttre skydd. Det finns ett antal alternativ för kategori 6 patchpaneler och datauttag. Precis som med kabeln finns Patch-kablar i LS0H i en mängd olika färger och längder.

Stadsnät & Fibernät

Fiberboxar

Fiberboxar

HellermannTyton tillverkar ett brett utbud av fiberboxar och fiberförslutningar som kan tillämpas på alla områden av FTTX-applikationer.
Den stora bredden av produkter av fiberboxar gör att vi kan erbjuda skarvboxar för att hantera upp till 1700 fiberskarvar.
Alla fiberboxar är kompatibla med CablelokTM, HellermannTytons 100% mekaniska tätning, eller värmebehandling kan användas som alternativ tätningsmetod.

CablelokTM är försegling är en unik produkt som enkelt beskrivet skyddar kablar och fiber från miljöpåverkan.
En montering med CablelokTM tar ca 2-5 minuter. CablelokTM finns för kabelstorlekar från 1,7-29 mm samt midspan från 4,0-20 mm.

Önskar du ytterligare detaljerad information om vårt produktutbud kan ladda ner våra installationsmanualer och produktblad.

 

 

 

 

Bredband

Bredband

HellermannTyton tillverkar ett brett utbud av fiberförslutningar som kan appliceras inom alla områden av FTTX-applikationer. Många av de förseglade förslutningarna lämpar sig för en PON-arkitektur som tillåter upp till 1400 fibrer i den största UFC-förslutningen (IR C-lnegth Double Stack med SC-b-brickor) ända ner till 36 fibrer med FST-förslutningen.

Alla förslutningar från HellermannTyton erbjuder flexibilitet och åtkomst så att mer fiber kan läggas till i framtiden (upp till deras maximala kapacitet). Alla förslutningar är kompatibla med Cablelok, HellermannTytons 100 % mekaniska tätning, eller så kan värmekrympning användas som en alternativ tätningsmetod.

Fiberförslutningar

UFC Fiberbox

UFC Fiberbox

UFC har en kapsyl med hög fiberkapacitet och lättåtkomst som används i installation under jord, direkta nedgrävningar eller luftinstallationer. UFC fiberbox är tillgänglig med Integrated Routing (IR) eller slangfiberhanteringssystem.
28 Portar, upp till 1728 fiberskarvar.

FDN Fiberbox

FDN Fiberbox

FDN är en medelstor till stor oval formad förslutning med ett stort antal små portar för användning i underjordiska, direkta nedgrävningar eller luftinstallationer. Den är tillgänglig med Integrated Routing (IR) eller slangfiberhanteringssystem.
58 Portar, upp till 864 fiberskarvar.

FML Fiberbox

FML Fiberbox

FML är en medelstor till stor kapsling för lättåtkomst för användning i underjordiska, direkta nedgrävningar eller luftinstallationer. Den är tillgänglig med Integrated Routing (IR) eller slangfiberhanteringssystem. Mellanklasskapaciteten och portflexibiliteten som erbjuds av FML gör den lämplig för FTTX-access och trunknätverk.
12 Portar, upp till 864 fiberskarvar.

FRBU Fiberbox

FRBU Fiberbox

FRBU är en kompakt kapselförsedd lättåtkomstförslutning för användning i underjordiska, direkta nedgrävningar och luftinstallationer. Mellanklasskapaciteten och portflexibiliteten som erbjuds av FRBU gör den lämplig för FTTK, trunknätverk och CATV-installation.
11 Portar, upp till 72 fiberskarvar.

FST Fiberbox

FST Fiberbox

FST är en kompakt lock-slutad förslutning för användning i antenn, underjordiska och direkt nedgrävda installationer. Dess ringa storlek, portflexibilitet och värde gör FST populär för att skarva distributionskablar med låg fiberantal i FTTH, FTTK, trunk- och campusnätverk, CATV och CCTV-installation.
13 Portar, upp till 36 fiberskarvar.

