21/01/2022

Kabelskarv med gel - Enkel och tidsbesparande

Kabelskarv gel från RELICON: isolering och tätning i ett enkelt steg

Gel fylld kabelskarv

HellermannTytons Relicon kabelskarvar med gel består av ett robust yttre skal och insida av flexibel RELICON gel, vilket är en praktisk och vädertålig lösning för anslutningskablar utomhus.

Den gel-fyllda kabelskarven gör din installation möjlig både ovanför och under jord då dessa gel-fyllda kabelskarvar uppfyller elektrisk standard och fungerar som ett mekaniskt skydd. Med en kabelskarv med gel uppnås en isolering och tätning i ett enkelt steg - installatören sparar tid och det krävs inga speciella verktyg eller tillbehör för installation.

Den erbjuder flera speciella fördelar, en kabelskarv med gel är bland annat snabb och enkel att installera. Skalet är tillverkat av slagtålig polypropen (PP) med integrerade gångjärn.

Kabelskarvar med gel är temperaturbeständiga upp till 90 °C och kan lagras under obegränsad tid. De kan användas för rakskarvar samt för avgreningar. HellermannTyton erbjuder kabelskarvar med gel i en mängd olika storlekar som täcker behoven för alla vanliga kabelareor. De uppfyller också europeiska DIN EN 50 393 (enligt DIN VDE 0278) och DIN EN 60695-2-11 standarder.

Den optimala gelteknologin för din applikation!

Relifix Familjen kabelskarv gel

Gelskarv Relifix

RELICON gelskarv Relifix har många användningsområden och fördelar. Den är dessutom snabb och mycket enkel att installera. Gjutformarna är robusta och tillverkade i slagtålig polypropen (PP). Relicon gelen på insidan av skalet isolerar och tätar hela skarven när den är stängd.
RELICON gelskarv Relifix kan appliceras i lågspänningsapplikationer som rakskarv och /eller grenskarv t ex i mark, utomhus i vatten etc.

gelfylld kabelskarv med Religel

Gelskarv Relilight

Relilight gelskarvar är designade för enklare installationer som exempelvis LED-belysning, framförallt eftersom gjutformarna har brandhämmande egenskaper. Beroende på vilken typ av anslutningsklämma kan Relilight användas antigen i en rakskarv eller för avstick. Den silikonbaserade RELICON gelen i Relilight skarvar ger isolering, tätning och mekaniskt skydd i ett steg. Relilight gelskarvar är testade enligt DIN EN 60998-2-1:2004 och ger en kapslingsklass på IP68.

Gel fylld kabekskarv: Reliseal

Gelskarv Reliseal

Reliseal gelskarvar gör sig bra för kabelskarvning utomhus ovanför jord eller nedgrävda i mark, då de är UV och väderresistenta. Kabelskarvarna har kapslingsklass IP68 och består av en form av Polypropylen förfylld med icke-giftig RELICON gel. Med denna installation slipper du blanda gelen själv och fylla på. Snabb, enkel och färdig att användas! 

Religel silikongel

2-komponent silikongel Religel

RELICON Religel är en transparent elastisk och giftfri silikongel som är vibrationsabsorberande och borttagningsbar. Den levereras i praktiska transparenta flaskor eller dunkar inklusive mätkopp och blandningssticka. SIlikongelen är speciellt anpassad för att fylla kopplingsdosor i lågspänningsapplikationer. Den är halogenfri samt SVHC-fri och innehåller inga farliga substanser, den uthärdade produkten kan tack vare detta slängas i hushållssoporna om så skulle behövas.

Gelteknologi från RELICON från HellermannTyton: kabelskarvar med gel för extrema krav!

Gelfyllda kabelskarvar Relifix

Relifix Kabelganitur

Geltekniken i RELICON Relifix erbjuder flera fördelar och går snabbt och lätt att installera. Skalen är försedda med ett filmgångjärn och är tillverkade av kraftig, seg och slagtålig polypropen (PP). Relicon gelen som fyller skalen isolerar och tätar hela anslutningen vid stängning. Beroende på vilken typ kontaktdon är Relifix kabelskarv en universell rak och / eller avgreningsskarv. Denna kabelskarv med gel är lämplig för skarvning på plastkablar och ledningar av PVC, PEX, PE, EPR etc.

