08/12/2023
pictogram

Kabelhantering i fordonsindustrin

Created today. Driven tomorrow

MADE TO MOVE


Man working in a car Man working in a car


Utvecklas idag. Används imorgon. Från fordonsdrömmar till verklighet

Utvecklas idag. Används imorgon. Från fordonsdrömmar till verklighet

Vi arbetar tillsammans med kunder inom fordonsindustrin för att utforma lätta multifunktionella komponenter som fäster och skyddar elektronik samt kablar i fordon. Vårt mål är att ge fordonsutvecklare friheten att skapa framtidens mobilitet – idag

Kostnadsbesparande lösningar som tar hänsyn till helheten

De främsta målen vid banbrytande kabelhanteringslösningar inom fordonsindustrin är att förkorta utvecklingstiderna, reducera vikten och minimera antalet olika komponenter. För fordonsindustrin räcker inte att enbart fokusera på kabelhantering. Våra specialister är väl förtrogna med sektorn och håller alltid ett öga på helheten. Resultatet är att vi levererar lösningar som uppfyller dina standarder och målsättningar samtidigt som de optimerar dina processer. När allt kommer omkring faller materialval, vibrationskontroll, ljudisolering, glidmotstånd, läckageförebyggande och många andra utmaningar inom vårt ansvarsområde för kabelhantering i fordonsindustrin.

Som tillverkare garanterar HellermannTyton också tillgången på kund- eller fordonsspecifika produkter. Alla verktyg lagras säkert och är alltid redo att användas.

 

 

Var du än behöver oss. Vi är bara en kort bilresa bort

HellermannTyton är din globala partner för kabelhantering i fordonsindustrin. Vi producerar och utvecklar lösningar, och vi stödjer dig med över 5 400 anställda i 39 länder. Vårt mål är att alltid leverera komponenter av toppkvalitet och enastående service. Vi stödjer våra kunder lokalt och har alltid med oss vår betydande utvecklingsexpertis så att vi kan kombinera internationell planeringssäkerhet med den lokala närheten. Var och en som arbetar med oss drar nytta av den personliga kontakten. Det är något som har betydelse för oss.

Kabelhantering i fordonsindustrin: den globala marknadsledaren för konstruktionslösningar.

HellermannTyton är synonymt med högkvalitativa plastprodukter och framgångsrik kabelhantering i fordonsindustrin. Våra produkter finns i nästan alla bilar, men även om detta är en källa till stolthet, har vi alltid fötterna stadigt på jorden. Vi har kavlat upp ärmarna i över 30 år för att erbjuda ännu bättre service och leverera kompromisslös kvalitetssäkring – och vi har lärt oss att framsteg i fordonsbranschen bara kan uppnås med partnerskap. Våra utvecklare är lagspelare som arbetar nära våra kunder och alltid utgår från de senaste marknadskraven. Faktum är att de i allt högre grad utvecklar helt anpassade lösningar. Ett stort antal olika komponenter i vårt produktsortiment för fordon är skräddarsydda för specifika kunder eller fordon.

Överlägsna produktegenskaper för fordon

HellermannTyton erbjuder de perfekta lösningarna för kabelhantering i fordonsindustrin: från buntning och skydd till märkning av kablar och rör – antingen från vårt befintliga produktsortiment som innehåller mer än 75 000 artiklar eller som en skräddarsydd Produkt.

Håller fast där andra lösningar tappar greppet: EdgeClip-serien

EdgeClip

EdgeClips är den perfekta lösningen där borrning och bultsvetsning inte är möjligt och där temperaturerna är för höga för lim. EdgeClips kan enkelt flyttas för hand men tar ett stadigt grepp om kanterna. De kan t.ex. användas för att bunta ihop kablar och hålla kabelbuntar och kabelkanaler på plats – vilket ger perfekt kabelhantering i fordonsindustrin.

Robust och multifunktionell: Ratchet P-klämma

Kabelklämma Ratchet P-klämma

Produkterna i RC-serien möjliggör flexibel hantering av ledningar, kablar och kabelkanaler. Låskonstruktionen (eng. ratchet) ger samma stabilitet som en fast anslutning och har en enkel upplåsningsfunktion. För att möjliggöra snabba justeringar och enkelt underhåll är det möjligt att återanvända klämman utan att några skruvar behöver lossas och sättas tillbaka – för smidig kabelhantering i fordonsindustrin.

Håll alla elektriska anslutningar säkra med SA47-LA värmekrympslang.

SA47

Värmekrympslangen SA47 har tre grader av skydd för elektriska anslutningar, som exempelvis de som finns i ett motorutrymme. För det första ger SA47 ett utmärkt skydd mot fukt och korrosion. För det andra är den beständig mot vanliga fordonsoljor och fordonsvätskor. Och för det tredje möjliggör det svarta limmet tillsammans med en transparent värmekrympslang en slutlig visuell inspektion genom att man fördelar limmet.