Anslutningsbara fiberförslutningar

Anslutningsbara fiberförslutningar

Den anslutna lösningen finns som standard i FDN-, FRBU- och FST-förslutningar. Genom att använda fiberanslutningar med fibersvansar möjliggör dessa förkonfigurerade förslutningar snabb anslutning eller frånkoppling.

Fasadboxar

AFN - Aerial Fiber Node

AFN - Aerial Fiber Node

AFN har designats för driftsättning inom den sista milen av FTTX-nätverket. Kapslingen kan användas inom ett P2P (Point to Point) eller P2MP (Point to Multi Point) nätverk med tillägg av anslutna PLC Splitters eller pigtails och adaptrar.

Funktioner:

 • 24 LC APC Simplex-adaptrar
 • 4 inkommande/24 utgående portar
 • Separering av inkommande fiber från anslutna droppkablar
 • Positiv fiberhantering för att bibehålla konsekvent minsta böj på 30 mm
 • PLC splitter utrymme (60 mm x 7 mm x 4 mm)
 • Max 48 3A skarvar
 • IP55 och IK09 klassificering
 • Stolpe eller byggnad/fasadmonterad

FFE - Fiberfasadkapsling

FFE - Fiberfasadkapsling

FFE har designats för att tillhandahålla en fiberanslutningspunkt. Förslutningen kan vara byggnads-/fasad- eller stolpmonterad och ger 8 eller 12 SC eller LC Simplex kundanslutningar.

Funktioner:

 • Maximal kapacitet: 8 LC Simplex-adaptrar
 • 4 inkommande/8 utgående portar
 • Separering av inkommande fiber från anslutna droppkablar
 • Positiv fiberhantering för att bibehålla konsekvent minsta böj på 30 mm
 • PLC splitter utrymme (60 mm x 7 mm x 4 mm)
 • Stöder 3A och ANT skarvskydd
 • IP55 och IK08 klassificering
 • Stolpe eller byggnad/fasadmonterad

CCE - Customer Connection Enclosure

CCE - Customer Connection Enclosure

Customer Connection Enclosure (CCE) har designats för att användas som en extern byggnadsingång. CCE kan vägg-/fasadmonteras eller sättas in i en nedgrävd kammare (belägen vid fastighetsgränsen) eller en extern byggnadsingångspunkt och nätverksprovningspunkt.

Funktioner:

 • Upp till 50 m fiberlagring
 • 6 inkommande/utgående portar
 • Genom väggen förmåga
 • 2 SC SX / LC DX kundanslutningar
 • 4 3A skarvanslutningar
 • Positiv fiberhantering (30 mm minsta böjradie)
 • IP54-klassning
 • Slinga genom anläggning
 • Låg profil
 • Säkert alternativ tillgängligt

MCCE - Multi Customer Connection Kapsling

MCCE - Multi Customer Connection Kapsling

Multi Customer Connection Enclosure (MCCE) har designats som en Building Entry Point (BEP) för att tillhandahålla en fiberterminering och nätverksavgränsningspunkt utanför den anslutna lokalen i ett Fiber to the Home-nätverk (FTTH). Förutom att tillhandahålla en extern testpunkt kan kapslingen även rymma upp till 12 kunders fiberanslutningar.

Funktioner:

 • 6 x LC- och SC-adaptrar och skarvbricka som tillval
 • 12 Kundanslutningar
 • 6 SC Simplex/LC Duplex-kontakter
 • Upp till 30 fiberskarvar
 • Splitter boende
 • Positiv fiberhantering (30 mm minsta böjradie)
 • IP54-klassning
 • Låg profil
 • Manipuleringssäker

CCP - Customer Connection Point

CCP - Customer Connection Point

CCP-förslutningen har utformats för att användas som en extern byggnadsingång. Förslutningen kan vägg-/fasadmonteras eller sättas in i en nedgrävd kammare (placerad vid fastighetsgränsen) eller en extern byggnadsingångspunkt och nätverksprovningspunkt.