 

Gelfyllda kabelskarvar Reliseal

Reliseal Kabelganitur

Reliseal kabelskarvar med gel är säkra och robusta partners för de mest extrema kraven. De universella kabelskarvarna med gel har skyddsklass IP68 och består av ett fast polypropylen skal (PP) fyllt med RELICON gel. Dessa är lämplig för kabelanslutningar under de mest extrema förhållanden, över och under jord. De är framtagna för skarvning på plastkablar och ledningar av PVC, PEX, PE, EPR, etc. Reliseal kabelskarv med gel uppfyller de högsta kraven för elektriska installationer och erbjuder mekaniskt skydd, isolering och tätning i ett arbetsmoment. Installatören sparar tid och kräver inga speciella installationsverktyg.

Användningsområde: I lågspänningsinstallationer som rakskarv. Under mark, nedsänkt i jord, utomhus, inomhus och  i kabelkanaler.

 

 

Gelfyllda kabelskarvar Relilight

Relilight Kabelskarv

Relilight kabelskarvar med gel är speciellt utformade för belysningsinstallationer med särskilt fokus på LED-belysning.

Relilights kabelskarvar med gel är testade enligt DIN EN 60998-2-1: 2004 och erbjuder en IP68 skyddsklass, skalet är flamskyddat enligt UL94 V0. Beroende på typen av kontaktdon kan kabelskarven användas för rak eller avgreningsskarvning. De är lämpliga för skarvning på plastkablar och ledningar av PVC, PEX, PE, EPR etc. Den silikonbaserade gelen i RELICON Relilight kabelskarvar ger isolering, tätning och mekaniskt skydd i ett steg och minskar den totala kostnaden för installationen.

Användningsområde: I lågspänningsinstallationer som rak eller avgreningsskarv för exempelvis belysningsinstallationer, under mark, nedsänkt, utomhus, inomhus och kabelkanaler.

 

 

 

2-komponent silikongel Religel

Religel gel för kabelskarv

RELICON Religel är en transparent, elastisk 2-komponents silikon-gel för kabelskarvar. Den levereras i praktiska genomskinlig flaska eller i en behållare. RELICON Religel är särskilt lämpad för att fylla kopplingsdosor för lågspänningsapplikationer. Efter härdning av RELICON Religel uppnås utmärkt motståndskraft mot fukt, högisolerande egenskaper och mycket god kemisk resistens.

Användningsområde: Elektrisk isolering och fuktskydd för lågspänningsapplikationer, särskilt lämpade för isolering av kablar och ledningar i kopplingsdosor.

2-komponent gel RELICON KH 67

RELICON KH 67

RELICON KH 67 är en transparent, borttagningsbar, saltvattenresistent, flexibel 2-komponents gel baserad på kolvätehartser. Refill-gelen är särskilt lämplig för användning med kopplingsdosor i lågspänningsområde som ligger i en fuktig miljö eller applicering under marken. Efter härdning av kabelskarv-gelen kännetecknas RELICON KH 67 av dess utmärkta motståndskraft mot fukt och mycket goda isolerande egenskaper samt en god kemisk beständighet.

Användningsområde: Elektrisk isolering och fuktskydd för låg spänningsområdet. Särskilt lämplig för fyllning av kopplingsdosor.

2-komponent gel RELICON KH 100

RELICON KH 100 gel för kabelskarv

RELICON KH 100 är en transparent, avtagbar, saltvattenresistent och flexibel 2-komponent skarvgel baserad på kolvätehartser i en 250 ml patron. Skarvgelen är särskilt lämplig för användning med kopplingsdosor i lågspänningsapplikationer som ligger i ett fuktigt område eller i marken. Efter härdning kännetecknas kabelskarv-gelen av dess höga isolation och dess stora motståndskraft mot fukt.

Användningsområde: Elektrisk isolering och fuktskydd för lågspänningsområdet. Särskilt lämplig för fyllning av kopplingsdosor.

Håll kontakt med oss!


Update: 15/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.162.1) | Update: 15/01/2022