Säker passage för känslig elektronik: Helagaine HEGEMIP flätad strumpa.

HEGEMIP-HY

HEGEMIP flätad strumpa förser högkänslig elektronik med ett tillförlitligt skydd mot elektromagnetisk strålning och förhindrar därmed störningar i infotainmentsystemet, digitala anslutningar och bilelektroniken. Den flätade strumpan ger också exceptionellt nötningsskydd och förebygger veck och revor – även i vinklar över 90°.

Permanent och hållbar: Helatag 1201 etiketter.

Märkningsetiketter Helatag 1201

1201 termotransferetiketter garanterar utmärkt läsbarhet samtidigt med hög hållbarhet och nötningsbeständighet. Våra material och färgband har skräddarsytts exakt efter behoven i fordonsindustrin. När etiketterna används med särskilda färgband (TTDTHOUT) får de en utskrift med enastående kemikalieresistens och tål arbetstemperaturer mellan –40 °C och +150 °C. För att garantera sömlös utskrift av etiketter och därmed enkel kabelhantering i fordonsindustrin rekommenderar vi våra skrivarsystem, färgband och programvaran TagPrintPro.

Autotool 2000 CPK för fordonssektorn.

Autotool 2000 CPK

Autotool 2000 CPK är ett eldrivet, automatiskt buntbandssystem som är perfekt för stora kvantiteter vid kabelhantering i fordonsindustrin. I synnerhet går arbetsprocesserna snabbare tack vare användarvänlighet och förbättrad ergonomi – med en variabel cykeltid på 0,8 till 1,2 sekunder. En särskild programvara möjliggör omfattande dokumentation av varje buntningsprocess och export av lagrade produktionsdata.

Autotool System 3080 för snabb och enkel kabelbuntning inom fordonsindustrin

Autotool System 3080

Autotool system 3080 är ett automatiserat och elektriskt buntningssystem som har utvecklats för att snabba upp buntningsprocessen och fungerar spillfritt. Spara tid genom hastighet betyder kostnadsbesparingar. Med detta verktyg kan man bunta kablar med en cykeltid på 1,1 till 2,4 sekunder beroende på buntdiametern. Fördelen med tre snabbt utbytbara käftar gör att ATS 3080 passar optimalt till buntdiametrar upp till Ø 80 mm. Med antingen Bänkstativ 3080 eller Upphängningsstativ 3080 passar ATS3080 för både stationär och flexibel användning. Verktyget kan alltså integreras i fullautomatiserade produktionslinjer. Specialdesignade käftar finns för att kunna bunta fast olika buntbandsfästen.

 

Elektrisk mobilitet går hand i hand med uppfinningsrikedom. Åtminstone när vi är inblandade

Fordonsindustrin slutar aldrig att utvecklas. Företag som tidigare inte hade något att göra med fordonsbranschen är nu på uppåtgående. Alla, oavsett om de är etablerade aktörer eller nybörjare, står inför utmaningarna med allt strängare säkerhetsrelaterade standarder och specifikationer. Det är också viktigt att hitta rätt balans mellan ekonomiska och miljömässiga aspekter. HellermannTyton har den nödvändiga utvecklingskompetensen

Vi utformar skräddarsydda produkter efter dina specifikationer för kabelhantering inom bilindustrin. Kontakta oss.

Förkorta utvecklingstiderna. Diskussioner i realtid mellan våra produktutvecklare och dina ingenjörer gör det möjligt att spara tid i utvecklingsfasen – även för delar vars installationsutrymme ännu inte har fastställts.

Reducera vikten. Byt ut metall mot plast – utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Formsprutade delar från HellermannTyton ger en geometrisk konstruktionsfrihet som möjliggör integration av ytterligare funktionselement. Dessutom är de korrosionsbeständiga för hållbar kabelhantering i fordonsindustrin.

Minimera antalet olika komponenter. Tack vare en målinriktad kabeluppsättningsanalys kan vi erbjuda dig kostnadsoptimerade alternativ, föredragna delar och komponentoptimeringar. Välj rätt material. Tack vare vår mångåriga erfarenhet kan vi hjälpa dig att fatta rätt beslut. Om det rätta materialet för din tillämpning inte är tillgängligt än, kommer vi att utveckla det tillsammans med dig och våra råmaterialleverantörer för att leverera optimal kabelhantering för bilindustrin.

Du får fordonsutmärkelser. Och vi får ditt förtroende.

Som ledande leverantör av kabelhantering i fordonsindustrin har vi en professionell syn på branschspecifika krav. Med andra ord kan du lita på att alla produkter överensstämmer med de stränga standarderna i fordonssektorn.

(Certifiering enligt ISO 14001, ISO 9001, IATF 16949, DE AEOF 100652)


Update: 02/12/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.229) | Update: 02/12/2023 | Inställningar för sekretess
Distributörer Kontakt