Funktioner:

 • Kvalitetssigill - IP68 klassad
 • 2 inkommande/utgående portar
 • Genom väggen förmåga
 • Positiv fiberhantering (30 mm minsta böjradie, G652D eller G657 enkellägesfiber)
 • 2 SC SX / LC DX-anslutningar
 • Skarvskyddsförvaring för 3A eller ANT-hylsor
 • IP68/IK08 klassad
 • Mekanisk fäste för kabelförstärkningselement
 • Helt avtagbart lock med snäpplås

CCP XL and XT

CCP XL and XT

CCP XL/XT har designats för att användas som en extern byggnadsingång. Kapslingen kan vägg-/fasadmonteras eller placeras i en nedgrävd kammare (belägen vid fastighetsgränsen eller precis utanför tillträdespunkten) som ger en extern byggnadsingångspunkt och nätverkstestpunkt.

Funktioner:

 • 3 portvarianter och valfri skarvbricka
 • 4 Portkonfiguration
 • Stöder 2 x SC Simplex eller LC Duplex-adaptrar
 • Separat skarvbricka med 3A skarvbrygga
 • Max 13 x 3A skarvar
 • Separera inkommande/utgående åtkomstpunkter
 • Bakre ingångsport
 • Säkert låsfäste
 • IP68/IK08 klassad

 

Fiberskåp & fasadskåp

Fiberskåp & Fasadskåp MDU - Multi Dwelling Unit

MDU - Multi Dwelling Unit

Utbudet av MDU:s fiberskåp & fasadskåp från HellermannTyton ger hög fiberkapacitet och flexibilitet inom multibostadsenheten (MDU) .

Sortimentet har utformats i en mängd olika storlekar för att betjäna de varierande storlekarna på flerbostadshus eller kontorsbyggnader:

 •  S5, den största kapslingen i sortimentet, erbjuder upp till 432 fibrer eller 96 anslutna fiberportar
 •  S4 har 240 fibrer eller 24 anslutna fiberportar.
 •  S3 höljet i medelstor storlek erbjuder upp till 96 fibrer eller 24 anslutna portar
 •  S2 har 24 LC Simplex-adaptrar
 •  S1 har 12 anslutna fiberdroppar
 •  S1XS den minsta i sortimentet ger 12 anslutna fiberdroppar, designade för den mindre bostads- eller byggnadsenheten.

FWO - fiberoptiskt uttag

FWO - fiberoptiskt uttag

Det väggmonterade fiberoptiska uttaget gör att en fiberoptisk kabel kan anslutas direkt till slutanvändarlägenheten.

Funktioner:

 • 4 SC Simplex eller LC Duplex adaptrar
 • Installeras direkt på väggen eller på en infälld baklåda
 • Kabelingång vid enhetens bas eller genom baksidan
 • Infälld bas för användning med lim
 • Kabelingång vid basen, sidorna eller genom baksidan
 • Upp till 4 skarvskydd (upp till 45 mm)
 • Säkerhetssäkra spärrar
 • 25 mm minsta böjradie

Gatuskåp

Gatuskåp

Gatuskåp

Gatuskåp från HellermannTyton levereras i både en version av rostfritt stål och polykarbonat. Båda stilarna av gatuskåp rymmer en specifikt designad ryggplatta som tar ett modulärt tillvägagångssätt för fiberhantering.

Gatuskåpets baktavla har designats med ett monteringssystem i rutmönster. Detta tillvägagångssätt ger installatören eller nätverksdesignern en flexibel, skräddarsydd lösning för att bygga sitt skåp precis som de behöver det. Oavsett om du designar ett punkt till punkt eller ett flerpunkts fibernätverk, kan komponenterna stödja båda distributionssätten.

Kataloger/Film

Fiberboxar och skarvboxar
 

För mer information om fiberboxar och övriga tillbehör:

 

Kontakta oss om du har frågor!

Telefon: 08-58089000